Változások az X-Faktorban

Változások az X-Faktorban

Az idén ősszel visszatérő X-Faktor frissítéseken esett át. A mentori székben Tóth Gabit Radics Gigi váltja, aki országos ismertséget a Megasztár 6-is szériájában szerzett, amelyet mindössze 15 évesen nyert meg. Számos rangos hazai díj tulajdonosa. 2012-ben fellépett a Montreux-i Jazz Fesztiválon Quincy Jones meghívására.

A további három zsűritag változatlan, így ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti ül majd Gigi mellett.

A műsorvezető személye is változik. Istenes Bence elköszönt és helyére Kiss Ramóna, a Barátok közt egykori Szentmihályi Zsófija lép majd, aki egy új szerepkörben bizonyíthat.

ATEMPO.sk


Gombaszögi Nyári Tábor

Több mint száz program az idei Gombaszögi Nyári Táborban

Többtucat - főként könnyűzenei és népzenei - fellépő műsora, illetve politikai és közéleti témájú előadások egész sora, összességében több mint száz program várja a látogatókat az idei Gombaszögi Nyári Táborban.

A tábor - amely a szlovákiai magyar fiatalok egyik komoly hagyományokra visszatekintő nyári rendezvénye - idén a hétfői nulladik nappal, július 10-én kezdődik és 16-ig tart. A fesztivál, amelynek az utóbbi néhány évben Krasznahorka-váralja adott otthont, a tavalyi évben "visszaköltözött" névadó elődrendezvényének helyszínére, a Gömörben lévő Szalóc településhez közeli Gombaszögi völgyben található, részleges infrastrukturális felújításon átesett kempingbe, amely az idén ismét újításokkal várja a látogatókat.

MEGJELENT A TÁBOR HIMNUSZA A JÓVILÁGVANTÓL 

"Az új helyszín, az időjárás okozta nehézségek ellenére, tavaly bevált, s bár még van munka hátra, már közel vagyunk ahhoz, hogy profi fesztiválhelyszínné varázsoljuk a régi kempinget" - mondta Orosz Örs, a fesztivál főszervezője. Kifejtette: újításnak számítanak a tábor lekövezett utcái, új programhelyszínek készültek, ezek száma így elérte a tizenegyet, a már meglévők közül többet lefedtek, készült egy új sportpálya egy medence és egy kötélcsúszda is.

"Tavaly olyan visszajelzéseink voltak, hogy kevés volt a rock, így idén ezen a vonalon beerősítettünk, fellép majd a Tankcsapda és a Kowalsky meg a Vega" - mondta a Őrs, aki zenei programok közül még kiemelte a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes szervezésében megvalósuló népzenei programokat és koncerteket, köztük a Parnograszt fellépését is. A már említetteken kívül a hét zenei felhozatalában szerepel még a Halott Pénz, a Csík zenekar, a Quimby, az Arizóna, a SoulFool Band és Antonia Vai koncertje is.

A FELLÉPŐK LISTÁJA

A tábor látogatóit a zenei felhozatal mellett minden nap több közéleti-politikai témájú program is várja. Az előadások, panelbeszélgetések közül a szervezők szerint a Magyar Közösség Pártja (MKP) és a Most-Híd szlovák-magyar vegyespárt vezetői közti kerekasztal beszélgetés számíthat a legnagyobb érdeklődésre. A táborba több hivatalos magyarországi vendéget is várnak, köztük Potápi Árpád Jánost, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárát, aki Bárdos Gyulával, a Csemadok elnökével a tábor hivatalos megnyitóján veszt részt kedden délelőtt. A megnyitó után a fesztivál helyszínén átadják Tompa Mihály újrafaragott szobrát is, a műalkotást Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere leplezi le.

A főszervező bizakodó a nyári tábor idei látogatószámát illetően, mint mondta: 2015-ben kétezer bennalvó vendéggel a fesztivál teljes látogatottsága meghaladta a tízezer főt, tavaly ebben volt ugyan némi visszaesés, de az idén az elővételi adatok alapján új látogatottsági rekordra készülnek.

A Gombaszögi Nyári Tábor elődrendezvényei több évtizedes múltra tekintenek vissza, a tábort jelenlegi formájában már tizedik éve a szlovákiai magyar egyetemisták egyik szervezete, a Diákhálózat és a Sine Metu polgári társulás valósítja meg több más diák szervezettel együttműködve, mások mellett a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Bethlen Gábor Alapnak és a szlovák kormányhivatalnak a támogatásával.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Cséfalvay András

MartFeszt

Alakul a Martosi Szabadegyetem zenei kínálata - több lesz a felvidéki magyar együttes

A magyarországi fellépők - idén többek közt a Csík zenekar, a Hooligans, a Halott Pénz, az Ismerős Arcok, a SuperStereo és a Tankcsapda - mellett több lesz a felvidéki magyar együttes a Martosi Szabadegyetem zenei kínálatában

A július 5-től 9-ig tartó rendezvény szervezői mindig helyet adtak legalább egy-egy felvidéki magyar zenekarnak, idén viszont új hagyományt teremtve bővítik a kínálatot.

"Teret szeretnénk adni a felvidéki magyar együtteseknek, művészeknek, előadóknak. Erősítjük a felvidéki profilt" - mondta Gubík László, a Martosi Szabadegyetem főszervezője. Hozzátette, hogy a helyi tehetségek kiemelt támogatásának gondolata a tavalyi szabadegyetemen történt tragédia - egy fiatal látogató halála - után fogalmazódott meg.

 

MartFeszt 2017

A „Fülünk érjen hazáig” szlogen jegyében írt alá együttműködési megállapodást Gubík László, a MartFeszt főszervezője, Lábszky Olivér, a Harmónia-díj ötletgazdája és Lacza Gergely, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) elnöke, melynek célkitűzése a felvidéki magyar élő zene támogatása.

Ennek köszönhetően is a MartFeszten ott lesz felvidékről a Phoenix RT, a Jóvilágvan, az Arizóna, a Rómeó Vérzik, a História zenekar, a Pósfa zenekar, a ZSEB formáció Zapka Attilával és Emmer Péterrel, valamint az Aylen's Fall is.

 

Változik a szabadegyetem helyszíne is. Mivel a rendezvény kinőtte eddigi otthonát, a martosi Feszty parkot, a község labdarúgópályája mellett kijelölt fesztiválhelyszínre költözik. "Jóval nagyobb területet kap a Martosi Szabadegyetem. Amit eddig objektív okok miatt nem tudtunk megvalósítani a Feszty parkban, idén már meg tudjuk" - mondta Gubík László.

Hozzátette, a zenei kínálat mellett számos kiegészítő program várja majd a látogatókat. A szabadegyetem gerincét alkotó közéleti előadások és panelbeszélgetések idén a kisebbségeket érintő kérdések és az oktatásügy, illetve az Európát sújtó migránsválság kérdései köré épülnek, ezek pontos programját később ismertetik.

 

A Martosi Szabadegyetemet 2013-ban rendezték meg először az erdélyi Tusványos mintájára a Révkomáromhoz közeli Martoson, és már első évadában a felvidéki magyarság egyik legnagyobb nyári rendezvénye volt. A szabadegyetem fő szervezői a Via Nova Ifjúsági Csoport és a révkomáromi Selye János Egyetem hallgatói önkormányzata (SJE HÖK).

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Kürti Zsolt

Gitármánia Tábor

Koncertdömping és kiváló zenetanárok a Gitármánia Táborban

Az eddigi legkomolyabb koncertfelhozatal várható július 24-től 30-ig Szolnokon a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban. Fellép többek közt a Beatrice, a Kállay Saunders Band, a Useme illetve a Roy és Ádám Trió. Magyarország legmenőbb zenetábora immáron 24. alkalommal várja a muzsikálni vágyó kicsiket és nagyokat, és idén is a legjobb zenészek oktatnak a Tisza partján.

