Hontalanítás - az Ifjú Szivek Táncszínház előadása Budapesten

2023. április 20-án, csütörtökön 19.00 órakor kezdődik az Ifjú Szivek Táncszínház előadása Hontalanítás címmel a budapesti Hagyományok Háza Színháztermében, a a TÁNCszínTÉR Fesztiválon (a Színházi olimpia keretében).

Az Ifjú Szivek Táncszínház képviseli Felvidéket a TÁNCszínTÉR Fesztiválon

A múlt század történelmi eseményei számtalanszor bizonyították, hogy a kirekesztés látszólag egyszerű megoldás, de a valóságban működésképtelen. Ennek ellenére voltak, akik a második világháború után ismételten felmerülő kisebbségi kérdést lakosságcsere, deportálás és kényszertelepítés útján próbálták rendezni. Szomorú és értelmetlen epizódja ez a történelemnek.

Az előadás a ma is Szlovákia területén élő magyarság hagyományos tánc- és zenekultúráját dolgozza fel.

Érzések és képzettársítások szintjén beszél zsigeri jelenségekről. Mindannyian különböző kultúrák, ideológiák és történetek összjátékának termékei vagyunk, mégis sokakban él valamiféle megmagyarázhatatan és irracionális igény az elhatárolódásra mindentől, ami „más”. Pedig a tartós elszigetelődés kirekesztettséget eredményez, legyen szó életünk bármely területéről. A kérdés ilyenkor már csak az, kirekesztők vagy kirekesztettek leszünk.

A Hontalanítás alapmotívuma a kényszer. A lépéskényszer.

A belépőjegy ára 3500 forint és 4500 forint. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az előadásra.

 

Tánckar

Gyenes Barbara, Makó Tamara, Sebő Veronika, Szivós Kata Dóra, Varsányi Ági, Vermes Anna, Botló Ákos, Botló Gergely, Brusznyai, Erik, Fekete Gergely, Lantos András

Zenekar

Király Miklós, Hegedűs Máté, Hegedűs Gergely Dávid, Király Tamás

Felvételről cimbalmon közreműködik

Szabó Dániel

Ének

Vermes Anna

Zenei szerkesztő, rendező és koreográfus

Hégli Dusan

Jelmez

Seifert Edit

Művészeti munkatárs

Varsányi Zsófi, Botló Ákos

ATEMPO.sk