Indul a bakterház - a Turay Ida Színház előadása Dunaszerdahelyen - ÚJ IDŐPONT!

Indul a bakterház - a Turay Ida Színház előadása

ÚJ IDŐPONT! 2022. április 12-én, kedden 19.00 órakor a Turay Ida Színház bemutatja Indul a bakterház című vígjátékát, Mikó István főszereplésével a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Belépő 17 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

“Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt. Ha én leszek a fő, nem lesz panasza a szegény embernek, mert még a Bundás kutyának is akkora pampuskát juttatok, mint a két öklöm. Törvénybe iktatom, hogy palacsintán köll élni a tehénpásztornak.”

A kacagtató regény, a magyar filmek legje a színpadon. Bendegúz meséje a világról, és arról, mivé lesz a szilvásgombóc faluhelyen.

 

Szereplők

Szabó bakter - Mikó István (Érdemes Művész, Jászai Mari-díjas)
Bendegúz - Boros Ádám
Patás, a lókupec - Győri Péter
Banya, a bakter anyósa - Szabó Anikó
Borcsa, a bakter felesége - Fehér Adrienn
Csámpás Rozi - Nyírő Bea
Jóska csendőr - Bozsó József
Pista csendőr - Antal Ádám
Buga Jóska, vőfély - Rusz Milán
Marhakereskedő - Kurkó J. Kristóf
Piócás - Pásztor Máté

 

Alkotók

Díszlet - Krsztovics Sándor
Jelmez - Darvasi Ilona
Ügyelő, asszisztens - Szabó Anikó
Rendező - Cseke Péter (Jászai Mari-díjas)

ATEMPO.sk