A gomoly, a Butterbros és a NANANA koncertjei Budapesten

A gomoly, a Butterbros és a NANANA koncertjei Budapesten

2023. június 6-án, kedden 19.00 órakor kerül sor a felvidéki gomoly, a Butterbros és a NANANA formációk koncertjeire a budapesti A38 Hajón.

A gomoly 2021 januárjában kezdte meg formálódását, ekkor kezdődtek meg az első próbák.

Baráth Laci (gitár, vokál), Csiba csibusz Gábor (gitár, ének, szövegek), Csiba Tamás (basszusgitár) és Méry Dávid (dobok) alkotják az együttest.

A tagok régi ismeretségének köszönhetően viszonylag gyorsan összeszokott a táraság. Májusra meg is érett 4 dal, amely egy EP formájában alakot is öltött. Az EP első dala, mely a „cukor” címet viseli, már megtalálható a zenekar youtube csatornáján, melyhez egy klip is társul.

A második kislemez 2023 januárjában érkezett, szintén 4 dallal, melyek mindegyike megtalálható az összes zenei streaming szolgáltatón. Az indulás óta bezsebeltek egy első helyezést a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlén, és megmérettették magukat az Öröm a zene budapesti döntőjében. Számos felvidéki klubban és fesztiválon lépnek fel, köztük az A38 hajón is.

A Butterbros zenekar maga sem tudja igazán belőni, milyen zenét játszanak, ők maguk "alapvető rock"-ként aposztrofálják a garage-hard-alternative-glam rock között ingázó kreatív önkiteljesedésüket, másképp csúfolva: zenéjüket.

A power-trió 2020 nyarán alakult Budapesten, azóta 2 kislemezt és 3 videóklipet adtak ki, valamint olyan közismert fővárosi helyszíneken túrták fel a színpadot, mint az Auróra, az Instant-Fogas Robot vagy a Dürer Kert.

Az együttes és zenéjük fő mozgatórugója a friss kenyérre lágyan omló, ujjnyi margarinréteg, és az erre érzékien elhelyezett, testes parizerdarab (valamiért).

A NANANA egy öttagú posztpunk zenekar, amely 2023-ban alakult Budapesten. A zenekar tagjai hosszú éveken át játszottak együtt más formációkban, mielőtt úgy döntöttek, hogy közösen hoznak létre egy új együttest. Első daluk, a melankolikus Release februárban jelent meg, amelyet az energikus dühvel fűtött Timber követett márciusban.

Debütáló koncertjük februárban volt a debreceni Nagyerdei Víztoronyban, márciusban pedig Budapesten is bemutatkoztak, méghozzá egy teltházas koncerttel a Turbinában.

A belépőjegy ára elővételben 1500 forint, míg a helyszínen 2000 forint. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a koncertekre.

ATEMPO.sk