Benkó-díj

Új pályázati lehetőség fiatal tehetségek elismerésére – itt a Benkó-díj

Díjat alapított a 2015-ben elhunyt Kossuth-díjas zenész, zenekarvezető emlékét gondozó Benkó Sándor Művészeti Alapítvány. A fiatal tehetségek három kategóriában pályázhatnak, a kiválasztottak anyagi támogatást, koncertfellépést, médiamegjelenést kapnak.

A Benkó Sándor Művészeti Alapítvány 2017-től évente díjazza a hazai zenei élet kiemelkedő hangszeres és énekes szólista tehetségeit, zenei formációit.

A Benkó-díjat jazz/dixieland, komolyzene és könnyűzene kategóriában ítéli oda a Kossuth-díjas művészekből álló díjkuratórium, pályázni szeptember 20-ig lehet 18-30 év közötti, még széles körben nem ismert zenészeknek.

A díjkuratórium elnöke a Benkó Sándor Művészeti Alapítvány egyik kurátora, Batta András zenetörténész, a Zeneakadémia korábbi rektora. A testület tagjai Benkő László, az Omega együttes billentyűse és zeneszerzője, Bogányi Gergely zongoraművész, Halász Judit színésznő-énekesnő, Kelemen Barnabás hegedűművész, Medveczky Ádám karmester, Miklósa Erika operaénekesnő, valamint Szakcsi Lakatos Béla dzsessz zongorista, zeneszerző.

A díjat évente három (kategóriánként egy) pályázó nyerheti el, 2018-tól az elismerés kiegészül a közönség által odaítélt Aranyklarinét-díjjal. Bár a kiválasztás elsődleges szempontja a tehetség és a teljesítmény, a díjkuratórium figyelembe veszi a pályázó esetleges hátrányos helyzetét is.

A világhírű Benkó Dixieland Band 2016 decemberében elhunyt alapítójáról elnevezett Benkó-díjat, ami egy Szász Károly üvegművész által tervezett egyedi kerámiaszobor, minden év decemberében ünnepélyes gálán adja át az alapítvány. A díjjal együtt járó támogatási összeg bruttó 1,4 millió forint, amelyet a kiválasztott hangszer beszerzésére, versenyeken való részvételre, illetve napi kiadásainak fedezésére (lakhatás, tanulás) fordíthatja. Az anyagi támogatás, médiapublicitás, fellépések szervezésének segítése mellett a díjazottak fellépnek a díjátadó ünnepségen is.

Pályázati adatlap

Részletes pályázati kiírás

ATEMPO.sk / MTI


Mindenki - részlet az Oscar-díjas filmből

Pályázati lehetőség határon túli kórusoknak is

Június 30-ig pályázhatnak már működő vagy a jövő tanévtől munkájukat megkezdő iskolai kórusok támogatásra. A már működő kórusok maximum egymillió forintra, a 2017/2018-as tanévben munkájukat megkezdő, minősítést is vállaló énekkarok maximum félmillió forintra pályázhatnak - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Hozzátette: a minősítést nem, csak a kezdőlépéseket vállaló kórusok számára a maximum pályázati keret háromszázezer forint.

Az emberi erőforrások minisztere által 100 millió forintos keretösszeggel támogatott iskolai kórusoknak szóló pályázaton magyarországi és határon túli iskolák fenntartói vehetnek részt.

Az államtitkár kiemelte: a mindennapos éneklés bevezetésére megalakított munkacsoport kétéves munkájának első eredménye az iskolai kórusokat támogató pályázat, amely az egyházi, állami és alapítványi fenntartókra is kiterjed. A támogatási összeg elkölthető a kottavásárláson túl a megjelenés egységesítésére, egyenruhák, kiegészítők vásárlására, tiszteletdíjra, szerzői jogdíjra, utazási és szállásköltségre, valamint dokumentációs költségekre is.

A szakmai program második pilléreként kiadványsorozattal, tematikus gyűjteményekkel támogatják a kórusok repertoárjának bővítését - közölte, hozzátéve: az első füzet 100 népdalt tartalmaz.

Hoppál Péter harmadikként a mindennapos éneklést támogató továbbképzések elindítását jelentette be, amelyek az óvodapedagógusoktól kezdve a tanítókon át a tanárokig szólítják meg a szakembereket.

Az államtitkár elmondta: a közös éneklés sok kompetenciát fejleszt, hozzájárul az önbecsülés, az önértékelés és a társas együttműködés fejlődéséhez, ezért helyeznek hangsúlyt a mindennapos éneklés feltételeinek megteremtésére.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

ATEMPO.sk / MTI

Gyakornokokat keres a zenei szekcióba a Gombaszögi Nyári Tábor csapata

Zeneszekciós gyakornokokat keres a Gombaszögi Nyári Tábor csapata

Szereted a zenét, imádsz pörögni, szervezkedni, ráadásul a munkától sem riadsz meg? Összesen három helyet kínál a Gombaszögi Nyári Tábor csapata a zenei szekcióba.

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is sok neves zenekar lép fel a tábor nagyszínpadán, és szeretnék, ha elégedetten, kedves emlékekkel távoznának a táborból. Nem csak a zenekarok, de a közönség miatt is nagyon fontos a zenei szekció önkénteseinek munkája.

Napközben a cateringet kell elkészíteni, hogy mire a zenekarok megérkeznek, minden a helyén legyen. A munkának ezután sincs vége, jöhet a folytatás.

A koncertek alatt arra kell ügyelni, hogy a kezdések időpontjai be legyenek tartva, tehát nem elég kedvesnek és készségesnek lenni, szükség van határozottságra is. Fontos a flexibilitás, hiszen az időjárás vagy egyéb külső tényezők könnyen keresztbe húzhatják a számításokat, ekkor nagyon gyorsan kell reagálni, a problémát nem keresni, hanem megoldani. Nem utolsó dolog a reprezentatív megjelenés és a jó kommunikációs készségek sem.

A backstage-ben eltöltött idő meghozza a gyümölcsét, hajnalig együtt bulizhattok a zenekarokkal, de ne feledjétek, reggel kezdődik a munka elölről!

Jó munkamegosztás és csapatmunka mellett, az előadásokra is időt tudtok szakítani. Egy biztos, felejthetetlen élményekkel és hasznos tapasztalatokkal gazdagodhattok, csak jelentkezzetek bátran!

Ha úgy érzed, megvan benned minden a fent felsorolt tulajdonságok közül, és szeretnél a csapat tagja lenni, jelentkezz a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e- mail címem. Az üzenet tárgya a "GombaGyakornok" jelige legyen.

ATEMPO.sk / Gombaszögi Nyári Tábor
Fotó: Cséfalvay András

FELHÍVÁS! Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny 2017-ben is

FELHÍVÁS! Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny 2017-ben is

Tehetséges és versenyző típus vagy? Akkor itt a helyed, mérettesd meg magad! Versenyezz és nyerj! 

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny. Ezúttal a szakmai elismerésen, fellépési lehetőségeken kívül pénzjutalomban is részesülnek a legjobbak:

1. díj: 500 euró
2. díj: 300 euró
3. díj: 200 euró

 

Három műfajban várják a 16-éves kor feletti nők és férfiak jelentkezését:

1. opera
2. operett
3. musical 

A versenyre nevezési díj fizetendő: 40 euró / fő / műfaj

Banki adatok
BANK: UNICREDIT BANK KOMÁRNO
Bankszámla száma: 1294766005 /EUR/KOM1
Kedvezményezett: OBCIANSKE ZDRUZENIE ČESTNY RÁD NA SLOVENSKU
IBAN: SK5411110000001294766005 BIC: UNCRSKBX

 

A jelentkezési lapon a személyes adatok és elérhetőségek mellett fel kell tüntetni az előadásra kerülő műveket, dalokat. Ajánlott 3 darab választása (válogató, elődöntő, döntő). Jelentkezni augusztus 25-ig lehet a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímeken és a Szlovákiai Civil Becsületrend, Strážna u. 2, 945 04 Komárno - Nová Stráž, Szlovákia címen.

JELENTKEZÉSI LAP

 

A verseny válogatójára szeptember 28-án, csütörtökön 11.00 órától kerül sor az érsekújvári kultúrházban (Fő tér 7). Regisztrálni 10 órától lehet, ahová mindenki hozza magával:

 • személyigazolványát vagy jogosítványát vagy útlevelét
 • 18 év alattiaknál a szülői beleegyező nyilatkozatot/hozzájárulást
 • nevezési díj befizetéséről a banki igazolást
 • zenei alapokat pendrive-on, CD-n, vagy pedig zongorakísérőjét

A válogatóra nincs belépő díj. A családtagok, barátok együtt megnézhetik, meghallgathatják a produkciókat.

Egy produkció addig tart, amíg a zsűri le nem állítja azt, de maximum 5 percig. A zsűri tagjai több szakmai szempont figyelembe vételével ítélik meg a produkciókat, amelyek alapján közösen döntik majd el, kik juthatnak tovább a versenyben.

 

Az idei zsűri tagjai

zsűri

Iván Ildikó - A Magyar Állami Operaház szólistája, a Nyugat-magyarországi egyetem Savaria Egyetemi Központja Zenei Tanszékének és a Vienna Konzervatóriumnak a docense.
Farkas Pál
- az InterOperett és a Váci Szimfonikus Zenekar Kálmán Imre-díjas karmestere
Mgr. Art. Otokar Klein - a zsűri elnöke, operaénekes, Érsekújvár polgármestere
Dunajszky Géza - kórusvezető, zeneszakos pedagógus
Mgr. Klemen Terézia - a zsűri titkára, a Szlovákiai Civil Becsületrend alapító elnöke, főszervező

 

Az elődöntőre szeptember 29-én, pénteken 16.00 órától, a döntőre pedig másnap, szeptember 30-án szintén 16.00 órától kerül sor. A legjobbakat a fináléban zenekari kísérettel hallhatjuk majd.

A szervező Szlovákiai Civil Becsületrend várja az érdeklődőket Felvidékről és határon túlról is.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk

XIII. Kadosa Pál zongoraverseny

FELHÍVÁS! Jelentkezz a XIII. Kadosa Pál Zongoraversenyre

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség – Csemadok Lévai Területi Választmánya, a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága és a Lévai Művészeti Alapiskola 13. alkalommal rendezi meg a Kadosa Pál Zongoraversenyt. A megmérettetésre 2017. november 10-én, Léván a Művészeti Alapiskolában kerül sor.

 

A zongoraversenyen részt vehet minden zeneiskolát végző/végzett diák vagy egyéb foglalkozásbeli – kivéve konzervatóriumot és zeneművészeti főiskolát végző/végzett hallgató.

Öt korcsoportba várják a jelentkezőket:

I. korcsoport: alsó korhatár nélkül 10 éves korig, bemutatkozási idő 3 - 7 perc
II. korcsoport: 11 – 12 éves kor, bemutatkozási idő 5 - 8 perc
III. korcsoport: 13 – 14 éves kor, bemutatkozási idő 7 - 11 perc
IV. korcsoport: 15 – 17 éves kor, bemutatkozási idő 8 - 14 perc
V. korcsoport: 18 – 25 éves kor, bemutatkozási idő 8 - 16 perc

Kötelező művek:

zongoramű a barokk korszakból - I., II., III., IV., V. kategória
zongoramű a klasszikus korszakból - I., II., III., IV., V. kategória
zongoramű a romantika korszakából - II., III., IV., V. kategória
Kadosa Pál vagy Kodály Zoltán zongoraművei, esetleg más magyar 20. századi, valamint kortárs magyar zeneszerző szerzeménye - I., II., III., IV., V. kategória

 

A jelentkezési határidő 2017. június 23. Jelentkezni e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre a mellékelt Nevezési lap kitöltésével lehet. A nevezési lapon elküldött repertoártól való eltérést kérik legkésőbb 2017. szeptember 29-ig visszajelezni a fenti e-mail címre.

NEVEZÉSI LAP

A jelentkezési díj 17 euró/fő (minden versenyző és tanár), melyet 2017. június 23-ig kell elküldeni az alábbi bankszámlára:

IBAN: SK8609000000000011478405
BIC: GIBASKBX
variábilis szám: 10112017
konstans szám: 0308

Az átutalásról szóló bizonylat másolatát kérik csatolni a nevezési laphoz. Az utalás megjegyzésében tüntessék fel az iskola nevét és a résztvevők nevét. A versenytől való visszalépést 2017. szeptember 29-ig tudják figyelembe venni a részvételi díj visszafizetésével. A jelzett időpont után a részvételi díj nem igényelhető vissza!

 

További információk:

Szalay Szilvia – ZUŠ, Letná 12, Komárno 94501; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; mobil: 0905 517034

ATEMPO.sk

Rockfeszt

FELHÍVÁS! Zenekarok jelentkezését várják az idei ROCKFESZT-re

Idén augusztus 17-e és 19-e között rendezik meg Nagyudvarnokon az immár 12-ik Rockfeszt-et. Amennyiben szeretnétek megmutatni magatokat az ide fesztiválon itt a lehetőség!

A szervezők 2017. május 15-ig várják a zenekarok visszajelzését a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre. Nem kell mást tennetek mint elküldeni a zenekarotok nevét, pár felvételt, valamint egy bemutatkozó anyagot magatokról.

A zenekarok listáját utána teszik közzé és indul a közönségszavazás, amint az az előző évben is volt.

 

Addig is nézzétek meg milyen volt a buli 2016-ban és 2015-ben:

Atombuli a Rockfeszten

Beindult a Jubileumi Rockfeszt
Rockfeszt a javából

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk

FELHÍVÁS! Temesi Mária operaénekes mesterkurzusa Komáromban

FELHÍVÁS! Temesi Mária operaénekes mesterkurzusa Komáromban

Temesi Mária Liszt Ferenc díjas operaénekesnő, az opera nagykövete, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának tanszékvezetője klasszikus ének mesterkurzust tart a Komáromi Művészeti Alapiskola szervezésében.

A képzésre május 2-án, kedden 13.00 órától 18.00 óráig kerül sor a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében. Az érdeklődők az énekesnő előadásán, majd pedig mesterkurzusán vehetnek részt aktív és passzív tagként.