A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor Magyarország legrégebbi és egyik legszínvonalasabb egyhetes zenei kurzusa. Az elmúlt 23 évben 7-8 ezer fiatal fordult meg náluk, és olyan bandák indultak a táborból, mint a Subscribe, a Junkie Jack Flash és a Margaret Island. Nem csoda, hiszem remek muzsikusoktól lehet évről évre tanulni Szolnokon.

Kurzust tart többek között Gotthárd Mihály gitáros (Ocho Macho), Bérczesi Róbert énekes, gitáros, dalszerző (Hiperkarma), Markó Ádám dobos (Special Providence, Useme), Kékkői Zalán gitáros (Ákos), Borlai Gergő dobos, Temesi Berci, Szappanos György és Anga Kis Miklós basszusgitárosok, valamint Csongor Bálint énekes (utóbbi kettő Subscribe, Useme).

A produceri munkáról tart előadást Varga Zoli, aki rengeteg zenekarnak készített lemezt, köztük a Tankcsapdának, a Roadnak, a Depressziónak és az Ossiának.

Az idei táborban kimagaslóan sok koncert lesz. Fellép a Roy és Ádám Trió, a Useme, a Beatrice, a Kállay Saunders Band, a Fangler’s, a Pribojszki Mátyás – Szász Ferenc duó, a Gypo Circus és a Molotow Funk.

Az egyhetes programban emellett megismerkedhetnek a zeneipari környezet, a hang-, színpad-, vizuál- és stúdiótechnika, a hangszerépítés és a szövegírás, dalszerzés sajátosságaival, megismerhetik a szerzői és előadói jogokat, kipróbálhatják a rádiózást, és profi körülmények között készíthetnek stúdiófelvételt.

A Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor tehetségkutatóján több kategóriában értékes nyeremények várják a legjobb hangszeres zenészeket és dalszövegírót. A tábor legjobb zenekara pedig a díjon felül automatikusan bejut az Öröm a Zene nagyszabású tehetségkutató döntőjébe, amelynek győztese egymillió forint értékben hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyer.

ATEMPO.sk

Jókai Napok

Szerdától újra színészek lepik el Komáromot – kezdődnek az 54. Jókai Napok

Két felnőtt színjátszó társulat és kilenc diákszínjátszó csoport lép színpadra a június 14-én, szerdán, 16 óra 30 perckor a Komáromi Városi Művelődési Központban kezdődő 54. Jókai Napokon. 

A résztvevőket szakmai zsűri bírálja ezúttal is:

Czajlik József rendező, a kassai Thália Színház igazgatója
Hizsnyan Géza színházi szakember
Naszlady Éva budapesti színművész, drámatanár, rendező
Száz Pál író, rendező, publicista
Varga Emese, a Komáromi Jókai Színház dramaturgja

Négy versenynap után, június 18-án, vasárnap délelőtt 11.00 órakor osztanak majd díjakat Komárom országos színjátszó fesztiválján.

 

És hogy mi minden lesz látható az idei Jókai Napokon?

Június 14-én, szerdán délután fél ötkor a Brasiel című zenés tragikomédiával indul a fesztivál, Terry Gilliam Brazil című kultikus filmje alapján a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont MEG+loptuk Gilliamet diákszínpada előadásában, Tóth Gábor rendezésében. 20 órakor egy igazi karácsonyi mesét mutat be a Jókai Színjátszó Társulat. László Miklós Illatszertár című klasszikus színművét Mészáros Beáta és Farkas Anna rendezték.

