Jancsi és Juliska édes álma - marionettjáték Somorján

2021. november 20-án, szombaton 10.00 órától lesz látható a KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös előadása Jancsi és Juliska édes álma címmel Somorján, a Városi Művelődési Központban.

Belépő 6 euró. Mindenkit szeretettel várnak a rendezők. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre. 

 

A Grimm testvérek ismert meséjéből mai család története kerekedik: nem a szegénység miatt teszik ki az erdőbe a gyerekeket, hanem maguk kódorognak el egy családi perpatvar után, ami azért tör ki, mert mindenki a vacsorát követeli, de a háztartással egyedül bajlódó anyukának senki sem segít. Sőt, a gyerekek a frissen kitakarított lakást villámgyorsan romhalmazzá játsszák, miközben folyamatosan egymást adjusztálják. Majd – álmukban legalábbis – meglépnek a szülők munkára nevelési kísérlete elől, így kerülnek az erdőbe. A rivalizálás helyett a testvéri összekapaszkodás menti meg őket, hiszen Jancsi és Juliska csak közös erővel menekülhetnek meg a boszorkány házából, a játék végére pedig lustaságukat is levetkőzik, és önként bekapcsolódnak a házimunkába.

 

Alkotók

Író: Boráros Milada, Nagy Viktória Éva, Schneider Jankó
Látványtervező: Boráros Szilárd
Zeneszerző: Takács Dániel
Rendező: Boráros Milada

Játsszák: Keresztény Tamás és Nagy Petra

ATEMPO.sk