Jelentkezni április 26-áig lehet a 7 eurós részvételi díj kifizetésével és a jelentkezési lap kitöltésével, melyet a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre kell elküldeni.

Jelentkezési lap és további információk

ATEMPO.sk

X-Faktor

JELENTKEZZ! X-Faktor meghallgatások 2017-ben Felvidéken is (Frissítve!)

A hetedik évaddal folytatódik az X-Faktor tehetségkutató az RTL Klub képernyőjén. Vastag Csaba, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Danics Dóra, Tóth Andi és Opitz Barbara után ismét keresik azt a bizonyos X-et.

A meghallgatások március elején kezdődtek. A felvidéki énekeseknek a magyarországi helyszíneken kívül több szlovákiai helyszínen is lesz lehetőség bemutatkozni.

Rimaszombatban a Tompa Mihály Alapiskolában és Kassán a Kikelet - Ifjúsági Közösségben, a Pinceklubban április 29-én, Dunaszerdahelyen a Vámbéry Ármin Gimnáziumban és Pozsonyban a Csemadok Intézetben május 6-én, valamint Komáromban a Selye János Gimnázium aulájában május 13-án 13.00 órától.

A meghallgatásra a zenei alapokat pendrive-on vagy CD-n kell a versenyzőnek magával hozni. De akusztikus hangszerrel is kísérhetik magukat a versenyzők.

Aki zenekarral nevezne, vigyen magával bemutatkozó anyagot.

 

Határhoz közeli és felvidéki helyszínek, időpontok:

Március 17. Nyíregyháza
Március 25. Győr
Március 31. Salgótarján
Április 7. Visegrád
Április 8. Vác
Április 8. Esztergom
Április 15. Komárom
Április 20. Balassagyarmat
Április 29. Rimaszombat (SK)
Április 29. Kassa (SK)
Április 29. Ózd
Május 4. Rétság
Május 5. Csurgó
Május 6. Dunaszerdahely (SK)
Május 6. Pozsony (SK)
Május 13. Komárom (SK)
Május 13. Szerencs
Május 13. Dorog
Május 13. Kazincbarcika
Május 20. Győr
Május 26. Tatabánya
Május 27. Nyíregyháza

 

 

Ha elmúltál 14 éves jelentkezz egyéniben, vagy zenekaroddal. Jelentkezni többféle módon lehet:

Kövesd az @xfaktorhun instagram oldalat
Készíts egy maximum 15 másodperces videót arról, ahogy énekelsz
Válaszd a Direct megosztás funkciót és küldd el a videót az @xfaktorhun–nak úgy, hogy a leírásba beleírod az e-mail címedet

 • Jelentkezz SMS-ben!

Küldd az X-et alapdíjas SMS-ben a 0036-30-555-55-71-es számra (Ügyfélszolgálat 0036 1-382-82-00)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk

Fölszállott a páva

JELENTKEZZ! Ezúttal a fiatalokat és felnőtteket várják a Fölszállott a páva tehetségkutatóba

2017-ben folytatódik a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató, ahová ezúttal a fiatalok és felnőttek jelentkezését várják. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Duna Televízió Zrt-vel, valamint a Hagyományok Házával közösen ötödször hirdeti meg a versenyt.

Az ősszel adásba kerülő műsorba az egész Kárpát-medencéből várják a 16 és 35 év közötti jelentkezőket, akik legfeljebb hétperces demófelvétellel, fotóval és a kitöltött jelentkezési lappal nevezhetnek május 10-ig (a jelentkezési lap hamarosan elérhető lesz).

A jelentkezéseket négy kategóriában várják:

 • énekes szólisták és énekegyüttesek
 • hangszeres szólisták, zenekarok és hangszeregyüttesek
 • táncos szólisták és táncospárok
 • Néptáncegyüttesek

A versenyre az autentikus magyar népzene, néptánc és népdal, népi játék bármely tájegységhez, illetve a magyarországi nemzetiségek helyi hagyományaihoz kötődő produkciókkal lehet jelentkezni, lakóhelyi és nemzetiségi megkötés nélkül.

A versenyre nem jelentkezhetnek a Fölszállott a páva korábbi televíziós döntőibe jutott versenyzői.

A jelentkezéssel kapcsolatban további információ kérhető a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A részletes versenykiírás:

Hagyományok Háza weboldala

ATEMPO.sk

Erzsébet Híd Fesztivál

FELHÍVÁS! Jelentkezz az Erzsébet Híd Fesztiválra

A magyar kultúra népszerűsítése, a határon átnyúló kapcsolatok és a „Komárom egy város” érzésének, illetve az egy nemzethez való tartozásnak az erősítése, továbbá a korosztályok és művészeti ágak sokszínűségének bemutatása céljából az Endresz Csoport Egyesület (Dél-Komárom) együttműködve az Egy Jobb Komáromért Polgári Társulással (Komárom), a Tolma Baranta Egyesülettel (Dél-Komárom) és a Komáromi Szállások Közhasznú Egyesülettel (Dél-Komárom) 2017. augusztus 25-én és 26-án Erzsébet Híd Fesztivál címmel ismét megrendezi a két Komárom kulturális seregszemléjét.

