Felhívás

Amicorum Vegyeskar

Tagfelvétel a tesmagi Amicorum Vegyeskarba

A Szabó Balázs Szabina és Balázs Martina vezette tesmagi Amicorum Vegyeskar  várja az énekelni vágyó fiatalokat, férfiakat és hölgyeket Ipolyság és környékéről. 

Köztünk a helyed, ha
- szeretsz énekelni
- szeretnél egy összetartó, humorban gazdag csapat tagja lenni
- nyitott vagy az új ismeretekre
- szeretsz közösen énekelni
- ha van kedved megismerkedni az egyházi kórusirodalom egy-egy remekével

Jelentkezni emailben a s.sabinabalaz@gmail.com címen, Facebookon vagy pedig személyesen lehet.

Sok szeretettel vár mindenkit az Amicorum Vegyeskar csapata.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A KÓRUSRÓL

ATEMPO.sk


FELHÍVÁS! Gútai Líra 2018 - Amatőr táncdalénekesek versenye

FELHÍVÁS! Gútai Líra 2018 - Amatőr táncdalénekesek versenye

Idén ismét megrendezik Gútán az amatőr táncdalénekesek versenyét, a Gútai Lírát, melyre november 25-én 17.00 órakor kerül sor a Városi Művelődési Központban, gálaműsor formájában. A rendezőség célja lehetőséget teremteni az amatőr énekeseknek tehetségük bemutatására, megmérettetésére. 2013-ban az aranylírát a mára már Magyarországon is ismert Peter Srámek nyerte le.

Nevezhet minden hazai és külföldi (Európai Unió) előadó, aki már betöltötte a 11-ik életévét, felső korhatár nincs. Csak szólisták jelentkezését várják.

Korcsoportok

I. korcsoport: 11-től 14-ig
II. korcsoport: 15-től 20-ig
III. korcsoport: 21-től 33-ig
IV. korcsoport: 34-től

A versenyt válogatás előzi meg, melynek alapján a gálaestre legtöbb 12 versenyző jut be. A versenybe minden jelentkező két popzenei dallal készül, melyek lehetnek akár saját szerzemények is. Más stílust nem fogad el a zsűri. A verseny dramaturgiája szempontjából ajánlatos egy lassú és egy gyors tempójú dalt választani.

Nevezni jelentkezési lap kitöltésével és postázásával lehet. Cím: MsKS Kostolné námestie 4, 946 03 Kolárovo. A jelentkezési határidő 2018. október 10.

A jelentkezési laphoz postázni szükséges:

 • zenei alapokra a versenyző által felénekelt két dalt CD-n vagy USB kulcson. A postázott hanghordozón legyen ott a dalok eredeti felvétele is, valamint a dalok hangmagassága, amelyekből a versenyző énekelni szeretné
 • rövid és jellemző életrajz
 • a nevezési díj befizetését igazoló postai pénzutalvány utolsó részét, ill. annak fotokópiáját. A nevezési díj 10 euró, melyet a következő címre kell küldeni: OZ Alma Art, Kostolné námestie 4, 946 03 Kolárovo

A beküldött dalokból az Alma Art PT elnöke és a VMK igazgatója által kinevezett szakzsűri választja ki azokat, akik a gálaesten versenyezhetnek. A kiválasztottak legkésőbb 2018. október 19-ig levélben meghívást kapnak a versenyzésre.

A zsűri a versenyen az előadó intonációját, ritmusérzékét, mozgáskultúráját, produkciójának összképét értékeli. Arany, ezüst, bronz líra és a közönség díja kerül átadásra a gálán.

A szervezők szeretnénk visszaadni régi fényét a versenynek azzal, hogy a versenyzőket élő zene kíséri majd ezúttal is (az I. korcsoport énekelhet zenei alapokra is).

ATEMPO.sk

Peron Music Tehetségkutató

JELENTKEZZ! 23. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál

A Peron Music Alapítvány idén is pályázatot ír ki a Kárpát-medencében működő, feltörekvő zenekarok részére, a 23. Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon való részvételre.

A pályázat kétfordulós. Nevezési díjat csak a döntőbe jutott zenekaroknak kell fizetni, melynek összege 10 000 Ft.

 

Az első forduló keretében várják a jelentkezéseket. A zenekarok 1 saját szerzeménnyel pályázhatnak, melynek linkjét a pályázati űrlapon kell megadni (kizárólag YouTube linkeket fogadnak el). A nevezésekben csak olyan saját szerzeményeket fogadnak el, amelyeknek még nincs kiadói változata, országosan terjesztett megjelenése. A program amatőr zenekarok számára szól, tehát nem jelentkezhetnek rádiós és kiadói múlttal rendelkező zenekarok (a saját kiadás és a helyi lokális médiumokban való megjelenés még nem kizáró ok).

A jelentkezési határidő 2018. augusztus 5.

Online regisztráció

A beérkezett pályázatokat zsűri bírálja el. A pályázó zenekarok közül összesen 10 előadót hívnak meg a döntőre, amelyről professzionális, digitális technikával készült videó- és hangfelvétel készül.

További négy zenekar a területi döntőkről kerülhet Tatabányára: Felvidék (Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle), Paks, Székelyudvarhely és Balatonboglár.

 

A második fordulóra, a döntőre Tatabányán a Vértes Agorájában kerül sor 2018. szeptember 22-én.

A döntőbe került zenekaroktól határozott fellépésű, produkció szintű előadást várnak, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak 15 perc műsoridő áll majd rendelkezésére. A produkciók után a zsűri röviden szakmailag értékeli a zenekar teljesítményét.

A számos értékes nyeremény túl a legjobb csapatot a zsűri delegálja a 2018. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe Budapestre.

