Gwyn Ashton blues gitáros Somorján

Gwyn Ashton blues gitáros Somorján

Európai turnéja keretében Somorjára látogat a brit-ausztrál származású Gwyn Ashton blues gitáros. November 18-án a Mozi Club színpadán láthatjuk őt élőben.


Hallelujah - Keresztes Ildikó és Takács Nikolas adventi koncertjei Felvidéken

Hallelujah - Keresztes Ildikó és Takács Nikolas adventi koncertekkel tér vissza Felvidékre

Újra közös adventi koncertekre készül Takács Nikolas, az X-Faktor felfedezettje és egykori mentora, Keresztes Ildikó. Felvidéken ezúttal Dunaszerdahelyen és Komáromban mutatják be Hallelujah címmel közös ünnepi programjukat. A bő 90 perces koncert keretében saját dalaikat és népszerű karácsonyi szerzeményeket is előadnak kitűnő zenészek kíséretében.

Dunaszerdahelyen december 20-án, szerdán 19.00 órától, Komáromban pedig december 21-én, csütörtökön szintén 19.00 órától hallhatók és láthatók majd a művészek. 

Folytatódnak a Somorjai Blues Estek

Folytatódnak a Somorjai Blues Estek

Slovak Blues Project nagy sikerű fellépése után újabb koncertekkel várják a szervezők a blues zene rajongóit. Október 27-én az érsekújvári The Joint Venture lép színpadra a somorjai Mozi kávézóban.

A zenekart 2010-ben Sajtos Feri alapította, aki többek között a Jazz Blues Jamboree fesztivált is szervezi. Ez alatt az idő alatt az együttes több koncertet adott a hazai és külföldi színpadokon, valamint felléptek a SZIGET fesztiválon is. Az együttes hosszú ideig tradicionális blues számokat játszott, de mára már saját szerzeményekkel is fellépnek.

 

Sajtos Feri és a The Joint Venture

 

November 3-án a pozsonyi blues színtér legendás együttese a Bluesweiser ad koncertet. A zenekar, amely a 80-as években jött létre az egyik legrégebbi blues együttes Szlovákiában. Pályafutásuk alatt 3 albumot rögzítettek, amelyből kettőt tudtak csak kiadni. A zenekar a saját szerzeményiben a blues műfajt funky, jazz és boogie elemekkel egészíti ki. A több mint 30 év alatt számos jelentős fesztiválon is felléptek, mint pl. Pepsi Sziget Magyarországon, Blues Alive Csehországban és Rawa blues festival Lengyelországban.

 

Bluesweiser

 

A projekt a Zene az Örömért polgári társulás szervezésében és Somorja Város támogatásával kerül megrendezésre. Belépés a koncertekre ingyenes.

ATEMPO.sk

Változatos program az Őszi Kulturális Napokon Párkányban

Változatos program az Őszi Kulturális Napokon Párkányban

Október végén veszi kezdetét az ingyenes VI. Őszi Kulturális Napok rendezvénysorozat Párkányban. Zene, tánc és Arany János est is várja az érdeklődőket a helyi kultúrházban. Ott lesz többek közt a Romengo, a Muzsikás, a Söndörgő, a Csali Néptáncegyüttes és a Pressburger Klezmer Band is. Érdemes lesz ellátogatni hétvégenként a Duna-parti városba.

 

A program:

Október 30. (hétfő), 18.00 Bálint András Arany János estje

A budapesti Radnóti Színház egykori igazgatója, Bálint András nevéhez több, nagy sikerű önálló est fűződik, többek között Radnóti Miklós, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Szép Ernő és Márai Sándor műveiből készített előadások. Ez az est azt az Arany Jánost idézi meg – születésének kétszázadik évfordulóján –, aki ifjúkori barátot hiányol, a figyelmes szerkesztőt, a kislányát gyászolót, Az ember tragédiája dramaturgját, a Szent István-rend lovagkeresztjét visszautasítót, majd elfogadót, a test nyavalyáira panaszkodót, a Margitszigeten bolyongót, az Őszikék mesterét, az ironikus, bölcs embert. Bálint András a műfajok sokszínűségével – versek, balladák, naplójegyzetek, levélrészletek, szerkesztői megjegyzések bemutatásával – egy másféle, gazdagabb Arany-képet tár elénk, mint amit eddig ismerhettünk.