Várják művészeti iskolák és hagyományőrző előadók, csoportok, komoly- és könnyűzenei előadók és együttesek, modern-, klasszikus- és néptánc együttesek, előadók, színjátszó körök, színházak, kórusok, énekkarok, énekesek, versmondók, előadóművészek jelentkezését, akik 15-30 perces színvonalas színpadi műsoraikkal színesítenék az egész napos fesztivált.

Jelentkezési határidő 2017. június 1. Jelentkezni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet, melyben az alábbi adatokat kérik:

 • név
 • csoportnál, egyesületnél a képviselő neve
 • e-mail cím
 • telefonszám
 • előadás műfaja
 • előadás címe
 • előadás tervezett időtartama (perc)

A fesztiválra kizárólag Észak- és Dél-Komárom előadóit, fellépőit várják! A fellépési sorrend kialakításának jogát a rendezők fenntartják maguknak!

ATEMPO.sk

Ifjú Tehetségek Fesztiválja (ITEFESZT)

FELHÍVÁS! Ifjú Tehetségek Fesztiválja 2017-ben is

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Nagykürtösi járás magyar ajkú fiataljai részére az Ifjú Tehetségek Fesztiválja (ITEFESZT) tehetségkutató verseny. A rendezvénynek ezúttal is Csáb ad otthont 2017. május 21-én.

A versenyre művészeti iskolák növendékeit, illetve alap-és középiskolás diákok jelentkezését várják produkciókkal az alábbi témakörökben:

- ének (magyarul előadott versenyszámok)
- zene, hangszerszólista (előny magyar szerzőtől választott versenyszám)
- tánc, magyar néptánc (szóló vagy páros)
- vers-, próza- vagy mesemondás
- paródia
- bűvész, zsonglőr
- bármi, amiben tehetséges vagy :-)

Feltételek:

- egy-egy versenyző több kategóriában is indulhat
- a produkció max. 5 perces lehet
- jelentkezéskor kérik feltüntetni a nevet, életkort, lakcímet, elérhetőséget (telefon, e-mail) és a produkció leírását

A versenyzők teljesítményét ezúttal is szakmai zsűri bírálja el.

Nevezési határidő 2017. május 14.

Jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, facebook.com/csemadokNTV közösségi oldalon vagy a 0907 856 296-os telefonszámon lehet.

FACEBOOK ESEMÉNY

ATEMPO.sk

FELHÍVÁS! Pályázat a jazz és könnyűzene iránt érdeklődő fiatal muzsikusoknak

FELHÍVÁS! Pályázat a jazz és könnyűzene iránt érdeklődő fiatal muzsikusoknak

A Magyar Jazz Szövetség pályázatot hirdet a jazz és könnyűzene iránt érdeklődő fiatal muzsikusok részére. A pályázat nyerteseinek minimum 20.000 Ft-os hozzájárulást ad nyári jazz táborokban való részvételi díjukhoz.

A pályázat célja lehetőséget biztosítani fiatal, tehetséges zenészeknek tapasztalataik bővítéséhez és további szakmai fejlődésükhöz.

 

A szervezet ajánlott táborai

ADYTON Szabad Zene Műhely és Alkotó Együttlét Szabados György szellemiségében - Nagymaros
Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor
Big Band és Jazz Tábor a Budapest Jazz Orchestrával (Balatonboglár)
Bodajki Jazztábor
DobMánia Tábor (Nagykőrös)
Jazz és Improvizációs Zenei Tábor (Sepsiszentgyörgy)
Lamantin Improvizációs Tábor (Szombathely)

A felsoroltakon kívül a pályázó megjelölhet más jazz zenei tábort is, amelynek szakmai színvonalát a Magyar Jazz Szövetség fogja megítélni.

 

A pályázat benyújtásának feltétele, hogy a pályázó tagja legyen a Magyar Jazz Szövetségnek (kiskorú esetén a szülő tagsága is elegendő).

A pályázatokat a Magyar Jazz Szövetség Vezetősége bírálja el. Az elbírálás legfontosabb szempontjai:
- érdeklődés az improvizatív és könnyűzenei műfajok irányába
- eddigi tanulmányok, eredmények
- szociális rászorultság

 

A pályázatot legkésőbb 2017. április 30-ig kell eljuttatni a Magyar Jazz Szövetség emailcímére Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus úton. Az eredményről a pályázókat 2017. május 15-ig e-mail-ben értesítik.

