A Magyarpalatkai Banda táncháza - Figur Népzenei Tábor Búcson

A Magyarpalatkai Banda táncháza a 2023-as Figur Népzenei Táborban Búcson - szerdai program

2023. július 26-án, szerdán 08.00 órától folytatódik a 2023-as évada a Figur Népzenei Tábornak, ahol ezúttal erdélyi Mezőség egyik része, Magyarpalatka, valamint az Ipoly mente - Ipolypásztó, Ipolyhídvég - lesznek a központban. A tábor helyszínéül a búcsi Vintop Karkó Borászat fog szolgálni.

Zene és barátság.

- olvasható a tábor mottója.

Idén vendégként velünk lesznek Kodoba Florin és a Magyarpalatkai Banda. Szintén a tábor színvonalát emeli a Szilágyi Tóni erdélyi prímás és énekes által vezetett Antonio Projekt formáció, a hazai világzenei és népzenei élet úttörője is.

2023-ban Korpás Éva (ének - visai és Ipoly menti népdalok), Kodoba Florin (hegedű - palatkai), Horváth Attila (hegedű - haladók), Alt István (hegedű - Ipoly menti), Orsós Tamás (brácsa), Hanusz Zoltán (nagybőgő) és Deáky Márton (klarinét, tárogató) segítségével sajátíthatjuk el, egészíthetjük ki, illetve mélyíthetjük tudásunkat a népzenével kapcsolatban.

Az egyes napok bontása a következő: a reggeli, ebéd és vacsora közötti időben előadások, szakmai programok és az oktatás várja majd a résztvevőket;

kedden az Antonio Projekttel, szerdán és csütörtökön pedig a Magyarpalatkai Bandával táncolhatunk, de ők koncertet is adnak az utóbbi napon.

Meghallgathatjuk továbbá Kása Béla fotográfus Erdélyi zenészek című előadását is.

A jókedvhez pedig a borkóstoló is hozzájárulhat a Vintop-Karkó borászat felajánlásával.

A belépés díjmentes, de aki szeretné támogatni az épülő Kodoba-emlékházat Magyarpalatkán, akkor erre belépéskor lehetősége lesz. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

Az egyes napok időbeli bontása hétfőtől péntekig

08.00 reggeli
10.00 oktatás
12.00 ebéd
14.00 előadások
15.00 oktatás
17.30 vacsora
20.00 táncház, közös muzsikálás

Július 26. (szerda)

20.00 Táncház a Magyarpalatkai Bandával /Karkó Terasz/

Július 27. (csütörtök)

14.00 Kása Béla Erdélyi zenészek című előadása /Másikfele/
19.00 Magyarpalatkai Banda - koncert és előadás Kodoba Márton palatkai prímás tiszteletére halálának 20. évfordulója alkalmából /Másikfele/
20.00 Táncház a Magyarpalatkai Bandával /Karkó Terasz/

ATEMPO.sk