 

November 5. (vasárnap), 18.00 A Somorjai Csali Néptánc estje

A somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor néptánc kategóriájának tavalyi győztese. A csoport 1978-ban alakult. Jelenleg négy korcsoporttal működik és munkájában összesen 160 gyermek vesz részt. A kisebb gyermekeket Valacsay Franciska és Dóczé Mónika vezetik, míg a Nagy és Ifjúsági Csalinak, valamint a pávás csoportnak Nagy Myrtil és Madocsai Imre a vezetőik. A Csali kétségtelenül a felvidéki magyar néptáncmozgalom egyik legjelentősebb műhelye. Műsorukban a Kárpát-medence több tájegységének koreográfiája szerepel.

 

November 12. (vasárnap), 18.00 Pressburger Klezmer Band koncert

A legismertebb szlovák klezmer zenekar sikeresen ötvözi a jazz, rock, reggae és a world music elemeit a hagyományos zsidó zene motívumaival. A zenekar tagjai fiatalos energiával és mély átérzéssel mutatják be a zsidó tapasztalat keserédes világát. Nemrégiben készült el új lemezük, a „Balady“, amely több más zenei kompozíciójukkal együtt kerül bemutatásra Párkányban.

 

November 19. (vasárnap), 18.00 Elindultam szép hazámból - a Muzsikás Együttes magyar népzenei hangversenye, vendég Kacsó Hanga

A több mint négy évtizede alakult Muzsikás, a világszerte legismertebb magyar népzenei együttes, amelynek elsőként sikerült elfogadtatnia a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Otthonosan mozognak mind népzenei-világzenei körökben, mind pedig komolyzenei, alternatív zenei, rock és jazz zenei rendezvényeken, fesztiválokon. Jelen vannak a világ legjelentősebb koncerttermeiben, mint például Londonban a Royal Festival Hall vagy a Queen Elisabeth Hall, New Yorkban pedig a Carnegie Hall. Közös hangversenyeken szerepelnek neves komolyzenei szólistákkal, vonósnégyesekkel, kórusokkal és szimfonikus nagyzenekarokkal. Lemezeik világszerte kaphatók az angol-amerikai RYKODISC cég kiadásában. Koncertjeikről és albumaikról elismerően írnak a legnagyobb napilapok, folyóiratok és zenei szaklapok. Számos díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.
Kacsó Hanga a fiatal népzenei nemzedék egyik legnagyobb egyénisége, aki már 16 éves korában feltűnt a Magyar Televízió népdalvetélkedőjében. Két évvel később, alig 18 évesen a másodjára kiírt verseny győztese lett a szólista kategóriában. A Muzsikás együttessel 2016-ban Kanada nagyvárosaiban és New Yorkban debütált mindenütt hatalmas sikert aratva.

 

November 26. (vasárnap), 18.00 Söndörgő koncert

A Söndörgős srácok több mint 20 éve zenélnek együtt és táncoltatnak meg mindenkit tamburamuzsikájukkal. A délszláv és balkáni zenében gyerekkoruk óta otthon vannak, a hagyományt ápolva teremtették meg saját stílusukat és bővítették ki tamburazenekarukat számos hangszerrel. Zenéjük más balkáni zenét játszó zenekaréhoz emiatt nem hasonlítható, virtuóz és lendületes. A Magyarország határain túl többet koncertező együttes többször turnézott már Indiában, Amerikában és a londoni Queen Elizabeth Hallban is megtapsoltatták a nézőket. A fiatal tagokból álló zenekarnak már hat lemeze jelent meg, Tamburocket albumuk az európai világzenei rádiósok listájának élére került. 2015-ben az együttes elnyerte a legjobb world music albumnak járó Fonogram díjat.

