A Trepp szlovák-magyar felolvasóestje Pozsonyban

2022. február 21-én, hétfőn 18.00 órától magyar szerzők szövegeiből olvasnak fel a Trepp független színházi platform színészei, szlovák és magyar nyelven a pozsonyi Lab.cafeban.

A jelenleg hat tagot számláló csapat három színésze, Csikmák Katalin, Katona Eszter és Melecsky Kristóf a XX. század különböző időszakainak jelentős magyar írói, Szerb Antal, Szabó Magda, Örkény István és Esterházy Péter egy-egy szövegéből olvasnak fel két nyelven. A program aktualitását a Magyar Széppróza Napja adja, amelynek időpontja február 18., Jókai Mór születésnapja.

A Trepp független színházi platform 2021-ben alakult a Pozsonyi Színművészeti Főiskola magyar anyanyelvű hallgatóiból. Céljuk a társulati kötöttségektől mentes szabad kísérletezés, szlovák és magyar nyelven. Tevékenységükre Magyarországon is felfigyeltek: a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket díjazó non-profit kezdeményezés, a Highlights of Hungary keretében idén rájuk is lehet szavazni.

Szavazzunk a Highlights of Hungary-díj 2022 felvidéki jelöltjeire

A program a Liszt Intézet Pozsony szervezésében, a Trepp platformmal együttműködésben valósul meg. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk
Fotó: Gábor Gibbo Art