ATEMPO.sk

FELHÍVÁS! Az Országos Népművészeti Fesztivál önkénteseket keres

FELHÍVÁS! Az Országos Népművészeti Fesztivál önkénteseket keres

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a 2000-es olimpia egyik fő attrakciója az a közel ötvenezer önkéntes, egyszerű ember volt a világ minden részéből, akik az esemény legfőbb mindenesei, segítői, hangulatfokozói voltak. Az általános szakmai és emberi vélemény szerint a 2000-ben megrendezett olimpia az önkéntesek által tudott sokkal több és jobb lenni, mint a megelőző rendezvények bármelyike.

 

Az Országos Népművészeti Fesztivál szervezői olyan nagyszerű csapatot szeretnének létrehozni önkéntesekből, akik segíthetnek az idei fesztivál lebonyolításában. Mindenhol jelen lesznek, ahol segítő kézre van szükség. Hallatlan jókedvükkel, teherbírásukkal hamar a fesztivál kedvencei lesznek mind a szervezők, mind a résztvevők között.

Önkéntesnek olyan 16 évnél idősebb, jó állóképességű, lelkes embereket várnak az egész ország területéről, akik nem ijednek meg a munkától, szívesen vesznek részt a fesztivál lebonyolításában és kapcsolódnak be az Országos Népművészeti Fesztivál (ONF) nagyszerű csapatába. Az önkéntesek a fesztivál valamennyi programjára ingyenes belépést biztosító kártyát, szállást illetve szolgálatuk közben ellátást (napszaknak megfelelő étkezést) kapnak.

 

Jelentkezni 2017. április 30-ig a következő elérhetőségeken lehet:
- a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen
- a 0905 243 969 telefonszámon (munkaidőben)

 

Az 51. Országos Népművészeti Fesztivál Zselízen 2017. június 9-e és 11-e között kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk

ÉTER PLUSZ

JELENTKEZZ! 2017-ben is lesz ÉTER PLUSZ Tehetségkutató Fesztivál

Idén is útjára indult a ÉTER PLUSZ Tehetségkutató Fesztivál, amelyre május 13-ig lehet jelentkezni, szinte minden könnyűzenei műfajban a www.eterfesztival.hu honlapon.

 

Észak-Magyarország elsőszámú tehetségkutatójának június 2-3. között ismét az egri Bolyki Pincészet ad otthont.

A rendezvény célja immáron, több, mint 10 éve, hogy lehetőséget nyújtson az országban és a határon túl élő, feltörekvő magyar tehetségeknek a bemutatkozásra és a fejlődésre.
A szervezők kiemelt célja, hogy a náluk fellépő és majd győztesként távozó zenekaroknak, előadóknak olyan lehetőséget biztosítsanak, amely gyökeresen megváltoztathatja a zenei pályán eddig betöltött szerepüket. Biztosítva ezzel, hogy az ismertség és a népszerűség útjára léphessenek.

A tehetségkutatóra meghívott együttesek három színpadon, a stílusirányzatokat figyelembe véve, főként saját szerzeményeiket adják elő, egymással versenyezve mutatják meg tehetségüket a közönségnek és a szakértő zsűrinek. A zsűri a produkciók után értékeli, véleményezi az előadókat és iránymutatást ad zenei fejlődésükhöz. Zenekar, egyéni produkció, DJ és népzene kategóriákban lehet jelentkezni. Idei újdonság a népzene kategória, ahová énekesek vagy pedig népzenei formációk nevezhetnek.

 

A teljesség igénye nélkül, a győztesek lehetőséget kapnak fellépésre a Sziget, VOLT Fesztiválon, A38-on vagy a Balaton Soundon, továbbá stúdióórák, DJ szövetségi tagság, 100 000 forint értékű hangszerutalványok, interjúk és médiamegjelenések, valamint sok értékes tárgynyeremény is vár rájuk. És a legjobb ott lehet az Öröm a zene tehetségkutató döntőjében, Budapesten.

Két éve a komáromi Aylen's Fall is sikerrel zárta a tehetségkutatót és szintén sok-sok díjjal tértek haza. Tavaly a dunaszerdahelyi Arizóna zenekar jutott be a döntőbe.

A tehetségkutatón fellépők számára profi színpadtechnikát, fesztivál hangulatot és exkluzív helyszínt biztosítanak három színpadon.

A fesztivál szakmai mentora és egyben a zsűri elnöke idén is Temesi Berci (TV2, RTL KLUB, MTVA zenei rendezője) lesz.

 

Ahogyan a nevében is hordozza, az ÉTER PLUSZ nem csak a zenélésről szól, hanem sokkal inkább a tehetségekben rejlő plusz lehetőségekről is. Éppen ezért közös szervezésben a Cseh Tamás Programirodával a zenekarok és az előadók bemutatása mellett idén is megrendezik az ÉTER WORKSHOP-ot is, ahol minden a zenéről, a zenészekről fog szólni a zenészeknek. Szakmai beszélgetéseket, zenei mesterkurzusokat szerveznek a zeneipar jeles, hazai képviselőivel.

Az ÉTER PLUSZ-t minden este neves hazai fellépők zárják a FESZT!EGER keretein belül.

ATEMPO.sk

FELHÍVÁS! Jelentkezz a jubileumi Minorma mentortáborba

FELHÍVÁS! IX. Eszterlánc Országos Gyermek-Néptáncfesztivál

Immár 9. alkalommal rendezik meg 2017. szeptember 15-e és 17-e között az Eszterlánc Országos Gyermek-Néptáncfesztivált. A helyszín ezúttal is a Füleki Városi Művelődési Központ lesz.

 

A Gyermekegyüttesek Országos Seregszemléjére jelentkezhet minden szlovákiai magyar, a Kárpát-medence néptánckultúráját és hagyományait ápoló gyermek és ifjúsági táncegyüttes.

A pályázó produkciók időkorlátja 10 perc (egy részletben előadott műsorszám több koreográfiával, vagy önálló koreográfiák több részletben bemutatva). A csoport összlétszáma max. 45 fő, a zenekart és a kísérőket is beleszámítva. A felső korhatár 16 év (aki 2017. december 31-ig tölti a be a 16. életévét, még részt vehet a fesztiválon).

 

Jelentkezési határidő 2017. május 31-e. A seregszemlére a mellékelt, pontosan kitöltött jelentkezési lappal és a műsort tartalmazó képanyag (nem listázott Youtube link, vagy Google Driveon megosztott videó) beküldésével lehet nevezni.

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE

Jelentkezni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen, vagy a következő postai címen lehet:

Fond kultúry n.f.
Dostojevského rad 2550/19
811 09 Bratislava

 

A beérkező jelentkezéseket szakmai bizottság bírálja el. Ajánlásuk alapján a fesztiválra bejutó együttesek 2017. június 18-ig írásos értesítést kapnak.

A fesztiválon az együtteseket szakmai zsűri értékeli.A zenei kíséretet a fesztivál zenekara biztosítja.

A zsűri a seregszemlén bemutatkozó együtteseket arany, ezüst és bronz sávval minősíti a következő szempontok alapján:

- táncos felkészültség
- néprajzi hitelesség
- koreográfiai megformálás
- ének-zenei előadás
- zenei szerkesztés

A fesztivál fődíja 700 € (megosztható). A fesztiválon való részvétel díja 70 € / együttes.

ATEMPO.sk

FELHÍVÁS! Jelentkezz a jubileumi Minorma mentortáborba

FELHÍVÁS! Jelentkezz a jubileumi Minorma mentortáborba

A Minorma Polgári Társulás immár ötödik alkalommal hirdeti meg a Mentorporgamját. A program célja, hogy tehetséges, pályaválasztás előtt álló szlovákiai magyar diákok mentorok segítségével bepillantást nyerjenek különféle művészetek és kreatív tevékenységek világába.

A diákok egy táborban vehetnek részt 2017. július 2-a és 6-a között a közép-szlovákiai Rimakokaván, ahol mentorokkal fognak együtt dolgozni. Bevezetik őket hivatásuk mesterfogásaiba, és a diákok közösen alkothatnak velük a tábor ideje alatt.

A kiválasztott diákok táborozási költségeit (kivéve az útiköltséget) a Minorma állja.

 

Kik pályázhatnak?

A programba tehetséges szlovákiai magyar középiskolás (2., 3. évfolyam) diákok jelentkezhetnek. A diákok egy témakört jelölhetnek meg, amelyben kimagaslóak, és amelyben a továbbiakban tevékenykedni szeretnének, hiszen a program egyik lényege az is, hogy megfigyelhető legyen, honnan hová jutottak el az együttműködés során.

Az alábbi témakörökben várják a pályázók jelentkezését:

Kreatív írás (szépirodalom, újságírás)
Képzőművészet
Zene (hangszer, ének)
Színjátszás
Tánc
Fotó

 

A jelentkezési határidő 2017. április 21., péntek. A jelentkezésben a következő adatokat kell feltüntetni:

pályázó neve
pályázó születési ideje
pályázó telefonszáma
pályázó e-mail címe
pályázó pontos lakcíme
pályázó iskolája
témakör, melyben a pályázó kimagaslik
rövid bemutatkozás (érdeklődési körök, hobbik, kedvtelések és minden amit fontosnak tart tudatni a kuratóriummal)
csatolt mű / videó / kép címe, rövid bemutatása:

Jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címeken lehet, ahol bővebb információk is kaphatóak. További tudnivalók a Minorma Polgári Társulás weboldalán, facebook oldalán és a +421 911 591 347; +421 940 223 006-os  telefonszámokon.