ATEMPO.sk

Fellépési lehetőség zenekaroknak Győrben

Fellépési lehetőség zenekaroknak Győrben

A győri To The ROCK Music & Drink Bar fellépési lehetőséget biztosít amatőr zenekarok, zenészek számára a felújított szórakozóhelyük színpadán.

Jelentkezni a totherockkoncert@gmail.com emailcímen, vagy a +36 30 656 8562-es telefonszámon lehet.

További információkat a helyszínről a hivatalos Facebook oldalukon találtok.

ATEMPO.sk

JELENTKEZZ! Öröm a Zene - Amatőr zenei tehetségkutató Balassagyarmaton

JELENTKEZZ! Öröm a Zene - Amatőr zenei tehetségkutató Balassagyarmaton

Első alkalommal kerül megrendezésre az Öröm a Zene - Amatőr zenei tehetségkutató verseny Balassagyarmaton, melyet a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ hirdetett meg hangszeres zenét játszó együtteseknek. A megmérettetés az országos Öröm a Zene - Tehetségkutató és gondozó program része.

Nevezni csak saját szerzeménnyel lehet, könnyűzenei stílusban. A jelentkezők nem rendelkezhetnek kiadók által kereskedelmi forgalomban kapható hanghordozóval.

Jelentkezni info@mkmk.hu e-mail címen lehet, ahová a jelentkezési lap mellé demófelvételt (max. 10-15 perc) kell beküldeni WAV, vagy MP3 formátumban.

 

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE

 

Jelentkezési határidő 2018. augusztus 10. éjfél. A bemutatkozó koncertre bejutott nevezőket augusztus 15-ig értesítik. A zenekarok max. 2 számmal mutatkozhatnak be.

A tehetségkutatóra 2018. augusztus 25-én Balassagyarmaton, a Palóc Ligetben kerül sor.

ZE, ATEMPO.sk

FELHÍVÁS: Őszirózsa - magyarnóta-énekesek országos versenye

FELHÍVÁS: XIX. Őszirózsa - magyarnóta-énekesek országos versenye

Tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya által 2018. október 13-án és 14-én az ŐSZIRÓZSA magyarnóta-énekesek országos minősítő versenye.

Idén szeptember 3-ig várják azon nótaénekesek jelentkezését, akik betöltötték már 16. életévüket (felső korhatár nincs). A versenybe 2 magyar nótával – egy hallgató, egy csárdás – lehet jelentkezni a következő elérhetőségeken:

Cím
Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya - Oblastný výbor Csemadoku
991 28 Vinica, Nekyjská 397/27

e-mail:
csemadokntv@gmail.com

A jelentkezésnél szükséges megadni a nevet, elérhetőségeket (pontos lakcím, e-mail, telefonszám) valamint a nóták címét és hangnemét. Az e-mail tárgyában és a borítékon tüntessék fel, hogy „ŐSZIRÓZSA”.

JELENTKEZÉSI LAP

A minősítésekről idén is neves zsűri dönt és a verseny legjobbjai értékes díjakban részesülnek. Kísér Mezei Zsolt és zenekara Dunamocsról.

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a Csemadok NTV telefonszámán +421 907 856296, emailcímén csemadokntv@gmail.com és közösségi oldalán facebook.com/csemadokNTV kaphatnak.

ZE, ATEMPO.sk / Csemadok

Erzsébet Híd Fesztivál

FELHÍVÁS! Jelentkezz a 2018-as Erzsébet Híd Fesztiválra

A magyar kultúra népszerűsítése, a határon átnyúló kapcsolatok és a „Komárom egy város” érzésének, illetve az egy nemzethez való tartozásnak az erősítése, továbbá a korosztályok és művészeti ágak sokszínűségének bemutatása céljából az Endresz Csoport Egyesület (Dél-Komárom) együttműködve az Egy Jobb Komáromért Polgári Társulással (Komárom)  2018. augusztus 24-én és 25-én Erzsébet Híd Fesztivál címmel ismét megrendezi a két Komárom kulturális seregszemléjét.

Várják művészeti iskolák és hagyományőrző előadók, csoportok, komoly- és könnyűzenei előadók és együttesek, modern-, klasszikus- és néptánc együttesek, előadók, színjátszó körök, színházak, kórusok, énekkarok, énekesek, versmondók, előadóművészek jelentkezését, akik 15-30 perces színvonalas színpadi műsoraikkal színesítenék az egész napos fesztivált.

Jelentkezési határidő 2018. július 1. Jelentkezni az info@endreszcsoport.hu e-mail címen lehet, melyben az alábbi adatokat kérik:

 • név
 • csoportnál, egyesületnél a képviselő neve
 • e-mail cím
 • telefonszám
 • előadás műfaja
 • előadás címe
 • előadás tervezett időtartama (perc)

A fesztiválra kizárólag Észak- és Dél-Komárom előadóit, fellépőit várják! A fellépési sorrend kialakításának jogát a rendezők fenntartják maguknak!

ATEMPO.sk

JELENTKEZZ! Jön a Q-Faktor negyedik évadaFELHÍVÁS! Jelentkezz a Nyári Egyetem zenei-karvezetés szakára

FELHÍVÁS! Jelentkezz a Jókai Mór Nyári Egyetem karvezetés szakára

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2018. július 9 – 13. között szervezi meg a XXVII. Jókai Mór Nyári Egyetemét Komáromban. A meghirdetett 8 szakcsoportok egyike immár 12. alkalommal a zenei, azaz a karvezetés szakcsoport.

 

Az idén a Karének és karvezetés az iskolai és iskolán kívüli nevelésben címmel meghirdetett 30 órás képzés szakami vezetői:

Józsa Mónika, karnagy, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának ének-zene szakos tanára, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának Vass művészeti vezetője, a galántai Kodály Zoltán Daloskör karnagya

Kocsis-Holper Zoltán, karnagy, szólóénekes és zenetanár, a Nemzeti Énekkar vezetőkarnagy-helyettese, a Kórus Spontánusz és a Vass Lajos Kamarakórus művészeti vezetője.

