Farsangi lakodalom – vígopera Kristóf Rékával Budapesten

Kristóf Réka

2022. március 5-én, szombaton 11.00 órától lesz látható Poldini Ede: Farsangi lakodalom című vígoperája a budapesti Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termében.

Az előadás két részben, három felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal látható.

Közreműködik a komáromi Kristóf Réka operaénekes, a Virtuózok győztese, akit Zsuzsika szerepében láthatunk.

Belépő 1500, 2500 és 3000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Idegenek kerülnek egy házban karanténba a zord időjárás miatt. Forrnak a szenvedélyek, egymásba szeret, akinek nem kéne, és kiszeret egymásból, akinek viszont párt kéne alkotnia. A bezártságban sok minden kiderül a másikról, a meghiúsult farsangi lagzi helyett napokig tartó karanténparti veszi kezdetét, ahol a szedettvedett társaság egyre inkább közösséggé alakul, és árgus szemekkel figyeli Kálmán, a csurgói diák és Zsuzsika, a kicsit depressziós, érzékeny kislány tiltott szerelmét. Persze mások is szerelembe esnek közben, felfalják a készleteket, hogy aztán a karantén végén minden a helyére kerüljön.

Poldini Ede kétfelvonásos vígoperáját 1924. február 16-án mutatta be a Magyar Állami Operaház. Az opera librettóját Vajda Ernő bő évtizeddel korábban már elkészítette, ám a világháború és más körülmények hátráltatták az opera megírását. A premier óriási siker volt, a Farsangi lakodalom száznál is több előadást élt meg. Nem gyakori repertoárdarab, holott azon kevés magyar opera közé tartozik, amely külföldön is sikert aratott: játszották Bécsben, Drezdában és Londonban is. A darabot az elmúlt év járványhelyzete teljesen új színekkel festette át, mindannyiunk számára ismerős pillanatok és lélekállapotok sorjáznak, hogy jót tudjunk nevetni magunkon, és azon, hogyan töltöttük el az utóbbi időszakot a négy fal közé zárva.

 

Szereplők

Péter, a ház ura: Szegedi Csaba
A nagyasszony, a felesége: Miksch Adrienn
Zsuzsika, a lányuk: Kristóf Réka/Zavaros Eszter
Kálmán, csurgói diák: Rab Gyula/Bartos Barna
A grófnő: Meláth Andrea
Zoltán, katonatiszt: Dobák Attila
Bükkyné: Wiedemann Bernadett
Stanci, turnézó énekesnő: Rácz Rita
Stanci táncosai: Calcante Luca Dario, Dosio Cecilia, Gyebnár Máté, Kohári-Domány Teréz, Mathot Christian, Szekeres Adrienn
Domokos: Endrész Ferenc
Domokosné: Létay Kiss Gabriella
Andris: Aron Ottó Jóhannsson e.h.
Záloggyűjtő: Szeleczki Artúr e.h.
Felvételről közreműködik: Gál Kristóf
Továbbá: Kállai Ernő, Szajkó Géza, Sörös Jenő, Balázs István, Rumy Balázs, Lisztes Jenő, Mohácsi Vilmos

Karmester: Sándor Szabolcs

ATEMPO.sk
Fotó: Rákossy Péter