ATEMPO.sk / Minorma

Nemzetközi Operaének Mesterkurzus

FELHÍVÁS! Nemzetközi Operaének Mesterkurzus Dunaszerdahelyen

Negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Operaének Mesterkurzust Dunaszerdahelyen július 16-a és 22-e között. A szervező ezúttal is a dunaszerdahelyi NA´CONXYPAN Polgári Társulás.

A kurzus előadó tanára a nemzetközileg is elismert, örmény származású tenor, Gurgen Ovsepian. A képzések individuális és csoportos foglalkozások keretében zajlanak. Az esemény gálakoncerttel zárul a Vermes Villában. 

Várják a hazai és külföldi jelentkezőket. Érdeklődni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen vagy 0905 526 165 telefonszámon Kevicky Tündénél lehet!

BESZÁMOLÓNK A II. ÉVAD GÁLAKONCERTJÉRŐL

ATEMPO.sk
fotó: Cséfalvay András

 

Ez rólad szól! - Tehetségkutató Bodrogközben

FELHÍVÁS: Ez rólad szól! - Tehetségkutató Bodrogközben 2017-ben is

Királyhelmec város Ifjúsági Tanácsa Ez rólad szól! címmel idén is megrendezi tehetségkutató versenyét. Aki már elmúlt 13 de még nincs 25 éves a legkülönbözőbb kategóriákban, pl. ének, tánc, zenekar, stand up comedy, ... jelentkezhet a megmérettetésre.

Jelentkezéseket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, facebook oldalukon üzenetben, vagy pedig telefonon a +421 908 600 147-es számra várják név, születési dátum, cím és kategória feltüntetésével együtt. A jelentkezőket elsősorban Bodrogközből várják, de akár Nagykaposiak is nevezhetnek.

A jelentkezési határidő 2017. április 13., csütörtök.

A megmérettetésre 2017. április 21-én kerül sor délután 16.30-tól a királyhelmeci Városi Művelődési Központban.

ATEMPO.sk

Jókai Napok

FELHÍVÁS! Várják a jelentkezőket az 54. Jókai Napokra

A Komáromi Jókai Napok Alapítvány, Komárom Városa és a Komáromi Városi Művelődési Központ meghirdette az 54. Jókai Napokat, a szlovákiai magyar amatőr színjátszók, kisszínpadok és diákszínpadok országos fesztiválját.

 

A fesztivál 2017. június 12-18. között kerül megrendezésre Komáromban, ahová várják a jelentkezőket.

Jelentkezni kizárólag írásban lehet – postai úton vagy e-mailben – 2017. március 31-ig a következő címeken:

Komáromi Városi Művelődési Központ, Vár út 1. (Hradná 1), 945 01 Komárom (a borítékra írják rá „Jókai Napok“)
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A jelentkezésnek tartalmaznia kell a csoport és vezetője nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát; az előadás címét, szerzőjét és műfaját.

 

További információk a 0907/799823, 035/ 7713 547, 7713 550-es telefonszámokon és a feltüntetett e-mail címen Csengel Mónikánál kaphatóak.

ATEMPO.sk

FELHÍVÁS! Meghirdették az idei HangHordozók énekmondó pályázatot

FELHÍVÁS! Meghirdették az idei HangHordozók énekmondó pályázatot

Második alkalommal lehet kortárs költemények megzenésítésével jelentkezni a Versmaraton HangHordozók című Kárpát-medencei énekmondó versenyére.

A pályázati kiírás szerint a versenybe Az év versei 2016 kötetben szereplő bármely mű megzenésítésével lehet jelentkezni március 15-ig. A felvételeket akusztikus verzióban, digitális formában kell benyújtani, egy versenyző legfeljebb három művel pályázhat.

A pályázatokat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várják. A dalokhoz csatolni kell a kitöltött jelentkezési lapot!

JELENTKEZÉSI LAP

 

A legjobb dalok beküldőit a zsűri személyesen is meghallgatja március 31-én az elődöntőben, valamint az április 7-i döntőben. Az első három helyezett 200 ezer, 150 ezer és 100 ezer forintos díjazásban részesül.

A zsűri tagjai:

Harcsa Veronika énekes
Csík János népzenész (Csík zenekar)
Dinnyés József zeneszerző és előadóművész
Farkas Tibor zenész (Igricek zenekar)
Stifner Gábor zenei szerkesztő

 

A pályázat az immáron hetedik alkalommal megszervezett Versmaraton kísérőrendezvénye, célja a magyar költészet népszerűsítése. A tavalyi első HangHordozók verseny győztese a JaMese formáció volt Egyed Emese A meséről című költeményének feldolgozásával.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

aTEMPO.sk / MTI