A gyakorlókórust a kurzus résztvevői alkotják, akiknek a nyári egyetem zárókoncertjén lesz lehetőségük a nyilvános bemutatkozásra.

 

Jelentkezési határidő 2018. június 15.

További részletek a szövetség honlapján olvashatók.

 

Nézd meg beszámolóinkat az előző évadokról:

OTT VOLTUNK: Így zárták a zenészek a Komáromi Nyári Egyetemet

Naplófeljegyzések a karnagyi sorsról és a dalospacsirtákról - Komáromi Nyári Egyetem

Fotóbeszámoló: Ismét egy színvonalas karnagyképzés a nyári egyetemen

ZE, ATEMPO.sk

FELHÍVÁS! Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny

FELHÍVÁS! Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny 2018-ban is

Tehetséges és versenyző típus vagy? Akkor itt a helyed, mérettesd meg magad! Versenyezz és nyerj! Kitűnő légkör, fantasztikus zsűri és szuper díjak várnak.

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny. Ezúttal a szakmai elismerésen, fellépési lehetőségeken kívül pénzjutalomban is részesülnek a legjobbak:

1. díj: 400 euró
2. díj: 250 euró
3. díj: 200 euró

Fődíj 5 napos "OPERAMŰHELY" - mesterkurzus - Kehidakustány

 

Három műfajban várják a 16-éves kor feletti nők és férfiak jelentkezését:

1. opera
2. operett
3. musical 

A versenyre nevezési díj fizetendő: 40 euró / fő / műfaj

Banki adatok:
BANK: UNICREDIT BANK KOMÁRNO
Bankszámla száma: 1294766005 /EUR/KOM1
Kedvezményezett: OBCIANSKE ZDRUZENIE ČESTNY RÁD NA SLOVENSKU
IBAN: SK5411110000001294766005 BIC: UNCRSKBX

 

A jelentkezési lapon a személyes adatok és elérhetőségek mellett fel kell tüntetni az előadásra kerülő műveket, dalokat. Ajánlott 3 darab választása (válogató, elődöntő, döntő).

Jelentkezni augusztus 25-ig lehet a szcivilb2015@gmail.com, tereziaklemen@gmail.com emailcímeken és a Szlovákiai Civil Becsületrend, Strážna u. 2, 945 04 Komárno - Nová Stráž, Szlovákia címen.

JELENTKEZÉSI LAP

 

A verseny válogatójára szeptember 21-én, pénteken 11.00 órától kerül sor az érsekújvári kultúrházban (Fő tér 7). Regisztrálni 10 órától lehet, ahová mindenki hozza magával:

 • személyigazolványát vagy jogosítványát vagy útlevelét
 • 18 év alattiaknál a szülői beleegyező nyilatkozatot/hozzájárulást
 • nevezési díj befizetéséről a banki igazolást
 • zenei alapokat pendrive-on, CD-n, vagy pedig zongorakísérőjét

A válogatóra nincs belépő díj. A családtagok, barátok együtt megnézhetik, meghallgathatják a produkciókat.

Egy produkció addig tart, amíg a zsűri le nem állítja azt, de maximum 5 percig. A zsűri tagjai több szakmai szempont figyelembe vételével ítélik meg a produkciókat, amelyek alapján közösen döntik majd el, kik juthatnak tovább a versenyben.

 

Az idei zsűri tagjai

zsűri

Szinetár Miklós - Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező
Kertesi Ingrid - Liszt Ferenc-díjas, Érdemes - és kiváló művész, a Magyar Állami Operaház magánénekese, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja
Mgr. Art. Otokar Klein- a zsűri elnöke, operaénekes, Érsekújvár polgármestere
Mgr. Klemen Terézia - a zsűri titkára, a Szlovákiai Civil Becsületrend alapító elnöke, főszervező
Katona Ágnes - zenetanár, Nemzetközi Duna Filharmónia Kulturális Platform elnök, CENTROPE-díjas (Bécs)
Kürthy András - operarendező, Ruzitska József-díjas (Kolozsvár), Az opera értéke (Iasi) díj kitüntetettje, a Magyar Állami Operaház volt műsorigazgatója, a Virginia Zeani Fesztivál (Marosvásárhely) rendezője
Iván Ildikó - a Magyar Állami Operaház szólistája, a Nyugat-magyarországi Egyetem professzora, a bonni opera szólistája
Dunajszky Géza - zeneszakos tanár, karnagy, a Szlovákiai Magyar Pedagúgusok Vass Lajos Kórusának alapítótagja és volt szervező titkára

 

Az elődöntőre szeptember 22-én, szombaton 16.00 órától, a döntőre pedig másnap, szeptember 23-án szintén 16.00 órától kerül sor. A legjobbakat a fináléban zenekari kísérettel hallhatjuk majd.

A szervező Szlovákiai Civil Becsületrend várja az érdeklődőket Felvidékről és határon túlról is.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk

JELENTKEZZ! Jön a Q-Faktor negyedik évada

JELENTKEZZ! Jön a Q-Faktor negyedik évada

A Queen Kulturális és Szabadidős Egyesület szervezésében negyedik alakalommal kerül megrendezésre a Q-Faktor - Queen zenei tehetségkutató verseny.

Olyan amatőr szólisták, duók, triók és együttesek jelentkezését várják, akik Queen (illetve Freddie Mercury) dalokat adnak elő bármilyen formában.

 

Nevezés:

1. Készíts egy videót a produkcióról.
- Mindenképpen önálló, élő előadásról készüljön felvétel.
- A videó hossza min. 1 perc, max. 8 perc lehet.
- Témája csak a Queen zenekar és Freddie Mercury zenéjéhez, dalaihoz köthető lehet.
2. Töltsd fel a Youtube-ra, és küldd el a linket 2018. július 31-ig a qfaktor.tehetsegkutato@gmail.com-ra, vagy a facebook oldalukon üzenetben.

