Tudod, hogy nincs bocsánat - HOBO estje Rétságon - ELMARAD!

Tudod, hogy nincs bocsánat - HOBO estje

ELMARAD! 2021. szeptember 21-én, kedden 18.00 órától Földes László HOBO József Attila-estjével érkezik Rétságra, a Városi Művelődési Központba.

Előtte bemutatják az Üzenetek, vallomások, strófák című antológiát és átadásra kerülnek a Spangár díjak.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Program

17.00 „Üzenetek, vallomások, strófák” című antológia bemutatása
Spangár díjak átadása - olvasó részleg
18.00 “Tudod hogy nincs bocsánat" Földes László „Hobo" József Attila estje - színház terem

 

Mindig kisajátítottam József Attila verseit, úgy éreztem, sorai rólam szólnak. Ez az előadás nagyobb alázattal készült, a Költőt szeretné bemutatni” – nyilatkozta 2005 táján Hobo, amikor Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóest. József Attila Hobo számára olyan fontos költők sorába tartozik, mint Pilinszky János, Villon, Faludy, Viszockij, Ginsberg. Hobót régóta foglalkoztatja József Attila költészete – már első koncertjein is előadta a költő megzenésített verseit.

József Attila műveit úgy olvasom, mint a szent könyveket, és néha, mintha a saját gondolataimat látnám leírva. Az előadással az volt a célom, hogy bevonjam és továbbgondolkodásra késztessem a nézőt” – mondja Hobo, aki a bemutató óta bejárta az egész országot és a határon túli magyarlakta vidékeket is, és több, mint négyszázötven alkalommal tolmácsolta a költő gondolatait.

 

Közreműködők

József Attila verseit elmondja Földes László Hobo
Zene - Hárs Viktor, Márta István, Nagy Szabolcs
Rendező - Vidnyánszky Attila 

ATEMPO.sk