Fonódások - az AlisAdam PianoDuo hangversenye Balassagyarmaton

2022. október 8-án, szombaton 18.00 órától az AlisAdam PianoDuo, azaz Baráz Alisa (Yajima) és Baráz Ádám hangversenyére kerül sor a balassagyarmati Artériában.

Műsoron Musszorgszkij, Debussy és Ravel kompozíciói.

Belépő 3500 forint. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Claude Debussy és Maurice Ravel a 20. század elejének két legfontosabb és legbefolyásosabb francia zeneszerzője volt. Hasonló háttérrel rendelkeztek, mindketten Párizsban éltek a gazdag kulturális összefonódások korszakában. Ennek eredményeként gyakran az "impresszionista" zeneszerzők közé sorolják őket. Zenéjük alaposabb vizsgálata azonban azt mutatja, hogy műveiknek valójában nagyon jellegzetes sajátosságai vannak.

Az AlisAdam PianoDuo négykezes előadásában hallhatjuk Debussy gyermeki egyszerűséggel komponált, egyéni hangon megszólaló Kis szvitjét és Ravel Lúdanyó meséi ciklusát, melyek sok-sok árnyalatát mutatják a 20. század eleji zene sokszínűségének.

Ravel, aki kitűnő hangszerelő volt, okkal nyúlt hozzá Muszorgszkij monumentális alkotásához, az Egy kiállitás képei című műhöz, s készített belőle egy zenekari remeket. Az esten Baráz Ádám ismertetőjéből megtudhatjuk miért.

A koncerten az eredeti zongoradarab hangzik el, Baráz Alisa előadásában.

ATEMPO.sk