A The Sharonz és az Estendøn koncertje Budapesten

A The Sharonz és az Estendøn koncertje Budapesten

2023. június 3-án, szombaton 19.45-kor kezdődik a The Sharonz és a farnadi Estendøn együttesek koncertje a budapesti A38 Hajón.

A Sharonz tavaly június 3-án lépett fel legutóbb az A38 Orrbárjának színpadán, ezért úgy gondolták a srácok, hogy illene ezt az évfordulót méltóképpen megünnepelni. Nem maradt hát más lehetőségük, minthogy pontosan egy évvel később ismét elfoglalják a hajó orrát, és egy fergeteges bulival beindítsák a nyári szezont ezúttal az Estendøn zenekarral karöltve!

A Sharonz zenekar 2017 júniusában került fel a hazai könnyűzene térképére, amikor megjelent az Édentől Keletre című daluk és bemutatkozó koncertjüket tartották a budapesti a Darshan Udvarban. Ezt követően 2018 nyarán megjelent első kislemezük, ami a Te meg én címet kapta.

A lemez megjelenését követően nem kellett sokat várni az első nagyobb szakmai elismerésre, hiszen 2018 őszén elnyerték a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának Induló Előadó Támogatását. A program segítségével elkészítették Illúzió című nagylemezüket, ami 2019. október 1-én jelent meg. A lemez első singleje a „Vadvirág” című dal, aminek a videoklipje kiemelkedő nézettséget hozott a zenekar számára.

A zenekar számos alkalommal koncertezett Budapesten (A38, Gödör) és vidéken egyaránt, “hangos” és akusztikus formában is. Felléptek neves hazai fesztiválokon, mint a Fishing on Orfű, Művészetek Völgye, szolnoki Tiszavirág Fesztivál, Kolor Fesztivál, Hírös 7 Fesztivál illetve több városi rendezvényen és falunapon.

A zenekar 2020-ban évben is kihasználta a lehetőségeket. Megjelent három daluk, melyből kettő állandó rotációban forog a kecskeméti Gong Rádióban és a Beat online rádióban, session videót forgattak az elmaradt koncertek pótlására.

2021 őszén megjelent Szép más világ című második nagylemezük. A lemez címadó dala és az Utolsó ilyen dal című daluk bekerült a Petőfi Rádió, a Beat! és a Gong Rádió lejátszási listájába is.

A zenekar bejutott A Dal 2022 legjobb negyven produkciója közé Szép más világ című dalukkal. Felkérést kaptak a Petőfi TV Én vagyok Te című műsorába ahol Nemazalány és SzofiÜres szívek című slágerét kellett feldolgozniuk, amit nagy sikerrel teljesítettek.

A zenekar 2022-ben ünnepelte fennállásának ötödik évfordulóját, ezt megünnepelve októberben megjelent Dilemma című kislemezük és teltházas születésnapi koncertet tartottak Budapesten.

A Sharonz jelenleg harmadik nagylemezén dolgozik, amely 2023 őszén lesz hallható a közönség számára.

A farnadi székhelyű Estendøn zenekar 2015-ben alakult meg, viszont csak 2017 tavaszán mutatkoztak be színpadon. A zenekart alkotó zenészek a felvidéki Alsó-Garam-mente régiójából származnak, akik más-más formációkban már zenéltek azelőtt is - volt, aki népzenei körökből, volt aki a megzenésített versek világából, s valaki a könnyűzenei színtérről került a zenekarba.

Működésük óta ragaszkodnak a magyar nyelvű saját dalokhoz, és a különböző zenei stílusok és motívumok sajátos vegyítéséhez, mellyel régiójuk sokszínűségét is képviselik.

Zenéjükben a rock, a funky, a jazz, a nép- és a világzene elemei mellett feltűnnek a progresszívebb és modernebb hangzások is. A zenekar hitvallása, hogy ami gazdagíthatja a közös alkotást, azt megismernik, újraértelmezik, és beemelik a dalokba. Ezt igyekeznek nemcsak a hangzásvilágukban tettenérhetővé tenni, hanem a dalszövegekben is. A formáció dinamikus dalaihoz többségében lírai, vagy éppen életigenlő szövegek társulnak, melyeknek a zenekar énekesnője a szerzője.

2019 februárjában jelent meg a Jahusszancs nevet viselő első EP-jük, majd 2019 év végén a Mantrafunk EP-vel örvendeztették meg hallgatóikat. Mindkét lemez szerzői kiadásban jelent meg, az internetes megjelenésen kívül az előbbi CD és vinyl formátumban, az utóbbi vinyl formátumban is elérhető volt. A zenekar idén kezdett el dolgozni első nagylemezén.

A belépőjegy ára elővételben 2500 forint, míg a helyszínen 3000 forint. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a koncertekre.

ATEMPO.sk