 

December 3. (vasárnap), 18.00 Romengo koncert

A Romengo Együttes magyarországi oláh-cigány zenét játszik. A tagok nagy része ezt a muzsikát anyanyelveként sajátította el. Így hagyományos alapokon, a létező cigány népdalok mellett saját számokkal és hangzásvilággal áll színpadra a zenekar. 2004-es megalakulásuk óta India és Korea mellett a Romengo Európa több mint 20 országában koncertezett, és mindkét albuma bekerült a World Music Charts Europe legjobb tíz lemeze közé. Lakatos Mónika a Romengo szólistája, 2007-ben Anna Lindhdíjban, 2013-ban, A Párhuzamos Kultúráért díjban, 2014-ben pedig Nemzetiségekért díjban részesült.

ATEMPO.sk

Rag'n'Bone Man

Rag'n'Bone Man jövőre Budapesten lép fel

A magyar fővárost is érinti Rag'n'Bone Man jövő évi európai turnéja. Napjaink egyik legsikeresebb pop-soul-blues brit előadója 2018. május 4-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Március 2-án Prágában, 3-án pedig Bécsben lép színpadra.

Az EndOrFin búcsúztatja a bontásra kerülő restit Gombaszögön

Az EndOrFin búcsúztatja a bontásra kerülő restit Gombaszögön

Építés helyett kivételesen bontásra invitálnak mindenkit a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői. A mára már ikonikussá vált kocsma épületét október 7-től kezdik el bontani az önkéntesek, de előző nap, október 6-án még mindenkinek lehetőséget biztosítanak, hogy búcsút vehessen a kultikus resti épületétől.

Jóvilágvan a Civil Rádióban - Hallgasd élőben!

Jóvilágvan a Civil Rádióban - Hallgasd élőben!

A budapesti Civil Rádió 1.5HOLD című műsorának ma a párkányi Jóvilágvan zenekar tagjai lesznek a vendégei.  Este 22.00 órától Bokor Rékától lehet majd kérdezni akár a műsor Facebook oldalán is. Az adásban hallhatunk majd dalokat az új lemezről és közben érdekességeket tudhatunk meg a zenekarról, a tagokról.

 

A 1.5HOLD. mindig is igyekezett olyan progresszív zenei alkotásokat bemutatni, amelyek nem a trendek mentén akarnak gyors sikereket elérni, hanem lélekhúrokat pengetve igazi műalkotásokkal örvendeztetik meg rajongóikat.

A Jóvilágvant az fogja nagyon szeretni, aki bírja az "agyas" zenéket, szereti a gondolatfolyam dalszövegeket, komálja a reggae-t, nem idegenkedik a magyar népzenétől, és akinek nagyon fontos az energia, a lelkiség, a változatosság, és a mélység a zenében.

 

A műsort portálunkon is hallgathatod:

 

A zenekar hamarosan élőben is bemutatkozik Budapesten, az új helyre költözött Magyarság Házában, október 21-én.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk

Borhíd Fesztivál és Borünnep

Ingyenes koncertek és finom nedű a Borhídon Esztergomban – részletes program

15 borrégió, közel 150 féle bor, sok-sok koncert, vásártér, élő kívánságműsor és az elmaradhatatlan jó hangulat - ez mind jellemzi az idei Borhíd Fesztivál és Borünnepet, amelyet október 6-8-ig rendeznek meg Esztergomban.

A háromnapos ingyenes fesztiválra az ország több pontjáról érkeznek kiállítók, lehet majd kóstolni borokat Balatonfüredről, Etyekről, Szekszárdról, Neszmélyről és természetesen a villányi borok sem maradnak ki a sorból.

Az Borhíd a jó borok mellett a zenéről is szól. A fesztivál egyik kiemelt célja, hogy a fiatalságot is megmozgassa és népszerűsítse a kulturált borfogyasztást, a minőségi borokat. A rendezvény mindhárom napján, már kora délutántól a korosztály körében elismert zenekarok koncertjei szórakoztatják majd a látogatókat.

Az Ocho Macho, a Punnany Massif és Sub Bass Monster mellett ott lesz a Zaporozsec, a Zion Refresh, és a Koalabell is. Jönnek az Udvarias Idegenek, a Fák Alatt Zenekar, a Kései Kitérő, A Láma Dalai, a Twentees és a Meztelen Diplomaták. A helyi és térségben élő zenekarok is teret kapnak, zenél majd az esztergomi Delight Inc. és a csolnoki Blues and Roll.

Egy meglepetéssel is készülnek a szervezők. A hamarosan Esztergomban is megszólaló Forrás Rádió elsőként a Borhíd fesztiválról jelentkezik be, méghozzá egy élő kívánságműsorral! Szombat délután tehát bárki a helyszínről élőben kérheti kedvenc dalait!

Mindezek mellett természetesen számos vásározóval, cateringessel telik majd meg a Kis-Duna sétány, úgyhogy vásárfia nélkül és korgó gyomorral biztosan nem mennek majd haza a látogatók.

A rendezvénynek október 6-8-ig idén is a Mindszenty tér, a Kossuth híd, az Erzsébet park és a Kis-Duna sétány ad otthont.

Borhíd Fesztivál és Borünnep

Program

Október 6. (péntek)

15.00 Udvarias Idegenek
16.30 Fák Alatt Zenekar
18.30 Zaporozsec
21.00 Ocho Macho

 

Október 7. (szombat)

12.30 Blues and Roll
15.00 Kései Kitérő
16.30 Twentees
18.30 Zion Refresh
21.00 Punnany Massif

 

Október 8. (vasárnap)

13.00 Delight Inc
15.00 A Láma Dalai
16.30 Meztelen Diplomaták
18.30 Koalabell
21.00 Sub Bass Monster

ATEMPO.sk

Trónok harca

Trónok harca koncertshow jövő májusban Budapesten

Folytatódik a világszerte hatalmas sikert aratott Trónok harca televíziós sorozathoz kapcsolódó koncertshow. A látványos színpadképpel és videotechnikával, nagyzenekarral, kórussal és szólóénekesekkel megtámogatott produkció, amelyet Ramin Djawadi zeneszerző vezényel, 2018. május 18-án lesz látható a Budapest Sportarénában.

Madari Bor- és Gasztrokorzó 2017-ben is - részletes program

Idén is lesz Madari Bor- és Gasztrokorzó - részletes program

Szeptember utolsó hétvégéjén hatodik alkalommal rendezik meg a Madari Bor- és Gasztrokorzót. Finom ételek, zamatos borok, élő-, hangszeres koncertek és remek hangulat vár mindenkit.

Első nap a Felvidéki Mulatós Show zenés TV-s műsor szereplői, valamint a 3+2 és Kis Grófo szórakoztat. Szombaton pedig a zenekaroké lesz a főszerep, a TNT, az Arizóna, az Elán Forever, a Miss Funk & Wonderband lépnek színpadra. A rendezvényt Demjén Ferenc és Charlie élő nagykoncertje zárja.

A Családi Színpad környékén kézműves foglalkozások, arcfestések, karikatúra, óriáscsúszda, ugráló várak, hagyományos játékok várják a kicsikat. Szombaton kézműves és általános vásár a fesztivál egész területén, valamint repülőnap a borhegy tetején található repülőtéren.

Kétnapos belépő 15 euró, pénteken 10 euró, szombaton 12 euró. Mindenkit nagy szeretettel várnak 2017. szeptember 29-én és 30-án, pénteken és szombaton Madaron.

 

Program

Szeptember 29. (Péntek)

Othello Nagyszínpad

Felvidéki Mulatós Show
17.55 Sukola Tamás
18.00 Mészáros Tamás
18.20 Hidvégi Band
18.45 Sanci és Judith
19.00 Vivien
19.20 Sanci és Judith
19.40 Sukola Tamás
20.00 Rigó Mónika
20.35 Josh
21.05 Felvidéki Mulatós Show - Finálé
21.20 Kis Grófo
22.00 3+2 együttes koncertje
23.30 Party Time zenekar

 

Szeptember 30. (Szombat)

Othello Színpad

13.00 Nowember
13.50 Gyurász Ildikó
14.00 Czafrangó Szilvia Magánművészeti Alapiskola diákjai - táncbemutató
14.40 Elán Forever
16.00 Arizóna
17.00 Gyurász Ildikó
17.30 Eminent
18.50 Ünnepélyes megnyitó
19.00 TNT élő nagykoncert
20.30 Gyurász Ildikó
21.00 Demjén Ferenc és Charlie élő nagykoncert
23.30 Miss Funk & Wonderband

Családi Udvar

14.00 Mozi - Chaplin filmek, válogatás
15.00 Iszkiri Zenekar
16.00 Mozi - Lúdas Matyi
17.20 Bergengóc - Zenegóc zenés műsor
18.20 Gyerekműsor Zsoltibohóccal
19.20 Középkori komédia
20.00 Régi Csibészek Zenekar - szórakoztató zene

ATEMPO.sk

Tornaljai Városnapok 2017-ben is - részletes program

Összeállt az ide Tornaljai Városnapok programja

Színházi előadással kezdődött és a Hagyományok Napjával végződnek az idei Tornaljai Városnapok, melyet ezúttal is több helyszínen rendeznek meg. Színes program, előadások, kiállítások és koncertek várják az érdeklődőket. Ott lesz többek közt a Farkas Árpi Jazz Quartetta kassai Hornád néptáncegyüttes, a Fragile énekegyüttes és a St. Petersburg Balett is.

Az ünnepségsorozat keretében Tompa Mihály domborművének ünnepélyes leleplezésére is sor kerül, mely után a Városi Művelődési Központ felveszi a gömöri magyar költő nevét.

Mutatjuk a részletes programot.

 

Szeptember 21. (csütörtök) - VMK

19.00 Fejünk felől a tetőt – színpadi játék Jókai Anna emlékére

 

Szeptember 27. (szerda) - VMK

17.00 Szajkó Béla: Emlékek, események Tornalja kulturális életében (1880-1980) - könyvbemutató és kiállításmegnyitó

 

Szeptember 30. (szombat) - VMK (ingyenes)

18.00 Kórustalálkozó Kodály Zoltán tiszteletére - az Andante kórus és vendégeik

Franz Schubert Vegyeskar – Zselíz
Szerencsi Férfikar – Magyarország
In Aeternum Bartók Kórus Miskolc – Magyarország
Bocskai István Dalkar Nőikara – Erdély
Harkácsi Asszonykórus – Gömörfalva

 

Október 2. (hétfő)

15.30 Képes múltidézés - kiállításmegnyitó /Szabadidőközpont/
17.30 a tornaljai iskolák estje - a Városnapok megnyitója /VMK - ingyenes/

 

Október 3. (kedd) - VMK (ingyenes)

11.00 Egy hazában - zenés, verses összeállítás Dráfi Mátyás és Katarína Mrázová előadásában
19.00 a kassai Hornád néptáncegyüttes előadása

 

Október 4. (szerda) - VMK (ingyenes)

09.00 Iván László emléktorna /Sportpálya/
16.30 Kiállításmegnyitó /Rákóczi Magyar Ház/
18.30 Farkas Árpi Jazz Quartett koncertje /VMK/

 

Október 5. (csütörtök)

11.00 Testvérvárosok delegációjának fogadása /Városi hivatal/
16.00 Szabadtéri Fúvószene /Főtér/
17.00 Tompa Mihály domborművének ünnepélyes leleplezése /VMK/
18.00 a Városi Képviselőtestület ünnepi ülése /VMK/

 

Október 6. (péntek)

08.00 Őszi vásár a Fő téren
16.00 Ökumenikus istentisztelet az aradi vértanúk napja alkalmából (Református templom)
17.00 Kazinczy Lajos emléktáblájának megkoszorúzása a Tornallyay-kúria falán
18.30 a Fragile együttes koncertje (meghívottaknak) (VMK)

 

Október 21. (szombat) - Tompa Mihály VMK

19.00 Hattyúk tava - a St. Petersburg Balett előadása

 

November 16. (csütörtök) - Tompa Mihály VMK

17.00 Arany János daloskönyve - bemutatja Dsupin Pál és Csergő-Herceg László

 

November 18. (szombat)Tompa Mihály VMK

14.00 XIV. Hagyományok Napja

ATEMPO.sk

Tollas Rádió

A Tollas Rádió 74. élő adása a Zerdából

Újra itt a Tollas Rádió, Csallóköz első és egyetlen underground rádióadója. Kéthetente kedden 19 órától hallható színes programjuk.

Kiadatlan zenék helyi zenekarok, zenészek és lemezlovasok közreműködésével, eklektikus válogatásban. Élő riportok, mese, kultúra, tudomány és sok más minden.

 

Ezúttal a dunaszerdahelyi Zerda Pub teraszáról szól a Tollas. Téma a környezetvédelem Csallóközben, közvetlen környezetünkben a veszélyekről, azok megelőzésekről, történésekről. Vendégeink az I love ECO csoport alapítói, tagjai, utána lesz hallható egy beszélgetést a hétvégén lezajlott első Gaia Fest-tel kapcsolatban.
Ha szeretnétek hozzászólni megtehetitek azt a +421 915 183199 telefonszámon.

 

HALLGASD ONLINE PORTÁLUNKON

 

ATEMPO.sk / Tollas Rádió

Új koncertsorozat indul - Somorjai Blues Estek

Új koncertsorozat indul - Somorjai Blues Esték

Szeptember végén veszi kezdetét a Somorjai Blues Esték című koncertsorozat. A projekt a Zene az Örömért című polgári társulás szervezésében és Somorja Város támogatásával kerül megrendezésre. Az esték folyamán 4 szlovákiai zenekar fog bemutatkozni a somorjai Mozi kávézóban.

Az eseményt szeptember 29-én a szakolcai Slovak Blues Project koncertje nyitja. A zenekar fellépet már több hazai és külföldi fesztiválon és számos díjat is nyertek különböző versenyeken. Legutóbb Dániában az European Blues Challenge 2017 versenyen képviselték Szlovákiát.

Slovak Blues Project

Október 27-én az érsekújvári származású Sajtos Feri zenekara, a The Joint Venture érkezik Somorjára. Az együttes hosszú ideig tradicionális bluest játszott, de mostanság már saját szerzeményekkel is fellépnek.

Sajtos Feri és a The Joint Venture

November 3-án Szlovákia egyik legrégebbi blues együttese a Bluesweiser ad koncertet. A zenekar a saját szerzeményiben a blues műfajt funky, jazz és boogie elemekkel egészíti ki.

Bluesweiser

A koncert sorozatot a somorjai The Butchers zárja december 22-én. Az együttes több mint hat éve működik, ez idő alatt két albumuk jelent meg és több jelentős fesztiválon is felléptek, mint pl. Gombaszögi Nyári Tábor, Livin Blues vagy a Topfest.

The Butchers

A szervezők várják nem csak a blues zene kedvelőit az ingyenes koncertekre.

ATEMPO.sk

Három nap minőségi élmény Esztergomban – startol az IKH!

Három nap minőségi élmény Esztergomban – startol az IKH!

Ütős programok, kiváló hangulat, koncertek, gasztronómiai különlegességek, történelem… Nem kell a látogatók félhavi fizetését belépőre költeni ahhoz, hogy egy szórakoztató és színvonalas fesztiválon vegyenek részt! Szeptember 8-ától 10-ig az Ízek-Korok-Hangulatok háromnapos, ingyenes fesztivál vár mindenkit Esztergomban!

A mára már országos népszerűségnek örvendő rendezvény ebben az évben is számos programmal és meglepetéssel készül a látogatók számára. A fesztivál minden évben egy történelmi korszakot mutat be, idén az Árpád-kor kerül a középpontba. Hagyományőrzők letáboroznak az Erzsébet parkban, ahol a kíváncsiskodók megnézhetik, hogyan éltek, ettek és aludtak akkor az emberek. Korhű ruhákban felvonulnak majd a városban és a fesztivál egész területén, valamint lovas bemutatóval is készülnek.

Szombaton a gasztronómiáé lesz a főszerep, ugyanis idén már ötödik alkalommal szállnak versenybe a csapatok az Esztergom Étele cím elnyeréséért. Idén is Buday Pétert kell lekenyerezni az ízekkel. Amelyik csapatnak sikerül, százezer forint és további meglepetések ütik majd a markát. A verseny magas színvonalára felfigyelt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Konyha is, akik támogatásukkal is megtisztelik a rendezvényt már évek óta.

A fesztivál egyik szerves részét képezik a koncertek, a hazai könnyűzene nagyjai lépnek mindennap a színpadra. Pénteken a Soulwave és a Hooligans, szombaton Geszti Péter, vasárnap pedig a Csík Zenekar szórakoztatja a közönséget. Napközben sem lesz üres a színpad, kora délutántól ugyanis tehetséges zenekarok mutatkoznak be az ország minden pontjáról. Itt lesz például a StarBugs, a Köpönyegforgatók, a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar, a Rekaimé és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar is.

Szombaton vadászok is érkeznek a fesztiválra, családi napjukon tematikus programokkal és finom vad-ételekkel várják az érdeklődőket az Erzsébet parkban. A bátrak még szelídített rókát is simogathatnak.

Ezenkívül Kertmoziban lazíthatnak majd, akik elfáradtak, itt a fesztivál tematikájához kapcsolódva a Honfoglalás című filmet vetítik. Idén újdonságként lesz Rovás-sátor is, ahol meg lehet majd tanulni róni a számokat és a betűket, készíthetnek a fesztiválozók saját névjegyet, könyvjelzőt és tartalmas előadásokat is meghallgathatnak.

A gyermekeket sem érdemes otthon hagyni, hiszen nekik többek között koncertekkel, bábjátékokkal és foglalkozásokkal készülnek a szervezők.

A vásártéren idén is sok különleges termék várja a látogatókat, nemcsak kézművesek lesznek, de igazi gasztronómiai különlegességeket is meg lehet majd kóstolni.

Lesz tehát tényleg minden, ami az egész család számára egy felejthetetlen hétvégéhez szükséges!

 

Részletes program

Szeptember 8. (péntek)

15.00 Rekamié
16.30 Köpönyegforgatók
18.30 Soulwave
21.00 Hooligans

 

Szeptember 9. (szombat)

13.00 Hagyományőrző egyesületek felvonulása
14.00 Bóbita Zenekar
14.50 Esztergom Étele 2017 - Megnyitó
16.00 Marching Jazz Band
17.30 StarBugs
19.00 Esztergom Étele 2017 - Eredményhirdetés
21.00 Geszti Péter

 

Szeptember 10. (vasárnap)

13.00 Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar
14.00 Gulyás László - Vándormuzsikus
15.00 Sic Transit Folk Műhely
16.00 Gulyás László - Egérparádé
17.00 Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar
20.00 Csík Zenekar

ATEMPO.sk