Korhatár és nevezési díj nincs.

A nevezett produkciókat 2018. augusztus 1-én teszik közzé a Q-Faktor - Queen zenei tehetségkutató verseny facebook oldalán

A videók alapján szakmai zsűri bevonásával a Queen Kulturális és Szabadidős Egyesület választja ki a legjobb előadásokat, melyek alkotói élő fellépési lehetőséget kapnak a Q-Faktor 4 döntőjében, 2018. szeptember 1-én a budapesti S8 Underground Clubban.

A döntő estéjén a négy tagú zsűri véleménye alapján kerül kiválasztásra egy Fődíjas, a helyszíni közönségszavazás alapján egy Közönségdíjas, illetve a támogatók javaslata alapján Különdíja versenyzők.

 

A zsűri

Gálvölgyi János - Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színművész, parodista, szinkronszínész, érdemes művész és Queen rajongó
Tabáni István - Fonogram díjas magyar énekes, dalszerző, festőművész, grafikus, a Csillag születik című tehetségkutató műsor második szériájának győztese.
Bátky Zoltán „BZ” - énekes, zenész, zeneszerző, szövegíró, műsorvezető, újságíró, főszerkesztő (Wall Of Sleep, After Crying, Unplugged Pressure, At Night I Fly, Queen Emlékzenekar, korábban Stonehenge, Wendigo, BZ Project, PhoeniX Files),
Szántó Sándor - hangmérnök, hangtechnikus, zeneszerző, hangszerelő, dobos és humorista

 

Nyeremények

Stúdiófelvétel – az Újpest Próbaterem felajánlásából
Stúdiófelvétel – a Retro Stúdió felajánlásából
Stúdiófelvétel – Gyöngyösi Hangstúdió és Próbaterem felajánlásából
Bemutatkozási lehetőségek interjúban a Mex Rádió , RockRádió (Magyarország legnagyobb online rádiócsoportja) műsorában, a Rockrecords (online) rádió műsorában.
Fellépési lehetőségek – az S8 Undreground Club felajánlásából

ATEMPO.sk

JELENTKEZZ! Jön a Lelkünkben a zene 6 tehetségkutató

JELENTKEZZ! Jön a Lelkünkben a zene tehetségkutató hatodik évada

A Pierdo Polgári Társulás a somorjai Városi Művelődési Központ közreműködésével és a város polgármesterének, Bárdos Gábornak védnöksége alatt hatodik alkalommal szervezi meg tehetségkutató versenyét énekesek részére.

Rigó Sándor, a Lelkünkben a zene tehetségkutató ötletgazdája, megálmodója már 10 éve foglalkozik fiatalok felkarolásával, évről évre láthatjuk, hogy milyen sikerekkel. 

A jelentkezők három fordulóban mérettetnek. A döntősöket már ének-, zenetanárok és koreográfusok is segítik.

A tehetségeket ezúttal is elismert zsűri bírálja:

Peter Cmorík
Marta Galbáčová
Mária Bundová
Juraj Turtev
Forgács Erika

A műsorvezetők ismét Inka Galbáčová és Kovács Koppány lesznek.

A verseny fődíjasa 1500 euró értékű nyereményben részesül. Ezen kívül még sok más értékes díj is várja a résztvevőket.

A jelentkezéseket 2018. augusztus 31-ig a +421 908 301 687 telefonszámon, vagy a alexaaaa721@icloud.com emailcímen és személyesen a somorjai Sup-Sup Music Clubban várják. Azok jelentkezhetnek, akik már betöltötték 14. életévüket. 

A 2015-ÖS ÖSSZEFOGLALÓ

A 2016-OS ÖSSZEFOGLALÓ

A 2017-ES ÖSSZEFOGLALÓ

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk

JELENTKEZZ! Országos kántorképző tanfolyam

JELENTKEZZ! Országos kántorképző tanfolyam

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Egyházzenei Osztálya idén is megszervezi az Országos Kántorképző Tanfolyamot.

A szakmai képzést kántorok és kántorjelöltek részére szervezik. Az intenzív tanfolyam kilenc különböző csoportban folyik (A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1, D2 és továbbképző csoport), mindenkinek saját zenei képessége szerint. A következő órákon vehetnek részt a tanulól: egyházi ének, harmónium (orgona), kórusvezetés, zenetörténet, zeneelmélet, himnológia, liturgia, orgonaismeret, énektanítás

 

 

A tanfolyam időpontja: 2018. július 22-augusztus 5., és helyszíne ezúttal a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium és Kollégium, ill. a Csillagház.

A részvételi díj (szállás, napi 3x étkezés) 90 euro/fő, szállás nélkül ebéddel és vacsorával 60 euro/fő, a kántorvizsgára készülők számára 30 euro/fő.

Jelentkezési alsó korhatár 12 év. Jelentkezési határidő: 2018. május 31. További információk a kantorkepzotanfolyam@gmail.com emailcímen kaphatóak.

JELENTKEZÉS

A hallgató a tanfolyam sikeres elvégzése után a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház által kiadott és elismert bizonyítványt kap.

ATEMPO.sk / reformata.sk

FELHÍVÁS! Jelentkezz a Nemzetközi Ének Mesterkurzusra

FELHÍVÁS! Jelentkezz a Nemzetközi Ének Mesterkurzusra

Első alkalommal tart nyári nemzetközi ének mesterkurzust Túrkevén Maria Teresa Uribe Redemann chilei származású opera-énekesnő július 29-e és augusztus 5-e között. A tanítás angol, magyar, német, spanyol nyelven zajlik, és várja a kezdő valamint haladó énekeseket egyaránt. A növendékek aktív vagy passzív résztvevőként is jelen lehetnek az órákon. A kurzus korrepetitora, Baráz Ádám zongoraművész.

