Angyalbárányok - Écsi Gyöngyi előadása Diószegen

Angyalbárányok - Écsi Gyöngyi előadása

2022. október 6-án, csütörtökön 9.30-tól Écsi Gyöngyi Angyalbárányok című bábos meseelőadása kerül bemutatásra a diószegi Petőfi Sándor Alapiskola és Óvoda épületében.

Közreműködik Kováts Marcell.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Gömöri népmese a legkisebb, legszegényebb pásztorlegényről, aki bátorságának és nagylelkűségének köszönhetően olyan utakat is megjárhat, amelyeken halandók nem járnak.

Az előadásban ötvöződik a bábjátékos-népdalénekes-mesemondő szerep. A mese egyes elemeiből kirajzolódnak az évezredes magyar lelkiséget meghatározó irányvonalak és képet festenek a keresztyén létformában máig életben maradó népi bölcsességről.

Écsi Gyöngyi 2000-ben Győrben a legjobb bábszínésznői díját kapta, 2003-ban Budapesten az elsőként kiosztott Michel Indali-díjjal, 2007-ben Pozsonyban a Mikola-díjjal, 2004-ben és 2014-ben a Kaposvári gyermekszínházi Biennálé különdíjával és Kovács Ildikó- díjjal jutalmazták, 2016-ban az „Égig érő fa” díjat kapta.

Kováts Marcell a népi hangszerek széles skáláját szólaltatja meg, a tekerőlanttól kezdve a furulyákon túl a dudáig.

ATEMPO.sk