Rákász Gergely jótékonysági koncertje Dél-Komáromban

Rákász Gergely jótékonysági koncertje Dél-Komáromban

2022. április 10-én, vasárnap 18.30-tóla dél-komáromi Csillagerődben ad jótékonysági koncertet Rákász Gergely orgonaművész a háború elől menekülők megsegítésére.

Belépő 5000 és 10000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

RÁKÁSZ GERGELY 15 évesen, Magyarország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, mindezidáig (2020) több mint 1500 fellépése volt Magyarország, Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét.

Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a klasszikus zenét és a hangszert.

„Egy Koncert Kékben” című műsorát közel 30 000-en nézték meg szerte Európában. „Bachalley” projektjében, a világon először a művészi paletta két talán legtávolabbi végét kapcsolta össze, Bach fúgáit és a Street Dance-t. VíziZene című produkciója a Dunán, a Rajnán és a Szajnán, minden évben kultúrakedvelő utazók vágyott úti célja. Játszott a Dán Koronahercegnőnek, Magyarország Miniszterelnökének, és a WHO-nak.

Jótékonysági projektjeiben, közönségével együtt számos nemes célt támogat, melyek közül a legjelentősebb a Böjte Csaba testvér Tusnádi Gyermekotthonában élők jobb sorsa.

A koncertjein nem csak a játékával, de a zenetörténetből vett érdekes háttértörténetekkel is rabul ejti közönségét. Iskolaprogramja keretein belül több mint 100 magyar iskolában szólaltak meg hangversenyei, közel 60 000 diák ismerkedett általa a klasszikus orgona zenével.

A 2018-ban indított alapítványa az anyaország határain túl élő magyar közösségeknek szervez koncerteket magyar művészek közreműködésével, minden koncertre egy-egy öltésként tekintve két elszakított nemzetrész között.

Tíz szólóalbuma jelent meg. Férfiak klubja példakép díjazott, szülővárosa Győr Pro-Urbe díjazott Kulturális nagykövete, Templomos lovag.

ATEMPO.sk