Budapest Music Expo

Koncertdömping az idei Budapest Music Expón

Minden eddiginél erősebb koncertfelhozatallal készülnek a szervezők a Budapest Music Expóra. A rendezvény 3 napja alatt lényegében egy fesztiválnyi zenekar fellép, ráadásul a nyári nagy bulik húzónevei. Színpadon láthatjuk többek közt a Brains-t, a Hiperkarmát, az Anna and the Barbies-t, a Magashegyi Undergroundot és a Leander Kills-t. Az expo minden programja ingyenesen látogatható.

A Budapest Music Expo 12. alkalommal várja a zene szerelmeseit, idén is a Hungexpo F és G csarnokába, ahol október 6-tól 3 napon át szól a zene. Ahogy korábban, most is több tízezer hangszert lehet majd kipróbálni.

 

FOTÓBESZÁMOLÓNK 2016-BÓL

FOTÓBESZÁMOLÓNK 2015-BŐL

 

A kiállításnak a kezdetek óta szerves része a rengeteg hangszerbemutató és koncert. Idén hat színpadon váltják egymást a zenekarok, így elmondható, hogy koncertfelhozatalban a mostani expo lesz a legerősebb. Fellép többek közt a Brains, a Hiperkarma, az Anna and the Barbies, a Magashegyi Underground, a Leander Kills, a Group n Swing, a Kállay Sauders Band, a Cloud 9+, a Colorstar, Roy és Ádám Trió, a Belmondo, Petruska, a Baron Mantis és a Maxisun. Idén először lesz külön közös folk és jazz színpad, ahol a két stílus feltörekvőben lévő tehetségei muzsikálnak.

Itt rendezik az Öröm a Zene országos tehetségkutató döntőjét is, ahová a több mint 20 zenekar közé a farnadi Estendøn is bekerült.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek az elektronikus zenére is. A kiállításon nemcsak rengeteg dj-eszközt lehet tesztelni, de 3 napon át egy dj-találkozónak is otthont ad a rendezvény.

Mint mindig, most is ingyenesen lesz látogatható minden program. Érdemes már most beírni a naptárba: október 6-7-8. Budapest Music Expo, Hungexpo.

ATEMPO.sk


Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny

FELHÍVÁS! Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny 2017-ben is

A Csemadok Galántai Területi Választmánya és a Galántai Városi Művelődési Központ idén is meghirdeti a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyt, melyre 2017. november 16-a és 18-a között kerül sor Galántán a Városi Művelődési Központban.

Az érdeklődők jelentkezését 2017. november 3-ig várják. Nevezési díj 15 euró / személy (versenyző, felkészítő, zongorakísérő), melyet a következő számlaszámra kell átutalni a jelentkezés előtt: IBAN: SK7552000000000008873236, BIC/SWIFT: OTPVSKBX

JELENTKEZÉSI LAP (Versenyző)
JELENTKEZÉSI LAP (Kísérő)

A jelentkezési lapokat postán a Csemadok Területi Választmánya, ul. Kodály Zoltán 777, 924 00 Galanta címre, e-mailen a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várják (scannelt jelentkezési lapokat).

 

Az indulók besorolása (2017. augusztus 31-ig betöltött életkor számít)

I. kategória: 8 éves korig
II. kategória: 10 éves korig
III. kategória: 12 éves korig
IV. kategória: 14 éves korig

Műsoridő

I. kategória: max. 4 perc
II. kategória: max. 5 perc
III. kategória: max. 7 perc
IV. kategória: max. 10 perc

 

Kötelező művek

I. kategória

Franz Schubert: Bölcsődal (Dénes-Mező: Kis előadási darabok) - ismétlések nélkül

Kotta (Hegedű), Kotta (Zongora)

II. kategória

Christoph Gluck: Tavaszi tánc (T. Zaharina: Előadási darabok gyűjteménye 8. sz.) - első rész ismétlése nélkül

Kotta (Hegedű), Kotta (Zongora)

III. kategória

Beethoven: Menüett és Trió (Moffat: Régi mesterek művei II. 3. sz.) - ismétlések nélkül, Da Capo van

Kotta (Hegedű), Kotta (Zongora)

IV. kategória

Kodály Zoltán: Epigrammák 3, 5 - ismétlések nélkül

Kotta (Hegedű), Kotta (Zongora)

 

Érdeklődni a +421 31 7802396, +421 907 790 669 telefonszámokon és a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen lehet.

ATEMPO.sk / Csemadok

Jön a Kapuzárási Piknik – nyolc koncerttel búcsúzik a szezontól a Budapest Park

Jön a Kapuzárási Piknik – nyolc koncerttel búcsúzik a szezontól a Budapest Park

Kapuzárási Piknik Fesztivállal búcsúzik az idei szezontól a Budapest Park. Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén szombat este a Punnany Massif adja az utolsó koncertet.

A záró koncertsorozat első állomása szerdán este a Fish! és Supernem Bandaháború című estje lesz (vendég a Dope Calypso), csütörtökön az Anna and the Barbies lép fel a Jónás Vera Experiment felvezetésével, pénteken pedig a Brains játszik a Hip-Hop Allstarz és az észt rapper, Tommy Cash közreműködésével. A Kapuzárási Piknik Fesztivált és a szezont szombaton este a Punnany Massif zárja a Mörk vendégeskedésével.

A Budapest Parkban idén tizennégy teltházas koncert volt, például a Halott Pénz, a Marilyn Manson és a Wellhello bulijára már hónapokkal korábban elkeltek a jegyek. A szezonban tizenhárom országból 31 nemzetközi produkció lépett fel a Parkban, először játszott Magyarországon a Foster The People, új albumával érkezett a Thievery Corporation, a Parov Stelar és Damian Jr. Gong Marley, itt játszott a Scooter, Dj Bobo, a Simple Plan, a Sum41, a Good Charlotte vagy Paul Kalkbrenner.

Idén debütált a Park egész héten nyitva tartó helyszíne, a Nagyszünet, ahol ingyenes vetítések és akusztikus minikoncertek várták az érdeklődőket. A kertmoziban huszonnégy mozifilmet vetítettek. Havonta egy vasárnap a gyerekekről szólt, amikor kinyílt az ingyenesen látogatható Pöttömkert, amelyben idén több mint tízezren játszhattak.

ATEMPO.sk / MTI

Zolbert

Nagykoncerttel tér vissza Pannonhalmára Zolbert

Zolbert az idei évben egy új produkciót álmodott meg. A szaxofonos évről-évre igyekszik szélesebb célközönséghez szólni és olyan élőzenei projekteket megvalósítani, melyek színesítik a kulturális életét.

Kroó Szimfonikus Zenekar

A Visegrádi Négyek országainak hangversenye Prágában

Egyéves előkészítés és szervezés eredményeképpen kerül sor 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel Prágában, a Belvárosi Szent Henrik-templomban tartandó Visegrádi Négyek országainak ünnepi hangversenyére a prágai Magyar Nagykövetség – Prágai Magyar Intézet közreműködésével.

 

A koncerten cseh, lengyel, magyar, szlovák művésztanárok és tanítványaik a művészet nyelvén fogalmazzák meg együttműködésüket és reményüket a közép-európai felnövekvő nemzedék közös jövőjéért. A hangversenyen elhangzanak a Visegrádi Négyek szerzőinek – Viliam Figuš-Bystrý, Alexandr Sergejevič Dargomyžskij, Antonín Dvořák, Mieczysław Karłowicz, Stanisław Moniuszko, Kodály Zoltán – művei, valamint a barokktól napjainkig népszerű dallamok, kedvelt zeneszerzők remekművei, zenei különlegességek, mint például Anderson: Írógépre és szimfonikus zenekarra komponált műve vagy Andrzej Kurylewicz: Lengyelországi utazások című filmsorozatának főcímdala. J. S. Bach: c-moll kettősversenyének szólistái a Kroó AMI művésztanárai, Kovács Bernadett és Taraszova Krisztina.

A Visegrádi Négyek országainak művészeti együttesei, növendékei és tanárai, akik a hangversenyen közreműködnek:

David Danel hegedűművész, a Prague Modern kamaraegyüttes művészeti vezetője
Bronisław Rutkowski Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola, Krakkó – Szkoła Muzyczna I i II stopnia im. B. Rutkowskiego w Krakowie
Rozsnyói Művészeti Alapiskola, Szlovákia – Základná Umelecká Škola Rožňava
A Kőbányai Ifjúság Zenei Neveléséért Alapítvány szervezésében a Kroó Szimfonikus Zenekar, Budapest – vezényel: Füzesséry Attila

 

Az együttműködés több évre visszamenő szakmai alapokon nyugszik. A lengyel és a magyar iskola már koncertezett egymás intézményében 2016 folyamán, a cseh hegedűművész több mint 10 esztendeje tanít hazánkban a Crescendo Nyári Akadémián, ahol a magyar és külföldi művésztanárokkal és diákokkal rengeteg közös élményben volt részük, a Rozsnyói Zeneiskola volt növendékei a budapesti iskolában tanítanak – így „A Kőbányai Ifjúság Zenei Neveléséért Alapítvány” segítségével létrejöhet a Visegrádi Négyek fiataljainak közös debütálása Prágában.

A magyar zenekar a Kodály-év és a zene világnapja alkalmából a Művészetek Palotájában lép fel legközelebb 2017. október 2-án a prágai műsorral. A cseh, lengyel és szlovák partnerekkel pedig 2018 tavaszán lesz újabb közös workshop és hangverseny Budapesten, a Kroó AMI Hangversenytermében.

ATEMPO.sk

Peter Srámek

ÚJDONSÁG: Megjelent Peter Srámek londoni klipje - Dobban a szív

Egy új klippel jelentkezik a vágsellyei Peter Srámek, melyet Londonban forgattak. Az énekes első alkalommal járt a brit fővárosban. A videóban Erdei Nikolett volt Peter párja, akivel többek közt a Big Ben előtt is táncra perdültek.

A Dobban a szív ezúttal egy pörgősebb dal, melynek szövegét Tabár István, a zenéjét pedig Kolozsvári Tamás és Krajczár Péter szerezték.

Langer Ágnes

„A honvágyamat tudom kifejezni vele” - Langer Ágnes Bartók zenéjéről

Nagyon örül a Bartók Világverseny és Fesztiválnak köszönhetően kapott különdíjaknak és magyarországi koncertmeghívásoknak Langer Ágnes, a Bartók Világverseny és Fesztivál harmadik helyezettje. A Németországban tanuló, világszerte koncertező hegedűművész a magyar versenyzők közül egyedüliként jutott a megmérettetés kamarazenekari és nagyzenekari döntőjébe.

"Természetesen nagyon örülök, hogy a döntőig jutottam, négy fordulón keresztül hegedülhettem magyar közönségnek, Budapesten. Nekem ez egy új és nagyon jó élmény volt" - mondta Langer Ágnes, aki bár számos helyen lépett már színpadra Nagy-Britanniától Németországon át Oroszországig és Tajvanig, Magyarországon eddig kevesebb lehetősége volt közönség előtt állni.

Hangsúlyozta, hogy a legjobb három közé jutás után maga a helyezés már talán annyira nem volt fontos, csalódottságot nem érez, annál inkább várja a felajánlott koncertlehetőségeket. A MÁV Szimfonikus Zenekar, az Auer Fesztivál, a Magyar Rádió Zenei Együttesei, az MTVA Bartók Rádió és a Zuglói Filharmónia különdíját is elnyerő hegedűművész hozzáfűzte: reméli, hogy a magyarországi meghívásoknak lesz folytatása a jövő év elteltével is.

 

Langer Ágnes

 

A döntőkben többször visszatapsolt hegedűművész kitért arra is, hogy mennyire meghatotta a közönség szeretete. "Az ilyen visszajelzések mindig fontosak, hiszen az egész zenélésünknek az a lényege, hogy a közönségnek adjunk valamit, amit megőrizhetnek. Ha ez sikerül, akkor van értelme annak a rengeteg munkának, ami ezzel jár" - fogalmazott Langer Ágnes, aki elmondása szerint az utolsó másfél hónapban napi 6-8 órát gyakorolt a versenyre.

"A motiváció nálam nem szokott lankadni, maga a zene motivál, jól szeretném csinálni. A fáradtság persze néha elhatalmasodik az emberen" - jegyezte meg az ifjú hegedűművész, aki versenyzők közül egyedüliként három művet is játszott a verseny névadójától.

 

Langer Ágnes

 

"Bartók zenéje egyértelműen közel áll hozzám, de ez már a verseny előtt is így volt. Azon kívül, hogy biztosan a honvágyamat tudom kifejezni vele, engem nagyon visz magával a zene intenzív, rendkívül érzelem- és karakterdús természete" - mondta.

Langer Ágnes 1992-ben született Budapesten, hatévesen kezdett hegedülni. 2003-ban a Zathureczky Ede Versenyen, a Balys Dvarionas Nemzetközi Versenyen és a Bartók Duó Versenyen szerepelt sikerrel, majd harmadik díjat nyert a 2009-es Janklevics Nemzetközi Versenyen Szibériában, 2016-ban pedig második díjas lett a Szpivakov Nemzetközi Versenyen. 2005 óta a Hochschule für Musik Mainz hallgatója, Anne Shih osztályában tanul.

