Szarvas József előadása - Szent István Napok Somorján 2022-ben is

2022. augusztus 18-án, csütörtökön folytatódnak a somorjai Szent István Napok több helyszínen.

A programban szerepel zarándoklat, Csemadok foci kupa, családi nap, koncertek a főtéren. Fellép KÖKÉNY ATTILA, a DEPP VOICE GROUP, valamint SZARVAS JÓZSEF tart előadást.

A belépés minden programra ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

Augusztus 18. (csütörtök)

18.00 Tündérkerti mesék - SZARVAS JÓZSEF Kossuth-díjas színművész előadása /Honismereti Ház udvara/

A Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a tragikus és a komikus figurákat egyaránt hitelesen megjelenítő színpadi, illetve filmes alakításaival, valamint a magyar kulturális életet számos területen gazdagító, jelentős KÖZÖSSÉGTEREMTŐ tevékenysége példaértékű.

Szarvas József 1999-ben az őrségi Viszákon vásárolt egy portát, ahol néhai barátja és pályatársa emlékét is őrizve, Kaszás Attila Pajtaszínház és Galéria néven összművészeti kultúrpajtát hozott létre, melyben jelen van a helyi kultúra és néphagyomány is. Ebben a környezetben értette meg az őshonos gyümölcsösök megőrzésének gondolatát, és Kovács Gyula pórszombati erdész – a Tündérkert-mozgalom alapítója – szakmai támogatásával hozta létre 2009-ben viszáki Tündérkertjét. Attól az évtől kezdve a Nemzeti Színház művésze a Tündérkert-mozgalom egyik élharcosává vált. Ötvenkét gyümölcsfával kezdte, napjainkban már több mint száznál tart.
A színművész közösségteremtő küldetésének köszönhetően alakult ki Viszák két büszkesége: a sokszínű kulturális programokat felvonultató kultúrpajta, illetve a Tündérkertnek keresztelt gyümölcsös, amely szimbolikus jelentéssel bír, hiszen minden évben annyi régi gyümölcsfát ültet itt el a közösség, ahány gyerek születik abban az évben a településen.

 

Augusztus 19. (péntek)

Koncertek a főtéren
18.00 DEPP VOICE GROUP (Gaál Jenő – ének, gitár, Dobos László – dob, Konrád József – basszusgitár, Szabó Arnold – gitár)
20.00 KÖKÉNY ATTILA élőzenekaros nagykoncert
22.00 Tűzijáték
22.30 Utcabál

 

Augusztus 20. (szombat)

08.30 Gyalogos zarándoklat az Antióchiai Szent Margit Templomhoz és koszorúzás
19.00 KOSZORÚZÁS ÉS ÜNNEPI MŰSOR a Szent István szobornál az Immortal PT szervezésében, szónok: Gubík László

ATEMPO.sk