Adventi hangverseny a Szent Korona Kórussal Balassagyarmaton

2021. november 28-án, vasárnap 19.00 órától az ipolybalogi Szent Korona Kórus adventi hangversenyére kerül sor Balassagyarmaton, a Nagytemplomban.

Közreműködik Híves Mária, Híves Boglárka (szoprán), Barabásné Morvai Tímea (oboa) és Kocsis Anna (orgona, zongora). Vezényel Molnár Ottó.

A hangverseny műsoraként az előadók az elmúlt 8 évszázad egyházi zenekultúrájából, az egyes évszázadokat markánsan képviselő zenei közkincsből gyűjtöttek egy csokorra valót.

A műsor az egyszólamú, hangszerkíséret nélküli, liturgikus, latin nyelvű egyházi ének, a gregorián énektől s a korai, kezdetleges többszólamú kórus kompozícióktól, az ún. organumtól kezdve a hangszeres muzsikát s a barokk és klasszicizmus mestereinek világát bemutatva, a romantika nagymestereinek kórus és szoprán szólóra írt remekművein át egészen a 20. század két meghatározó muzsikusegyéniségének, Mikuláš Schneider-Trnavský és Kodály Zoltán mestereknek az egyházzenéjéig terjed.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk