Hazai Esszencia - a Generáció Táncegyüttes előadása Budapesten

Hazai Esszencia - a Generáció Táncegyüttes előadása

2022. február 16-án szerdán 19.00 órakor a Generáció Táncegyüttes bemutatja legújabb műsorát Hazai Esszencia címmel a budapesti Hagyományok Házában.

A belépő 3000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Közreműködők

Zene és zenei szerkesztés - Iván András és a Pósfa zenekar
Ének - Szabó Júlia
Rendező, koreográfus - Gálik Klaudia és Gálik Gábor

 

Hazai Esszencia

Az együttes ezen műsorában, egy kivonatot állít színpadra a mai Szlovákia magyarlakta falvainak hagyományos tánc és zene kultúrájából. Megmutatva azok azonosságait, vagy épp különbözőségeit, csallóköztől egészen bodrogközig. Az együttes fő kifejező formái az autentikus, tiszta forrásból vett néptánc motívumok. Mindezt korszerű, mai köntösben alkalmazva.

 

A Generáció Táncműhely 2019-ben alakult, három különböző formációval folytatja tevékenységét rendszeresen, a 2020-as évben átlépte a már ismert ifjúsági együttes mivoltát, és egy országos, sok együttest összefogó társulattá alakult. Tagjai kilenc szlovákiai magyar táncegyüttes kiemelkedő táncosai, szólistái. Az együttes kiemelt célja az azonos érdeklődésű és elhivatottságú fiatalok összekovácsolása mellett, a hagyományos, autentikus néptánc hiteles és egyben korszerű ábrázolása.

ATEMPO.sk