Június 15-én, csütörtökön délelőtt 11 órai kezdettel Ollé Krisztina Paprikás krumpli című bohózatával lép fel a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium Tsízió Diákszínpada, a szerző rendezésében. Délután 14 órakor Frank Wedekind: A tavasz ébredése című gyermektragédiáját adja elő a dunaszerdahelyi Novus Ortus Diákszínpad. Rendezte: Takács Tímea. Horace McCoy: A lovakat lelövik, ugye? című diák-táncmaratonjának előadása 16 órakor kezdődik a Komáromi Ipari Szakközépiskola aulájában, a Vidám Iparisták Színjátszó Társulata előadásában, Kiss Péntek József rendezésében. Este hat órakor Csehov Medve című egyfelvonásosát a füleki Zsákszínház tagjai Nagy Andrea, Gulyás László és Gyetvai Viktória adják elő, Dr. Mázik István rendezésében.

20 órakor a Jászai Mari-díjas Bandor Éva és Olasz István, a Komáromi Jókai Színház művészei szerepelnek a fesztiválon SZER+ELEM+EZ? című válogatásukkal kortárs és klasszikus magyar költők szerelmes verseiből. Este tíz órakor kezdődik az Ahogy esik, úgy puffan című improvizációs játék. A játékmester: Majorfalvi Bálint színész, a játszók: Losonczi Kata színművésznő, Béhr Márton színművészeti egyetemista, Tóth Károly színész és Nagy László, a Komáromi Jókai Színház ügyelője.

Június 16-án, pénteken délelőtt 11 órakor a füleki Apropó Kisszínpad Agota Kristof A nagy füzet című művéből készült előadását játssza, Szvorák Zsuzsa és Énekes István rendezésében. Foodland Hamupipőkéjének és udvartartásának életébe nyújt betekintést a komáromi Selye János Gimnázium és a Komáromi Városi Művelődési Központ GIMISz Diákszínpadának középső csoportja délután két órakor. Lackfi János kortárs költő Hambi-Pipőke című színművét, hat jelenetben Csengel Mónika rendezte.

16 órakor kezdődik a Múzeumi Szalon a Tiszti pavilon dísztermében. Miklósi Péter publicista vendége: Bandor Éva Jászai Mari-díjas színművésznő.

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című komikus eposzát játssza versenyen kívül az őrsújfalui ÉS?! Színház délután fél hatkor, az Anglia- parkban, ugyanazon a helyszínen, ahol 2008-ban bemutatták, és megnyerték a produkcióval az akkori Jókai Napok fődíját. Az előadás rendezője: Szabó Csilla. Tasnádi István Nézőművészeti főiskola című színházi szatíráját játssza Komáromban a budapesti Nézőművészeti Kft. Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Katona László előadásában, Árkosi Árpád rendezésében, pénteken este 20 órakor. Éjjel fél tizenegykor kezdődik a III. Jókai Slam Poetry Bajnokság a fesztiválklubban, a RÉV Magyar Kultúra Házában.

Június 17-én, szombaton először a rozsnyói Pavel Jozef Šafárik Gimnázium G.I.K.SZ.E.R. Diákszínpada lép fel Kovács Péter W1NSTON című sci-fi jegyeit viselő drámájával, amit Kristóf Roland rendezett, az előadás 11 órakor kezdődik. Délután öt órakor a pozsonyi Duna Utcai Gimnázium DunArts Diákszínpadára figyel majd a közönség és a zsűri. William Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékát adják elő, az összes fellelt fordítást felhasználva. Rendezték: Matusek Attila és Zsidek Pál.

Miután 19.00 órakor a résztvevők megkoszorúzzák Jókai Mór szobrát, a dunaszerdahelyi Fókusz Diákszínpad (Ön)kontroll című színpadi játéka zárja az idei országos színjátszó fesztivál versenyműsorát, Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin rendezésében, 20 órai kezdettel. Este fél tízkor a komáromi Dialog nonprofit szervezet bemutatja Soóky László: Egy disznótor pontos leírása című mesélőszínházát. Elmeséli: Lajos András. Dramaturg: Varga Emese.

RÉSZLETES PROGRAM

Az 54. Jókai Napok ünnepélyes díjkiosztása június 18-án, vasárnap délelőtt 11.00 órakor kezdődik. Zárásként Játék című előadásával fellép a komáromi GIMISz Diákszínpad lírai színpada, Csengel Mónika rendezésében.

ATEMPO.sk
Fotó: Bárány János

Bősiek-Bősért

A "Bősiek-Bősért fesztivál" nyereményjátékunk eredménye

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Bősiek-Bősért jótékonysági fesztivált. Két nagyszínpaddal, hatalmas fény- és lézershowval, füstgépekkel, konfetti ágyúkkal, ledfalakkal, helyi és külföldi sztárokkal, fellépőkkel várnak mindenkit 2017. június 9-én és 10-én.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Kisorsoltuk a páros VIP belépőt a Facebook-megosztók között, akik igazán sokan voltak. Nyereményjátékunk győztese Lipovský Georgina Luca. A jegyek átvehetők egyeztetés után a helyszínen, személyi igazolvány felmutatása után.

A szerencsés nyerteseknek gratulálunk!

ATEMPO.sk

Több mint ezer fellépő a zselízi népművészeti fesztiválon – részletes program

Több mint ezer fellépő a zselízi népművészeti fesztiválon – Részletes program

A hagyományos programok mellett új kísérőrendezvényeket és több mint ezer fellépőt ígér a felvidéki Országos Népművészeti Fesztivál, amelyet idén ismét eredeti színhelyén, Zselízen rendeznek meg június 9. és 11. között.

Az Országos Népművészeti Fesztivál a felvidéki magyarság legnagyobb múltú ilyen jellegű rendezvénye, szervezője a Csemadok, Zselíz önkormányzata és helyi Tiszta Forrás Alap. A fesztivál tavaly költözött vissza hagyományos helyszínére, a Garam-parti, jelentős részben magyarok lakta felvidéki kisvárosba, amely ez évben is otthont ad a rendezvénynek.

Az ingyenesen látogatható, több helyszínen zajló rendezvény, amelynek központjául ismét a helyi kastélyt körülvevő park szolgál majd, a felvidéki magyar népművészeti tevékenység közel teljes spektrumát bemutatja, ugyanakkor a programok túlnyomó többsége néptánc- és népzenei előadók műsoraiból áll, a fellépők száma idén is meghaladja majd az ezret.

Az idei nyitórendezvény egy pénteken délelőtt kezdődő szakmai konferencia lesz, amelynek címe: A kultúra zárt és nyitott fogalma - Európában, Magyarországon és Szlovákiában. A fesztivál megnyitóját este hétkor tartják, az első fellépő a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa lesz, amelyet a lévai járás népdalköreinek egyesített kórusa, majd Sebestyén Márta és barátai követnek. A nagyszínpad péntek esti műsorát a NETZ Táncprodukció és a Flamen Corason Arte előadása zárja.

A fesztivál programja szombaton és vasárnap borkóstolóval, kézművesek kirakodóvásárával, mesélőszínházzal egészül ki. Szombaton egyebek mellett színpadra lépnek a Bíborpiros szép rózsa országos népzenei vetélkedő és az Eszterlánc Szlovákiai Magyar Gyermek Néptáncfesztivál és Szólótáncverseny díjazottai, különböző hagyományőrző csoportok, valamint a Magyar Állami Népi Együttes is, amely Megidézett Kárpátalja című műsorával vendégszerepel.

A nagyszínpad vasárnapi programja a Fölszállott a páva tavalyi kategóriagyőztese, a somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes a Ládafia című ünnepi összeállításával indul, majd a kassai Hornád néptáncegyüttes lép fel, öt órakor pedig már a fesztivál hagyományos gálaműsora kezdődik.

RÉSZLETES PROGRAM

ATEMPO.sk / MTI

Nagy Imre

A felvidéki Nagy Imre nyerte a DobMánia Tábor dobversenyét - VIDEÓ

Kihirdették az idei DobMánia Tábor dobversenyének eredményeit. A győztes Nagy Imre Szepsiből, aki a Boldog Salkaházi Sára Magyar Tannyelvű Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium tanára. A Dream Theater Fatal Tragedy című dalának dobcoverjével szerezte meg az első helyet.

Jubilál a Kórusok Éjszakája

Jubilál a Kórusok Éjszakája

Ötven kórus 76 koncerttel várja az érdeklődőket a józsefvárosi Palotanegyed 15 különböző helyszínén június 10-én az jubileumi 5. Kórusok Éjszakáján. Többszáz torokból csendül fel az ének, hogy hangot adjon a térnek.

Nagy turnéba kezdett a Kobold Pozsonytól Tiszacsernyőig

Nagy turnéba kezdett a Kobold Pozsonytól Tiszacsernyőig

A gyerekek és a felnőttek által is közkedvelt Kobold zenekar ismét együtt készül a nyárra rajongóival. Pozsonytól Tiszacsernyőig a „Három Röfi túr” keretében 20 helyszínen lépnek színpadra a turné során.

A tavasszal stúdióban rögzített új dalaikból is többet megszellőztetnek majd a többnyire szabadtéri koncertjeiken.

A Handi Bandi, a Micsoda gyurgyalag és a portálunkon debütált Kobold vagyok című számaik új stílusúak, és inkább a legkisebbekhez szólnak, de mivel a szülők mellett a szupernagyik is imádják a Kobold-muzsikát, számukra is akad majd több meglepetés.

„A turné Nagymagyaron vette kezdetét, ahol ismét kicsinek bizonyult a színpad előtti tér, mert mindenki ott bulizott s így a színpadot is megtelítették a táncoló-viháncolo gyerekek.” - mondta Balla Igor, a zenekar frontembere.

„A fantasztikus, hogy hatalmas sikerük van az új daloknak. Kisse ugyan visszakoboldosítottuk az eredetileg végre szolidnak irt dalokat, de ezt a tomboló közönség hozta ki belőlünk. Hiába akarunk mi "fésültek" lenni, ők a Kobold koncerten hatalmasat akarnak bulizni, és mi ennek persze nem hogy nem tudunk, de nem is akarunk ellenállni :-)”

 

Kobold

 

A következő helyszíneket érinti a Három Röfi túr:

június 1. - Nagymagyar
június 2. - Pozsony
június 3. - Nagytárkány, Királyhelmec
június 4. - Tiszacsernő
június 5. - Szomotor
június 6. - Szepsi
június 7. - Léva
június 9. - Vágsellye
június 10. - Fülek
június 11. - Nagyabony
június 21. - Dunaszerdahely
június 26. - Bátka, Gesztete
június 28. - Alistál

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk

Felvidéki Juniális

A 3. Felvidéki Juniális nyereményjátékunk eredménye

Immár harmadszor kerül megrendezésre június 3-án a Felvidéki Juniális családi fesztivál Dunaszerdahelyen a sikabonyi sportpályán. Gyermekprogramok, arcfestés, tűzoltó és rendőr autó, ugrálóvár, kézműves foglalkozások, bemutatók, koncertek és zenés műsor vár mindenkit.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Kisorsoltuk a páros belépőt a Facebook-megosztók között. Nyereményjátékunk győztese Balogh Évike. A jegyek átvehetők egyeztetés után a helyszínen, személyi igazolvány felmutatása után.

A szerencsés nyerteseknek gratulálunk!

ATEMPO.sk

Sting

Sting öt év után újra Budapesten ad koncertet

Öt év után ismét Budapesten ad koncertet Sting. A brit világsztár október 13-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában a tavaly ősszel megjelent albuma, a 57th & 9th európai turnéja keretében. Június 23-án Prágában lép színpadra, Bécsben pedig szeptember 14-én ad koncertet.

