Hazám felől, hazám felé - az Ultima Sacra Társulat és a Brassói Vándorszínház zenés-verses előadása Csallóköznádasdon

Hazám felől hazám felé - az Ultima Sacra Társulat és a Brassói Vándorszínház zenés-verses előadása

2023. február 25-én, szombaton 17.30-kor a csallóköznádasdi kultúrház biztosítja a teret az Ultima Sacra Társulat és a Brassói Vándorszínház Hazám felől - hazám felé című zenés-verses előadásának.

Az Ultima Sacra Regős Társulat 2021-ben alakult, először, mint duó, Szőke Tímea, és Szepesi Richárd részvételével, majd 2022-ben Miks-Rédai Csaba csatlakozásával trióvá bővült. Ez egyúttal új irányt is adott, hiszen irodalmi műveket, és történelmi eseményeket kezdtek el feldolgozni, zenés, prózai formában. A produkciót tovább színesíti az együttműködés az összetartozás színházával, a Brassói Vándorszínházzal, hiszen a három jelenkori regős előadását videóvetítés, és élő tánc is kíséri.

Az előadás kezdőpontja egy olyan országrész visszacsatolása, amit a II. világháborúban kaptunk vissza. A szavaló egy olyan katona, aki fél elhagyni az otthonát, félti az életét, egy átlag fiatal. Pontosan lehet tudni, hogy háború van, nem csak diadalmas bevonulás lesz a sorsuk. A bevonuláskor megfogan a szerelem, ami házassággal, gyermekáldással végződik, de a század tovább megy, el kell válniuk, hősünk is hadifogságba kerül, az asszonynak pedig a háború elől kell menekülnie a gyermekével. Fogságban és menekültként megmaradnak-e az ideáljaik, megmaradnak-e magyarnak?

Túlélheti-e az ember lelke a megpróbáltatásokat? Hogyan lehet újrakezdeni az életet, megalázottságot és hadifogságot követően? Nyújthatnak az elcsatolt részeken és a gúnyhatár magyar oldalán élők egymásnak valaha kezet, beszélhetnek-e az anyanyelvükön szabadon?
- ezeket a kérdéseket és érzelmeket szavalja és zenéli el a három jelenkori regős.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a zenés-verses előadásra.

 

Közreműködnek

Lány - Brok Bernadette
Fiú - Tompa Ferenc

Tánc

Bódi Szidónia
Szász Gellérd

Ultima Sacra Társulat

Szőke Tímea - ének
Szepesi Richárd - ének, billentyű, furulya
Miks-Rédai Csaba - verselő, zenei producer, hangmérnök

Alkotók

Filmrendező - Béres Vivien Beatrix
Fényképezte - Csiki Edmond, Csiki Raymond, David Mihailescu
Fotók - Magdó István
Táncoktató - Mihály Edit

ATEMPO.sk