Hét után a Moziban – Első nagy koncertjére készül a somorjai hétután

Próbákkal tölti a téli szünidőt hat elszánt somorjai gimnazista. December 28-án, csütörtökön este 20 órai kezdettel koncertet ad az ottani Mozi Clubban a hétután
zenekar. Egy próba szünetében értük utol az idei Tompa Mihály Országos Verseny verséneklői között aranysávot szerzett banda tagjait.

„Alig várjuk a koncertet! Régi vágyunk volt, hogy felléphessünk a Mozi Clubban. Bejáratott zenei hely a városban. Nagyon örülünk, hogy végre sikerült időpontot egyeztetnünk” – lelkendezett Szolgay Bence gitáros, majd elárulta, egy órás lesz a buli, mintegy 13 dal szerepel a zenekar műsorán.

„Fele-fele arányban lesznek saját számok és feldolgozások, a Bagossy Brothers Company, a Csaknekedkislány tánczenekar és a Margaret Island dalaiból” – avatott be Lelkes Anna zongorista.

„A saját dalok közül hallhatja majd a közönség a Peronon, az Itt egy dallam című újdonságainkat, illetve London egyik gyalogos tere ihlette Leicester Square Blues című első blues számunkat” – sorolta Bence.

 

hétután

 

„Feltettük Instagramra az eseményt, plakátokat raktunk ki a városban, szóltunk a barátainknak és a tanárainknak. A Mozi Club ikonikus közösségi tér számunkra, a kedvenc helyünk, másfél évig pincérként dolgoztam ott” – tudatta Nagy Miklós Levente dobos.

„A tanáraink ígérték, hogy eljönnek. Remélem, tartják a szavukat” – mosolygott Kováč Barbara énekesnő. „Ez lesz az első komoly nagy koncertünk, szeretnénk, ha minél többen lennének” – sóhajtott Werškov Zsófia énekesnő.

„A december 28-ai koncerten bemutatkozik Csenkey Botond, az új basszusgitárosunk, akinek az előbb, sajnos, el kellett mennie. Régóta ismerjük, most jött el az ideje, hogy meghívjuk a zenekarba” – nyilatkozta Bence. „Tanúsítjuk, hogy ő is nagyon szeretné meghódítani a somorjai közönséget. A gimiben ugyanazon a folyosón találkoztunk vele, ahol tavaly a zenekar megalakult. Vele lett teljes a hangzásunk. Koleszár Ádám iskolatársunk pedig nagyszerű fotókat készített rólunk a kultúrház bábtermének a nézőterén és színpadán” – nevetett a gitáros.

 

hétután

 

Cédén, klipen még nem törik a fejüket. „Kellene még néhány dal, amelyeken egyébként dolgozunk” – vetett közbe Zsófia.

„Egy pályázathoz másfél hónapon keresztül demóztunk a kis házi stúdiónkban. Nemsokára kiderül, milyen sikerrel” – titkolózott Bence.

Most a próbákról szól minden napjuk. „Megfogadtuk, hogy még bulizni sem fogunk, amíg a koncert nem megy le” – ígérte Barbara. „Szilveszterkor pedig kipihenjük a koncertet” – nevetett Levente. „Utána a három zenész fiú készül az érettségire, a lányok pedig jókat derülnek majd rajtunk” – vázolta Bence.

Végül egyszerre kiáltották: „Gyertek minél többen a koncertre! Zenei üdítő lesz mindenkinek!”

Hétután koncert lesz Somorján

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Koleszár Ádám