XVII. Kodály Napok

Eredmények – Véget értek a XVII. Kodály Napok

Vasárnap este a gálaműsorral és a díjkiosztóval véget ért a szlovákiai magyar felnőtt kórusok legnagyobb találkozója, a XVII. Kodály Napok. A három évente megrendezett seregszemlének Galántán a Városi Művelődési Központ adott ismét otthont, ahol az elmúlt két napban majd félezer énekes mutatkozott be Pelsőctől Bősig.

A szakmai zsűri, melynek tagjai Erdei Péter (Kecskemét), Erdélyi Ágnes (Veszprém), Hartyányi Judit (Budapest), Kertész Attila (Pécs), Kollár Éva (Budapest), Kneifel Imre (Székesfehérvár) és Mindszenty Zsuzsánna (Budapest) voltak a következőképp értékelte a versenyző kórusokat:

 

Arany sáv a zsűri dicséretével

1. Concordia Vegyeskar, Komárom - 96
2. Kodály Zoltán Daloskör, Galánta - 95

Arany sáv

3. Szent Korona Kórus, Ipolybalog - 87
4. Amicorum Vegyeskar, Tesmag - 85
5-6. Pro Kultúra Füleki Férfikar - 84
5-6. Peredi Nőikar - 84
7-8. Zobor Hangja Vegyeskar, Kolon - 83
7-8. Selye János Egyetem Nőikara, Komárom - 83
9. Franz Schubert Vegyeskar, Zselíz - 82
10-11. Nyitrai Konstantin Egyetem Magyar Kórusa - 81
10-11. Korona Énekegyüttes, Pelsőc - 81

Ezüst sáv

12-13. Katedra Női Kamarakórus, Párkány - 78
12-13. Stilla Pectus, Párkány - 78
14. Blaha Lujza Vegyeskar, Rimaszombat - 77
15. Vox Camerata, Dunaszerdahely - 76
16. Melódia Nőikar, Fülek - 73
17. Kék Duna Vegyeskar, Bős - 72

Bronz sáv

18. Ragyolci Jázmin Nőikar - 65
19. Szivárvány Énekkar, Párkány - 63

 

A díjkiosztó folyamán különdíjak is átadásra kerültek:

A legmagasabb pontszámot elérő kórusnak járó különdíj a Komáromi Concordia Vegyeskart illette meg, aki a megkapta a Csemadok ehhez járó ajándékát. 

Az általunk felajánlott Hajnalok Völgye - kortárs különdíjban részesült a Komáromi Selye János Egyetem Nőikar Tillai Aurél Balatoni Nóták című művének előadásáért.

Kodály mű legjobb tolmácsolásáért járó különdíjban és Galánta városának ehhez járó ajándékában részesült a Komáromi Concordia Vegyeskar.

Józsa Mónika, a Galántai Kodály Zoltán Daloskör karnagya a kiemelkedő művészi teljesítményért járó Magyar Kodály Társaság különdíjában részesült.

A Veszprémi HANGVILLA különdíjában részesült, fellépési lehetőséget kapott a Hangvillában, Veszprémben kétnapos teljes ellátással járó kirándulással egybekötve közösen egyeztetett időpontban az Ipolybalogi Szent Korona Kórus.

A Veszprémi HANGVILLA különdíjában részesült, fellépési lehetőséget kapott a Hangvillában, Veszprémben kétnapos teljes ellátással járó kirándulással egybekötve közösen egyeztetett időpontban a Peredi Nőikar.

 

Mi is gratulálunk a résztvevőknek, díjazottaknak. Találkozunk 2020-ban!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
fotó: Kürti Zsolt

A Lóci Játszik nyerte a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatót

A Lóci Játszik nyerte a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatót

A Lóci Játszik nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt szombaton este a fővárosi Akvárium Klubban. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három előadó mérte össze produkcióját, a végeredményről a közönség szavazatai döntöttek.