A jelentkezés és a regisztrációs díj befizetési határideje 2018. május 15-e, kedd.

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE

A mesterkurzus részvételi díjai:
- Aktív hallgatók részére: 230 € + 50€ regisztrációs díj
- Passzív hallgatók részére: 100 € + 50 € regisztrációs díj
- Napijegy: 3.50 €

 

Szállás lehetőség Túrkevén, a Termál Hotelben
Diákigazolvánnyal: 13 € / éjszaka
Diákigazolvány nélkül: 14 € / éjszaka
A kurzus ideje alatt minden részvevőnek a szabadstrand és medence használata biztosított.

Étkezés:
- Reggeli és vacsora a Hotelben - svédasztal: 6.20 €
- Ebéd a Family Caffe-ban - menü (3 fogásos): 2.63 € / Á la carte: 4 €

 

MARIA TERESA URIBE REDDEMANN - szoprán

Maria Teresa Uribe Redemann

A művésznő 1972-ben ösztöndíjasként Budapestre került, ahol 1978-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Kutrucz Éva tanítványaként. Ezt követően a Magyar Állami Operaház szerződtette.
1979-ben Barcelonában második lett a María Canals nemzetközi zenei versenyen, 1980-ban pedig elnyerte a parmai Voci Verdiane különdíját.
1992 és 2008 között adjunktus tanár volt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Főiskolájában. 2008 és 2009 között ének és hangképzés tanár volt az Eszterházy Károly Főiskolán. 2013-tól Bogotában (Kolumbia) a Central Egyetemen énektanár, 2010-től 2013-ig, majd 2016-tól újra a bécsi Vienna Konservatorium óraadó énektanára.
Európa és Latin-Amerika számos operaszínpadán vendégszerepelt: Berlin, Lipcse, Hannover, Winterthur, Solothurn, Salzburg, Graz, Várna, Ruse, Skopje, Bologna, Parma, Padova, Firenze, Madrid, Barcelona, Valencia, Bogotá és Santiago de Chile. 1982 és 1987 között a lipcsei operaházban énekelt. Számos lemezfelvételt készített, valamint mesterkurzusokat tartott világszerte.

BARÁZ ÁDÁM - zeneszerző

Baráz Ádám

Szabadúszó zeneszerző, Bécsben a Vienna Konservatorium opera és dalénekes hallgatóinak korrepetitora, Budapesten a THÉBA Művészeti Akadémia zenetanárként tevékenykedik, illetve a felvidéki Ipolybalogi Művészeti Alapiskola zongoratanára, korrepetitora.
Komponált már szinte minden műfajban, a szóló és kamaraműveken át a percoperáig. Több, mint 160 befejezett opusa van. Az utóbbi években számos hangversenyt adott Európában (Magyarországon, Szlovákiában, Olaszországban, Lengyelország, stb.), melyeken többek közt saját kompozíciói és kevésbé ismert zeneművek egyaránt elhangoztak.
2012-ben Japánban Bartók, Chopin és saját műveket játszott, 2013-ban Thaiföldön végzett népzenei kutatómunkát.
A szülővárosában a több mint harminc éve minden júliusban megrendezésre kerülő „Zene határok nélkül” Nemzetközi Muzsikustábor és Művészeti Fesztivál keretében, évek óta megszólalnak zenekari művei.
2016 szeptemberében egy japán-magyar zongoraduót alapított Budapesten Alisa Yajima zongoraművésznővel. Az AlisAdam PianoDuo első közös hangversenye óta számos koncertet adott már Magyarországon és Szlovákiában.

 

A Nemzetközi Ének Mesterkurzusra programja

Július 29. (vasárnap)

Érkezés és a szállás elfoglalása (12:00-ig)
Délután lovaskocsis kirándulás a Hortobágyon a Berettyó partjára.
Este tradicionális bogrács vacsora

Július 30. (hétfő)

10.00 – 13.00 Kurzus (Túrkevei Zeneiskola)
13.00 – 14.00 Ebéd (Caffe Family)
14.00 – 18.00 Kurzus
18.30-tól KIÁLLÍTÁS - Ridovics Péter festőművész kiállításának megnyitója

Július 31. (kedd)

10.00 – 13.00 Kurzus
13.00 – 14.00 Ebéd
14.00 – 18.00 Kurzus
19.00-tól KONCERT - Kecskés Zsófia Anna (szoprán) és Gradsach Zoltán (bariton) estje, zongorán közreműködik Mészáros Nóra

Augusztus 1. (szerda)

10.00 – 13.00 Kurzus
13.00 – 14.00 Ebéd
14.00 – 18.00 Kurzus
19.00-tól KONCERT - AlisAdam PianoDuo hangversenye /Alisa Yajima (Japán) és Baráz Ádám/

Augusztus 2-3. (csütörtök-péntek)

10.00 – 13.00 Kurzus
13.00 – 14.00 Ebéd
14.00 – 18.00 Kurzus
19.00-tól KONCERT

Augusztus 4. (szombat)

10.00 – 13.00 Kurzus
13.00 – 14.00 Ebéd
14.00 – 17.00 Kurzus
19.00-tól a kurzus résztvevőinek hangversenye

Augusztus 5. (vasárnap)

10.00 – 13.00 Kurzus
13.00 – 14.00 Ebéd
14.00 – 17.00 Kurzus
18.00-tól KONCERT - A kurzus hat legjobb résztvevőének koncertje, oklevelek átadása
20.00 Szalonna sütés - Citera Koncert

Augusztus 6. (hétfő)

Hazautazás

ATEMPO.sk

FELHÍVÁS! Jelentkezz a jubileumi Minorma mentortáborba

FELHÍVÁS! Jelentkezz az idei Minorma mentortáborba - meghosszabbított határidő

A Minorma Polgári Társulás idén is meghirdeti a Mentorporgamját. A program célja, hogy tehetséges, pályaválasztás előtt álló szlovákiai magyar diákok mentorok segítségével bepillantást nyerjenek különféle művészetek és kreatív tevékenységek világába.

