A lóvátett lovasok - a Magyar Lovas Színház előadása Dél-Komáromban

2023. május 26-án és 27-én, pénteken és szombaton 19.00 órától lesz látható Márkos Attila A lóvátett lovasok című zenés komédiája a Magyar Lovas Színház előadásában.

Helyszín a Fedeles lovarda. Belépő 8500 (A Szektor) és 7500 (B Szektor) forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A zenés komédia egy megtörtént eseményeken alapuló, napjainkban játszódó történet sok humorral, garantált nevetéssel, tanulságos végkifejlettel. A darabot természetesen megannyi lovas jelenet színesíti. A fajsúlyos, társadalmi kérdéseket feszegető zenés előadás betekintést nyújt napjaink lovas világának néhány szeletébe is.

Gázsi az öreg lókupec kiszabadul a börtönből, hazaérve nagy meglepetéssel és mulatsággal vár rá a családja. Elhatározza, hogy jó útra tér és felhagy a bűnöző életmódjával, fiának és lányának is jó példát fog mutatni a jövőben, de már az első pillanatban is meginog, amikor kiderül, hogy megdöglött az a ló amire a börtönben cellatársa rokonaitól nagy előleget kapott a családja. Még csak tetézi a bajt, hogy fia Rómeó és barátja Merkució nem akarnak felhagyni a lókupecséggel, hanem modernizálni akarják a szakmát, úgy Olasz módra. Ezután már csak hab a tortán, hogy a család akarata ellenére, lánya Jenifer, aki már gimnáziumba jár tovább akar tanulni és még egy lovas iskolába is beiratkozott. Itt ismerkedik meg egy fiatalemberrel, akitől rövidesen áldott állapotba kerül és feleségül akar menni hozzá. Az igazi probléma amikor kiderül a fiatalember foglakozása.

 

Szereplők

Kozáry Ferenc
Deák Fruzsina
Bucsi Annamária
Bródy Norbert
Cselepák Balázs
Csordás Ákos
Krajnik-Balogh Gábor
Szabó Gyula Győző
Kiss Zsolt
Zayzon Csaba

Közreműködik

A Magyar Lovas Színház Komárom tánckara, lovasai és statisztái, valamint a Cortina Színitanoda növendékei

Rendezte: Zayzon Csaba

Zene: Szűts István

ATEMPO.sk