Meseautó - a Körúti Színház zenés vígjátéka Balassagyarmaton

Meseautó - a Körúti Színház zenés vígjátéka

2022. szeptember 29-én, csütörtökön 19.00 órakor a magyar filmtörténet egyik legnagyobb volumenű, legtöbbet emlegetett filmsikerének, a Meseautónak a színházi adaptációját láthatja az arra kíváncsi résztvevő a Körúti Színház jóvoltából a balassagyarmati Vármegyeháza dísztermében.

A belépőjegy ára 3800 forint és 4200 forint. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Az üzleti életben sikeres, de magánéletében boldogtalan bankvezér beleszeret az egyik alkalmazottjába. Titokban egy autót ajándékoz neki, és még sofőrnek is elszegődik mellé, csak, hogy kiderítse, a lány önmagáért szereti-e. Természetesen jelen van a főnökébe szerelmes titkárnő és a mindent megbonyolító Halmos úr, akitől meghallgathatjuk a film legismertebb mondatait: Belenyomja a párnába, nem kefélni; egy a párna, egy a részvény, egy lehellet egy a részvény; vagy: Ez nem a mi Szűcsünk, ez egészen más Szűcs. Mit sütsz, kis szűcs, sós húst sütsz, kis szűcs?. A Filmbélinél sokkal komolyabb szerepet kap Vera barátnője, Sárika és Szűcs barátja, Péterffy. Hogy a darab pergőbb és izgalmasabb legyen, feltűnik néhány új szereplő is: a vezérigazgatót ideiglenesen helyettesítő Pista sofőr, a két zseniális magándetektív és a két szenzációs recepciós. Ők gondoskodnak arról, hogy aztán Lillafüreden a fináléban minden a helyére kerüljön.

 

Szereplők

Szűcs János, vezérigazgató - Oroszi Tamás
Halmos Aladár, irattárvezető - Beleznay Endre
Kerekes Anna, Szűcs titkárnője - Gyebnár Csekka
Kovács Vera, banki alkalmazott - Tatár Bianka
Márkus Sára, banki alkalmazott - Karap Diána
Péterffy Balázs, autószalon-tulajdonos - Pecsenyiczki Balázs
Pista, sofőr - Szabó Kristóf
Dr. Sas, magándetektív - Ráhm Dániel
Dr. Vas, magándetektív - Zsichla Dániel
Recepciós - Karaivanov Lilla

 

Dr. Vitéz Miklós és Vadnai László forgatókönyvéből írta Galambos Zoltán
Dramaturg Selmeczi Tibor és Csík Csaba
Koreográfus L. Nyurga Ferenc
Díszlet Ábrahám Péter
Jelmez PLATHÓ
Zene Turcsán András
Rendezte Galambos Zoltán

ATEMPO.sk