Prímástalálkozó és Söndörgő koncert - Magyar kulturális hét Pozsonyban

2015. június 8. és 14. között szervezik meg idén második alkalommal a Több mint szomszéd magyar kulturális hetet Pozsonyban. A program előestével kezdődik június 7-én vasárnap és Ráadással végződik június 17-én. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Napi program

Június 13., szombat (Sétatér - Hviezdoslav tér - szabadtéri színpad)

10.00 - 19.00 Utazó planetárium: Mesél az ég! (SzNG, Café Berlinka, Štúr tér 4.)
Az ismeretterjesztő gyermekműsor vetítése során a Planetárium kupolája alatt bemutatjuk a csillagképeket és a bolygókat, és ezen égitestek mozgását.

16.00 Cseh és lengyel folklór együttesek népzenei összeállítása

18.00 Söndörgő - koncert
A délszláv népzenét játszó magyar együttes kimagasló virtuozitásával és friss előadás-módjával mára az egyik legkeresettebb zenekarrá vált a világzenei színtéren. Tamburára épülő - de a fúvós és ütős hangszerekre, valamint a harmonikára is kiterjedő - hangszerelésével a Balkán legsűrűbb zenei rétegeit is hitelesen tudja megszólaltatni.

20.30 Rendhagyó prímástalálkozó
Ebben a rendkívüli felállásban olyan kiváló zenészek muzsikálnak együtt, mint a hegedűvirtuóz Pál István Szalonna, az egyedülálló stílusban hegedülő Vizeli Balázs, valamint Balogh Kálmán, Dresch Mihály és Both Miklós. Szólóikhoz a hagyományos népi hangszerek legjobb mesterei adják a kíséretet: Doór Róbert nagybőgős és Mester László brácsás. A koncertmester a komoly- és népzenét egyaránt magas szinten művelő Lakatos Róbert. A Prímástalálkozó két énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva.

aTEMPO.sk