A diákok egy táborban vehetnek részt 2018. július 2-a és 7-e között a közép-szlovákiai Rimakokaván, ahol elismert művészekkel, szakemberekkel (mentorokkal) fognak együtt dolgozni. Bevezetik őket hivatásuk mesterfogásaiba, és a diákok közösen alkothatnak velük a tábor ideje alatt.

A kiválasztott diákok táborozási költségeit (kivéve az útiköltséget) a Minorma állja.

 

Kik pályázhatnak?

A programba tehetséges szlovákiai magyar középiskolás (2., 3. évfolyam) diákok jelentkezhetnek. A diákok egy témakört jelölhetnek meg, amelyben kimagaslóak, és amelyben a továbbiakban tevékenykedni szeretnének, hiszen a program egyik lényege az is, hogy megfigyelhető legyen, honnan hová jutottak el az együttműködés során.

Az alábbi témakörökben várják a pályázók jelentkezését:

Kreatív írás (szépirodalom, újságírás)
Képzőművészet
Zene
Színjátszás
Tánc
Fotó

 

A jelentkezési határidő 2018. május 8., kedd. A jelentkezésben a következő adatokat kell feltüntetni:

pályázó neve
pályázó telefonszáma
pályázó e-mail címe
pályázó iskolája
rövid bemutatkozás, jellemzés (érdeklődési körök, hobbik, kedvtelések és minden amit fontosnak tart tudatni a kuratóriummal)
mely kategóriában szeretnének tevékenykedni
csatolt mű / videó / kép címe, rövid bemutatása

A pályázati mű olyan szövegrészletekből, képekből, felvételekből, videókból álljon, amelyek tükrözik a diák tehetségét, stílusát, érdeklődési körét.

 

Jelentkezni a minorma@minorma.sk vagy a minorma.mail@gmail.com email címeken lehet, ahol bővebb információk is kaphatóak. További tudnivalók a Minorma Polgári Társulás weboldalán, facebook oldalán és a +421 911 591 347 telefonszámon.

ATEMPO.sk / Minorma

FELHÍVÁS! Felvidéki ÉnekFaktor

FELHÍVÁS! Felvidéki ÉnekFaktor

A Csemadok Érsekújvári Alapszervezete Felvidéki ÉnekFaktor címmel könnyűzenei énekversenyt hirdet, melyre 2018. június 10-én a helyi Csemadok székházban kerül sor.

Jelentkezni kizárólag magyar nyelvű dalokkal lehet!

A díjazottak lehetőséget kapnak arra, hogy a helyi Csemadok rendezvényein szerepelhessenek (többen közt a szeptemberben megrendezésre kerülő Magyar dal napja zenés gálaesten is).

A legalkalmasabb pedig egyenes ágon továbbjut a 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle döntőjébe, ahová egész Felvidékről érkeznek versenyzők.

A szervezők elsősorban az érsekújvári és a környékbeli előadók jelentkezését várják.

Jelentkezési határidő 2018. május 10.

További információ a csemadokenekverseny@gmail.com és +421 905 850 266 elérhetőségeken kapható.

ATEMPO.sk

X-Faktor

X-Faktor meghallgatások Felvidéken is – mutatjuk a helyszíneket

A nyolcadik évaddal folytatódik az X-Faktor tehetségkutató az RTL Klub képernyőjén. 2017-ben Ricco és Claudia Szlovákiából nyerte meg a versenyt Vastag Csaba, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Danics Dóra, Tóth Andi és Opitz Barbara után, és a szervezők idén ismét belevágnak, hogy továbbra is keressék azt a bizonyos X-et.

A meghallgatások február közepén kezdődtek. Ahogy az előző években, úgy ismét ellátogatnak Felvidékre is. Ezúttal Kassán, Pozsonyban, Komáromban, Dunaszerdahelyen és Rimaszombatban lesz lehetőség bemutatkozni az X-Faktor stábja előtt.

A meghallgatásra a zenei alapokat pendrive-on vagy CD-n kell a versenyzőnek magával hozni. De akusztikus hangszerrel is kísérhetik magukat a versenyzők.

Aki zenekarral nevezne, vigyen magával bemutatkozó anyagot.

 

Felvidéki és határhoz közeli helyszínek, időpontok:

Április 28. - Kazincbarcika
Április 28. - Vác
Április 29. - Rimaszombat
Május 4. - Tatabánya
Május 5. - Dunaszerdahely
Május 10. - Miskolc
Május 12. - Komárom
Május 17. - Balassagyarmat
Május 18. - Pozsony
Május 25. - Kassa

 

Ha elmúltál 14 éves jelentkezz egyéniben, vagy zenekaroddal. Jelentkezni többféle módon lehet:

Kövesd az @xfaktorhun instagram oldalat
Készíts egy maximum 15 másodperces videót arról, ahogy énekelsz
Válaszd a Direct megosztás funkciót és küldd el a videót az @xfaktorhun–nak úgy, hogy a leírásba beleírod az e-mail címedet

 • Jelentkezz SMS-ben!

Küldd az X-et alapdíjas SMS-ben a 0036-30-555-55-71-es számra (Ügyfélszolgálat 0036 1-382-82-00)

ZE, ATEMPO.sk

JELENTKEZZ! Meghirdették a 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét

JELENTKEZZ! Meghirdették a 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet a SZMAZE (Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete) társszervezése mellett ismét meghirdeti könnyűzenei tehetségkutatóját, a 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét, amely a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása.

