Jön a II. Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál – már lehet jelentkezni

A múlt évi megmérettetésen felbuzdulva, idén újra megrendezésre kerül a Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál!

A filmfesztivál ötlete két szlovákiai magyar fiatal videóstól származik. Ádám Szabolcs és Davitko Oliver 2019-ben megnyerte a Zlatá Klapka fesztivál fődíját. Akkor vették a fejükbe, hogy létrehoznak egy hasonló fesztivált a szlovákiai magyar diákok számára is.

Ég veled! - nézzétek meg a díjnyertes kisfilmet a kitelepítésről (VIDEÓ)

„A verseny célja, hogy a fiatal felvidéki tehetségek elinduljanak a filmkészítés útján. Ma már nagyon sok diáknak van lehetősége videót készíteni és sokuknak remek ötleteik is vannak hozzá. Szeretnénk ezeknek a tanulóknak egy elrugaszkodó platformot nyújtani, hogy a tehetségük a felszínre törhessen. A résztvevők összemérhetik tudásukat egymással, így tudnak szakmailag előre haladni, de meg is ismerhetik azokat, akik bár hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek, mégis az ország különböző pontjain élnek.” - közölték a felhívással kapcsolatban a szervezők.

Fiatal filmeseket díjaztak Kassán – itt az eredmények (+KISFILMEK)

 

II. Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál

 

Az érdeklődő fiatalok két korcsoportban: 10-14 és 15-19 év, és három kategóriában: dokumentumfilm, rövidfilm, animációs film nevezhetnek.

A megmérettetésre ONLINE lehet jelentkezni 2023. december 1-ig:

JELENTKEZZ ITT

A versenyzőket szakmai zsűri értékeli, akikkel a diákok a 2023 decemberében megrendezett gálaesten személyesen is találkozhatnak. A fesztivál fő támogatója a KULTMINOR Kisebbségi Kulturális Alap.

EZ, ATEMPO.sk