Lehár Ferenc 150+ - könyvbemutató, kiállítás és koncert Losoncon

Lehár Ferenc 150+ - könyvbemutató, kiállítás és koncert Losoncon

2021. szeptember 30-án, csütörtökön 16.00 órakor zenés könyvbemutatóra és kiállításra kerül sor Losoncon, a Nógrádi Múzeum és Galériában.

‘Az operettkirály - Lehár Ferenc életútja’ című könyvet ismereti Klemen Terézia, a könyv Pro Urbe-díjas, komáromi társszerzője.

Fellé Nagy Ibolya operettprimadonna és Klein Otokar operaénekes.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

„E művünk hiánypótlást is szolgál, hiszen magyar nyelven eddig egyetlen átfogó kötet sem jelent meg a 150 évvel ezelőtt született zeneszerző, operettkomponista, karmester munkásságáról. Igaz, hogy vannak róla szóló, német nyelvű és németből magyar nyelvre fordított könyvek, valamint Szénássy Zoltán helytörténészünk kevésbé vaskos kötete is megemlítendő.”

Én arra törekedtem, hogy a Mester életművének időtállóságát bizonyítsam be, valamint azt is, hogy a világ legjelentősebb zenei színpadjain, New Yorktól, Londonon át, Sydney-ig még manapság is nagy sikerrel, teltházas operaházakban játsszák a Lehár-műveket, tehát a szerző és operettjei napjainkban is egyaránt divatosak“ - indokolta Az operettkirály megírását Klemen Terézia.

ATEMPO.sk