A régebbi tapasztalatokból kiindulva a szervezők úgy határoztak, hogy 2017-ben új, biztos alapokra helyezik a tehetségkutatót, s mivel a rendezvény zárt térbe került, a rossz időjárás sem lehet gátló tényező. A 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban kerül megrendezésre, 2018. szeptember 8-án, szombaton.

A rendezvény szakmai partnere a tatabányai Peron Music Alapítvány, támogatója pedig a Hangfoglaló Program és a Kisebbségi Kultúrák Támogatói Alapja.

BESZÁMOLÓ AZ ELŐZŐ ÉVADRÓL

A szervezők Felvidék egész területéről várják a zenekarok és szólisták jelentkezését.

A Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle ezúttal is vállalja, hogy soron következő tehetségkutatóján:

 • lehetőséget biztosít magyar nyelvű zenekarok szakmai megmérettetésére
 • a rendezvénynek intézményt biztosít együttműködő partnerrel
 • korszerű hang- és fénytechnikai hátteret szervez a rendezvény támogatására
 • szakmai tekintetben együttműködik a Peron Music Alapítvánnyal
 • helyi médiát biztosít
 • minden zenekarnak vagy szólistának 15 perc műsoridőt biztosít maximum 3 dal előadásának lehetőségével
 • a produkciók után a zsűri röviden, szakmailag értékeli az adott fellépőt
 • a számos értékes nyereményen túl a legjobb csapatot a zsűri delegálja a 2018. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe Budapestre októberben.

 

A jelentkező zenekarok és szólisták közül a rátermettségük alapján előzsűrizéssel választják ki azokat, amelyek a szemlére meghívást kapnak. Az előzsűrizést kellő mennyiségű jelentkező esetén regionális elődöntők biztosítják.

A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás. A magyar nyelvű dalszöveg előny. A döntő produkcióit hazai és magyarországi tagokból álló neves szakmai zsűri értékeli. További újdonság lesz az interaktív játék, amely során a közönségdíj a tét.

 

szemle 2018

 

A 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlére nevezhetnek szlovákiai lakhelyű, magukat szlovákiai magyarnak valló szólisták, ill. zömmel szlovákiai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó.

A jelentkezés feltétele legalább két, értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, továbbá az elektronikus jelentkezési lap pontos kitöltése. Nevezési díj nincs!

JELENTKEZÉS

A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük (szólistáknak megengedett egy átvett szám is), s minden zenekarnak 15 perc színpadi- és 10 perc szerelési idő áll majd a rendelkezésére. Kizárólag élő produkciókat várunk, a szólisták részére profi session zenekar áll rendelkezésre.

A hangzóanyagot (vagy a fájlmegosztó ill. az internetes audió vagy videó felvétel letöltési linkjét) az info@zene.sk címre küldjék a jelentkezők.

 

Jelentkezési határidő 2018. június 30., szombat.

 

A számos értékes nyereményen túl (stúdióidő, fellépési lehetőség, médiaszereplés, tárgyi díjak, stb.) a legjobb csapatot a szakmai zsűri delegálja a 2018. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe Budapestre októberben, ahol a fődíj 3 millió forint (1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott szintén magas összegű értékű támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat).

ATEMPO.sk / Csemadok

FELHÍVÁS! Indul a gombaszögi kincs keresése

FELHÍVÁS! Indul a gombaszögi kincs keresése

Egy izgalmas, ugyanakkor valódi és tudományos brigádon vehet részt most az, aki csatlakozik az egykor volt gombaszögi pálos monostor romjainak feltárásához. Koszt, kvártély és a jó hangulat biztosított, az önkéntes ásatásra mindenkit már hétfőtől várnak Gombaszögi Nyári Tábor szervezői.

A Gombaszögi-völgy nem csupán a Felvidék mindenkori legnagyobb bulijának helyet adó kemping miatt nevezetes: korábban az Andrássyak vasolvasztói tették a helyet híressé, előtte pedig a Pálos rend 1371-ben alapított, és egyben legnagyobb monostorának adott helyet. A monostor és a csatlakozó templom gótikus stílusban épült, később azonban Bebek Gyögy elfoglalta, és az épületet erődítéssé alakította. A XVI. század végén lerombolták, köveit széthordják, romjaiból évszázadokon keresztül csupán egy falrészlet mutatkozott. Ugyanakkor sejteni lehetett, hogy a múlt izgalmas emlékei – további falak, freskótöredékek, kerámiák és hasonló értékes leletek – továbbra is pár méterrel a lábunk alatt várják az első feltárást.

Az elmúlt napokban az önkéntesek már hozzáláttak a munkához, mintegy 2-2.5 méter ásással lejutottak az eredeti járószintre. A gyanú beigazolódni látszik: a monostor és templom falainak alsó része nagyrészt megmaradtak, és valóban monumentális építményt sejtetnek. Szintén találtak bedőlt mennyezeti elemeket, amelyeken pedig freskók nyomai láthatóak.

 

Gombaszög

 

Az ásatás nyilvános részére április 23. és május 8. közt kerül sor, természetesen a legmagasabb színvonalú szakmai felügyelet mellett: Alexander Botoš rimaszombati régész és Mordovin Maxim, az ELTE magyar középkorra szakosodott régészének vezetésével kezdődhet meg a munka.

Aki szeretne részt venni, nincs más hátra, mint hogy az eseményre visszaigazoljon és részvételi szándékát jelezze Kocskovics Péter szervezőnél emailben (info@gombaszog.sk) vagy a +421 944 104 494-es telefonszámon.

