Palágyi Ildikó Körbeér EP-bemutatója Budapesten

2023. március 30-án, csütörtökön 20.00 órakor a budapesti Magyar Zene Házában kezdődik a bodrogközi származású Palágyi Ildikó Körbeér EP-bemutatója.

Palágyi Ildikó zenéje az art-pop, a jazz és az élő elektronika találkozásából születő izgalmas zenei utazás. Dalai műfaji sokszínűségét az érzelmes dallamok, a személyes szövegek és a pillanatot megragadó improvizáció egységesíti.

A felvidéki születésű énekes-dalszerző eredetileg klasszikus énekesnek készült, ismerhetjük az Indigó projektből, a Klipszemle programjából, A Dal című műsorban pedig az elődöntőig jutott 2022-ben.

Legújabb EP-jén egy bensőséges, titokzatos és meglepetésekkel teli zenei világot tár a közönség elé. A lemez különlegessége, hogy ezúttal magyar nyelven szólalnak meg Ildikó hol éteri, hol pszichedelikus színekkel játszó szerzeményei.

A klasszikus indíttatás után Palágyi Ildikó a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművész szakán végzett, majd tanári mesterképzésén diplomázott. 2016-ban meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase fesztiváljára, azóta rendszeresen hallható a hazai klubokban és fesztiválokon, de dalait például Belgiumban is bemutatta már.

2018-ban teltház előtt mutatta be Salt című, Indigó alkotói néven megjelent debütáló szerzői nagylemezét az A38 Hajón. Northern Song című dalának animációs videoklipje bekerült a Magyar Klipszemle versenyprogramjába, első magyar nyelvű, Pillangó című szerzeménye pedig A Dal 2022 elődöntőjébe.

Miután 2020-ban életet adott első gyermekének, 2023 tavaszán új zenei anyaggal jelentkezik. Legújabb EP-jén egy bensőséges, titokzatos és meglepetésekkel teli zenei világot tár a közönség elé. A lemez különlegessége, hogy ezúttal magyar nyelven szólalnak meg Ildikó hol éteri, hol pszichedelikus színekkel játszó szerzeményei.

Az énekes-dalszerző érzékeny megszólalását három fiatal hangszeres művész sokoldalú, lendületes játéka teszi teljessé.

A belépőjegy ára 2500 forint. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Palágyi Ildikó - ének, zongora, elektronika
Gyémánt Bálint - gitár
Bartók Vince - basszusgitár
Szabó Dániel Ferenc - dob

ATEMPO.sk