XVI. Zsólyomkai Nyitott Pincék László Attilával és a Dupla KáVéval

2022. október 29-én, szombaton a Sátoraljaújhelyhez közeli Szár-hegyre vezető út lábánál található völgyben kerül sor az idén tizenhatodik alkalommal megszervezett Zsólyomkai Nyitott Pincék című eseményre, melynek ezévi sztárfellépője a Csillag születik harmadik szériájából ismert László Attila lesz.

A program keretében lehetőség van borkóstolásra is, hiszen a legjobb borospincék nyitják meg kapuikat. Egyfajta mini-Villányt kell elképzelni, ahol elmaradhatatlan a gasztronómiai tobzódás és az élő zene, valamint a marasztaló családi programok. Kultúra, szórakozás, borkóstolás, ami egy igazi falunapi hangulatot rejt magában. A város hagyományos boros programjának célja, hogy Szár-hegyre vezető út lábánál található völgyben elhelyezkedő pincesort és az ott készülő borokat minél többen megismerjék.

A belépés ingyenes, viszont a borkóstolás ára 1000 forint, amely tartalmazza a kóstolópohár árát, valamint az 5 darab, egyenként 100 forint értékű kóstolójegy árát. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Program

12.00 Ebédidő - disznótoros falatok
13.00 Niczky Band
13.45 Városi Nyugdíjas Klub - műsor
14.00 Ládi Gabriella és Bagi Csaba - az Operett Miskolcz művészeinek előadása
14.45 A borverseny eredményhirdetése
15.00 Köszöntők - Szamosvölgyi Péter (polgármester), Dr. Estók József (a Zsólyomkai Egyesület elnöke)
15.05 Dupla KáVé
16.00 One Life Dance Táncház
16.20 Bükrös Zenekar - népzenei műsor a Hegyalja Népi Együttes közreműködésével
17.00 László Attila

 

Kísérőprogramok

A Rákóczi Tábor standjánál lehetőség lesz különlegesen fűszerezett grill-ételeket, tócsni variációkat többféle feltéttel és krémtriót (avokádókrém. ajvár, vöröshagyma-barack csatni) is megkóstolni.

ATEMPO.sk