Aki pedig már a nyarat várja, számukra is van jó hírünk: Már a legtöbb, a Gombaszögi Nyári Táborban fellépő zenekar neve nyilvánosságra került!: Ott lesz a Punnan Massif, a Kowalsky meg a Vega, az EDDA Művek, Szabó Balázs Bandája, a PASO, a Margaret Island, a Jóvilágvan és még megannyi más zenekar. A tábort idén július 16. és 22. közt rendezik meg. Kedvezményes jegyek pedig már kaphatóak a www.gombaszog.sk honlapon. Mivel az idei Gombaszög jubileumi, 90. találkozó is lesz egyben, aki 1990 előtt született, ingyen bérletet kap, amennyiben április végéig regisztrál.

ATEMPO.sk

Rockfeszt

FELHÍVÁS! Zenekarok jelentkezését várják a 2018-as ROCKFESZT-re

Idén augusztus 17-e és 19-e között új helyszínen rendezik meg a 13-ik Rockfeszt-et. Amennyiben szeretnétek megmutatni magatokat a fesztiválon itt a lehetőség!

A szervezők 2018. április 30-ig várják a zenekarok visszajelzését a jelentkezemarockfesztre@gmail.com emailcímre. Nem kell mást tennetek mint elküldeni a zenekarotok nevét, pár felvételt, valamint egy bemutatkozó anyagot magatokról.

A zenekarok listáját utána teszik közzé és indul a közönségszavazás, amint azt már megszokhattuk.

 

Addig is nézzétek meg, milyen volt a buli az előző években:

Ilyen volt az idei Rockfeszt - Aftervideo

Atombuli a Rockfeszten

Beindult a Jubileumi Rockfeszt
Rockfeszt a javából

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András

FELHÍVÁS! Énekelt Versek XXIII. Zentai Fesztiválja

FELHÍVÁS! Énekelt Versek XXIII. Zentai Fesztiválja

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Zenta Önkormányzata közreműködésével a Mátyás király-emlékév, valamint Brasnyó István születésének 75. évfordulója, Sinkó Ervin születésének 120. évfordulója, Szenteleky Kornél születésének 125., halálának 85. évfordulója, továbbá a 28-as nemzedék kiemelkedő költői közül Ács Károly, Dér Zoltán, Fehér Ferenc és Kopeczky László születésének 90. évfordulója jegyében 2018. május 9-e és 13-a között megrendezi az Énekelt Versek XXIII. Zentai Fesztiválját, amelynek idei díszvendége Kollár Árpád Faludy György-, Medáliák, Sziveri János-díjas költő.

A szervezők ezúttal is várják a felvidéki jelentkezőket és bemutatkozási lehetőséget kínálnak mindazoknak a szólistáknak és együtteseknek, akik, illetve amelyek énekelt verseket adnak elő saját megzenésítésükben. A versenyen való részvétel feltétele, hogy a benevezők műsorán három megzenésített vers szerepeljen; ezek közül az egyik Kollár Árpád Balladám vagy a Milyen madár című költeménye legyen.

A legjobbak meghívást kapnak a versenyre, amelyet 2018. május 11-én 18.00 órától a zentai Művelődési Házban a műfaj legjelesebb képviselőiből álló zsűri előtt rendeznek meg. 2013-ban a farnadi Saróka Liliánát is díjazták a versenyen.

 

A verseny fődíjai:

1. díj: 15 000 dinár
2. díj: 12 000 dinár
3. díj: 10 00 dinár

 

A zsűri tagjai:

Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest)
dr. Stifner Gábor rádiós szerkesztő, műsorvezető (Budapest)
Török Máté, a Misztrál együttes tagja, verséneklő, zenész (Budapest)
Verebes Ernő zeneszerző, költő (Zenta–Budapest)
Szögi Csaba író, költő (Zenta)
Kollár Árpád költő, műfordító, irodalomszervező (Zenta–Szeged)

Jelentkezni 2018. április 23-áig online lehet a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján, ahol a felhívás, a versszöveg és a jelentkezési űrlap is megtalálható. A három versenydal is itt tölthető fel mp3-as formátumban.

Bővebb információ Baráth Hajnal Annánál (hajnal.anna84@gmail.com) és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetben Nádi Karolinánál (+381/24-816-790, karolina@vmmi.org) kapható.

 

A megzenésítendő vers:

Kollár Árpád: Balladám

a Tisza vizében soha nem úsztam,
loptam szőlőt, meggyet, hasaltam lóherében,
nyáron nyaraltam, télen füstön lógtam,
avas szalonnával etettem cinkéket,
fogtam disznó farkát, perzseltem szőrét,
rozsdás késsel a fülét is megvakartam,
öltem szöcskét, fecskét, legyet, szúnyogot,
ablakot, orrot soha be nem törtem,
tíz ujjammal búza közé túrtam,
rúgtam labdát füvön, rúgtam tehénlepényen,
házunk mögött féltem a sötétben,
veszett kutyámmal megugattam a holdat,
voltam óvodás, csatár, janicsár,
papírsárkányom sosem járt az égben,
bolondnak kevés, hősnek túl sok voltam,
törtem kukoricát, pucoltam gesztenyét,
lyukas sajtba még több lyukat fúrtam,
szedtem gombát mezőn, szedtem a töltésen,
két apámat hagytam erdőszélen,
üldöztek kutyák, tocsogtam iszapban,
sokan jókedvükben szemem közé rúgtak,
üres házunkból messzire futottam,
hogy élek, sose bántam, csak sajnáltam néha.

 

Kollár Árpád: Milyen madár

ki lopta el idén a tavaszt, milyen madár vitte magával délre,
és milyen madár szárnyán suhogott be újra északról a tél,
ki harapta le fagyos foggal a rügyeket a bokrok ágairól,
melyik padlásra rejtette előlünk a hóvirágot, a nárciszt,

és hova bújunk a tél elől, ha már lecseréltük a téli kabátot,
a sapkát is a fiókba tettük, és elveszett a sálunk is régen,
milyen északi madár hozott kései havat most a nyakunkba,
kihez bújunk melegedni, ha apa már elutazott a hosszú útra.