Könyvbemutató és József Attila-est Hoboval és Pfeiffer Gáborral Csolnokon

Könyvbemutató és József Attila-est Hoboval és Pfeiffer Gáborral Csolnokon

2022. október 24-én, hétfőn 17.00 órakor a csolnoki Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár ad helyet Pfeiffer Gábor Emigráns Blues című könyve bemutatójának.

Az esemény házigazdája Mandusitz Zsuzsa, vendége pedig Földesi László (Hobo) lesz.

A progrm Hobo Tudod, hogy nincs bocsánat című József Attila-estjével folytatódik, ahol az ő tolmácsolásában hallhatjuk a költő versekben megfogalmazott gondolatait. Az előadás zenéjét Hárs Viktor, Márta István és Nagy Szabolcs szerezte, rendezője Vidnyánszky Attila.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Program

17.00 Emigráns Blues - Pfeiffer Gábor könyvének bemutatója

Mivel a hatvanas évek szülötteinek generációjához tartozom, kora gyermekkoromtól szoros viszony fűz a zenéhez, a blueshoz, a rockhoz. Valamikor 1980 körül ismerkedtem meg a Hobo Blues Band-del, Hobo munkásságával, ami a mai napig nagy hatással van rám.

2012-től 2018-ig Ausztria több pontján is dolgoztam vendégmunkásként, bár sosem terveztem, hogy egyszer majd külföldön keresem a boldogulásom. Ez a könyv erről a hat évről szól. A kötetet személyes benyomások, akkoriban született versek, novellák, és számtalan Hobo idézet teszik színesebbé. A könyv és számos fejezet címe, valamint az idézetek Földes László engedélyével kerültek felhasználásra. Ezúttal szeretnék köszönetet mondani neki: nem lehetek elég hálás, mert nélküle ma nem az lennék a ki vagyok.

19.00 Tudod, hogy nincs bocsánat - Hobo József Attila-estje

ATEMPO.sk