A Hodek tesók újra Budapesten zenélnek

A Hodek tesók újra Budapesten zenélnek

2022. április 23-án, szombaton 20.00 órától a komáromi Hodek tesók, azaz Hodek Áron és Hodek Dávid kitűnő zenészek társaságában lépnek a budapesti Opus Jazz Club színpadára.

A Hodek Áron & The PocketCrew Toni Saunával közös koncertjén egy fiatal őstehetség és az amerikai/svéd hiphop szcéna egyik csúcsragadozójának kontrasztokban és ütős ritmusokban bővelkedő kombinációjának lehetünk fültanúi. Közös repertoárjuk gerincét a jazz, hiphop és R&B elemek fúziója adja, amihez Áron saját triója, a The PocketCrew adja az alapokat Eugen Vizvary-val a szaxofonoknál, Hodek Dáviddal a doboknál.

A tizenegy éves Hodek Áron egyike a világ legismertebb zenész „csodagyerekeinek”. AronTheBassist csatornájára feltöltött videóit a social média különböző felületein milliók látták már, aminek köszönhetően lehetősége adódott olyan zenészekkel dolgozni, mint Devin Morrison, Doobie Powell, a 1500’ or Nothing és még sokan mások. Még olyan híres zenészek, mint Chris Brown, Justin Bieber, vagy Timaland is megosztották a videóit. Áron saját zenéi bátyja, a szintén kiemelkedő tehetségű Hodek Dávid dobos, producer segítségével öltenek formát. A Szlovákiában működő The PocketCrew triót is ők ketten hozták létre, és immár több mint három éve játszanak együtt ebben a formában.

PREMIER: Megérkezett Hodek Áron első saját száma, a Never Give Up

Toni Sauna műfajilag a hiphop szcéna peremterületéről, fizikailag pedig Svédországból érkezik az Opus Jazz Clubba. A rebellisek között is különutasnak számító előadó az Ohio állambeli Akron városában született és nőtt fel, New Yorkban szívta magába a hiphop szmogos levegőjét, jelenleg pedig Stockholmban él. Egyedi stílusát az utcai hitvallás, a líraiság és a személyesség szokatlan kombinációja adja. EVIL címet viselő, 2020-ban megjelent EP-je a pszichedelikus-spirituális hiphop útjain tett kirándulás, melyben absztrakt poézis és humoros monológok találkoznak, felmutatva jelen korunk abszurditását. A 2021-ben megjelent, Denise című album kritikusai ugyanakkor ütős szójátékai mellett addiktív beatjeit és a tört ritmusok virtuóz használatát emelték ki, amiben kiváló társra talál majd a tizenegy éves basszusmesterben.

Belépő 2500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Fellépők

Toni Sauna – rap
Hodek Áron – basszusgitár
Eugen Vizvary – billentyűs hangszerek
Hodek Dávid – dob

ATEMPO.sk