Csónak, avagy előttünk a vízözön – Komáromi Jókai Színház előadása - Mikszáth és Csokonai bérlet

Csónak, avagy előttünk a vízözön – premier a Komáromi Jókai Színházban

2022. február 20-án, vasárnap 15.00 és 19.00 órakor Csónak, avagy előttünk a vízözön címmel mutatja be új előadását a Komáromi Jókai Színház.

A komédiát Bagó Bertalan Jászai Mari-díjas művész rendezte, és az előadásban a színház társulatának tagjain kívül Gubík Ágit, Jókai Ágit és Rancsó Dezsőt is láthatjuk a színpadon.

A komédia szibériai születésű szerzői, Oleg és Vlagyimir Presznyakov a kortárs orosz dráma legfelkapottabb alkotói, akiknek kettősük egyfajta márkanévként vonult be az európai színházi világába. A Presznyakov fivérek, ahogy magukat nevezik Csehov után a legtöbbet játszott orosz szerzőknek számítanak, s a népszerűségüket mi sem jobban, mint az, hogy a Moszkvai Művész Színház Presznyakov-fesztivált szervezett, hogy műveiket bemutassák, de nem csak hazájukban népszerűek, drámáikat világszerte nagy sikerrel játsszák.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

Belépés Mikszáth és Csokonai bérlettel, belépő 15 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Komáromi Jókai Színház

 

A Csónak, avagy előttünk a vízözön egy modern Noé történet. Jon a történet középkorú főszereplője azonban egyáltalán nem hőstípus, nincs világmegváltó szándéka, sőt, jobban érzi magát az átlagos, szürke hétköznapokban, mint a kiélezett helyzetekben. Amikor azonban egy szupermarketben egy csomag akciós chips segítségével kiválasztottá válik, jobb ötlet és lehetőség híján felvállalja küldetését. A humorban és váratlan fordulatokban, gazdag vígjátékban egy középkorú férfi útját követhetjük nyomon, amint a világvége küszöbén próbálja menteni magát és mindazt, ami neki még számíthat valamit.

 

Szereplők

Jon - Szabó Viktor
Szupermarket dolgozója, Chips ügynök 2 - Culka Ottó
Kamaszfiú - Balla Barnabás e. h.
Nő (Jon felesége) - Jókai Ágnes m. v.
Színész - Rancsó Dezső m. v.
Színésznő (Jon első felesége) - Gubík Ági m. v.
Hivatalnok - Olasz István
Rendőr - Skronka Tibor
Idős férfi - Fabó Tibor (Jászai Mari-díjas)
Chips ügynök - Holocsy Katalin
Arthúr - Matusek Attila
Idős nő - Balaskó Edit
Biztonsági őr/Rendőr 2 - Nagy László

 

Ügyelő: Nagy László
Súgó: Leczkési Dóra
Hangtechnikus: Csicsó Tamás, Števko Kristián
Fénytechnikus: Rózsás Silvia, Jakab Csaba
Kellékes: Bajcsi Viktória, Hegedűs Gertrúd
Öltöztetőnő: Pallag Marianna, Jakab Dóra
Dramaturg: Varga Emese
A rendező asszisztense: Balaskó Edit
Rendező: Bagó Bertalan

ATEMPO.sk
Fotó: Dömötör Ede