Figur Népzenei Tábor Búcson 2023-ban - pénteki program

Figur Népzenei Tábor Búcson 2023-ban - pénteki program

2023. július 28-án, pénteken 08.00 órától folytatódik a 2023-as évada a Figur Népzenei Tábornak, ahol ezúttal erdélyi Mezőség egyik része, Magyarpalatka, valamint az Ipoly mente - Ipolypásztó, Ipolyhídvég - lesznek a központban. A tábor helyszínéül a búcsi Vintop Karkó Borászat fog szolgálni.

Zene és barátság.

- olvasható a tábor mottója.

Idén vendégként velünk lesznek Kodoba Florin és a Magyarpalatkai Banda. Szintén a tábor színvonalát emeli a Szilágyi Tóni erdélyi prímás és énekes által vezetett Antonio Projekt formáció, a hazai világzenei és népzenei élet úttörője is.

2023-ban Korpás Éva (ének - visai és Ipoly menti népdalok), Kodoba Florin (hegedű - palatkai), Horváth Attila (hegedű - haladók), Alt István (hegedű - Ipoly menti), Orsós Tamás (brácsa), Hanusz Zoltán (nagybőgő) és Deáky Márton (klarinét, tárogató) segítségével sajátíthatjuk el, egészíthetjük ki, illetve mélyíthetjük tudásunkat a népzenével kapcsolatban.

Az egyes napok bontása a következő: a reggeli, ebéd és vacsora közötti időben előadások, szakmai programok és az oktatás várja majd a résztvevőket;

kedden az Antonio Projekttel, szerdán és csütörtökön pedig a Magyarpalatkai Bandával táncolhatunk, de ők koncertet is adnak az utóbbi napon.

Meghallgathatjuk továbbá Kása Béla fotográfus Erdélyi zenészek című előadását is.

A jókedvhez pedig a borkóstoló is hozzájárulhat a Vintop-Karkó borászat felajánlásával.

A belépés díjmentes, de aki szeretné támogatni az épülő Kodoba-emlékházat Magyarpalatkán, akkor erre belépéskor lehetősége lesz. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

Az egyes napok időbeli bontása hétfőtől péntekig

08.00 reggeli
10.00 oktatás
12.00 ebéd
14.00 előadások
15.00 oktatás
17.30 vacsora
20.00 táncház, közös muzsikálás

ATEMPO.sk