A vasárnap zárult Bartók Világverseny és Fesztivált a világhírű zeneszerző születésének 135. évfordulója alkalmából első alkalommal rendezte meg a Zeneakadémia az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A 44 ezer euró összdíjazású verseny fővédnöke Áder János köztársasági elnök és Lady Valerie Solti, a zsűri elnöke Salvatore Accardo hegedűművész volt.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Zeneakadémia

Hétvégén jön a 22. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál – ők a döntősök

Hétvégén jön a 22. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál – ők a döntősök

A Peron Music Alapítvány a magyarországi tehetséggondozó, zeneipari rendszerben előkelő helyet foglal el az idén már 6. székelyudvarhelyi és a 22. tatabányai Peron Music Tehetségkutatók megrendezésével. Az elmúlt esztendőkben fellépő zenekarok díjazottjai nagyszerű pályát futottak be, élen a Margaret Islanddel, akik többek közt már Fonogram díjat is kaptak.

A 22. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál 2017. szeptember 23-án, szombaton 9.00-18.00 óra között kerül megrendezésre, a tatabányai Vértes Agorájában. A rendezvényen ezúttal is 14 zenekar mutatja meg magát a 4 fős szakmai zsűri, az 50 fős diák zsűri és a látogatók előtt. Minden fellépő zenekarról készül egy-egy professzionális videó, amelyet a Peron youtube csatornáján tesznek közzé. A legjobbakra értékes díjak és fellépési lehetőség várnak. A Fesztivál győztese elindulhat a Budapest Music Expo keretében megrendezésre kerülő Öröm a zene Tehetségkutatón, amely az országban megtalálható tehetségkutató fesztiválok győzteseinek döntő megmérettetése. A legjobb zenekar 1.000.000 Ft-os hangszer- és hangtechnika vásárlási és a Cseh Tamás Program jóvoltából 2.000.000 Ft-os lemezkészítési támogatást kap.

Az idei tehetségkutató fellépői között van Felvidékről a Black Mojo, aki az elmúlt hétvégén zajlott Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjének köszönhetően jutott a döntőbe. De ott lesz még a:

Aniway
Amberjack
Barions
Fangler's
Kései Kitérő
Mörpava
Jackie's Gun
Sensus
The Subrune
Perfect Pill
Primrose Paradise
Prionix
Wolf Of Mind.

A Fesztiválon minden zenekar 15 percet játszik, ezen a színpadon töltött 15 percen múlik minden, hogy meggyőzzék a szakmai és a diák zsűrit arról, hogy ők a legjobbak.

A Peron Music Alapítvány 1993-ban azért jött létre, hogy a fiatalok művészetek iránti fogékonyságát, tehetségük kibontakozását támogassa. Ebből a célból 1993-ban tehetségkutató fesztivált alapítottak, amely mára már az ország egyik legnagyobb múltú könnyűzenei tehetségkutatója Magyarországon, és a Kárpát-medencében. Akkor még kevés hazai tehetségkutató rendezvény létezett, de fontosnak tartották, hogy a feltörekvő zenekarok számára legyen olyan fórum, ahol megmutathatják magukat. A megyei tehetségkutatónak indult, évenként visszatérő rendezvény mára már Kárpát-medencei vonzású fesztivál. Folyamatosság, pártatlanság és magas szakmai színvonal jellemzi. Nem gyors sikert kínálnak, hanem lehetőséget arra, hogy a saját útjukat járva, a saját fejlődési ritmusuk szerint érjenek el oda, ahová tehetségük predesztinálja őket.

2012-ben székelyudvarhelyi partnerükkel úgy döntöttek, hogy kiterjesztik a Kárpát-medencére a zenei tehetséggondozást, és életre hívták a Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató Fesztivált. A siker már öt éve tart, azóta az erdélyi zenekaroknak is lehetősége van arra, hogy hazai körülmények között bekerüljenek a magyarországi zenei vérkeringésbe.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / Peron

OTT VOLTUNK: A The BlackBirds megidézte a Beatlest

Eldőlt, ki a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjének győztese - FOTÓGALÉRIA

Dunaszerdahelyen rendezték meg hétvégén a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Tumultus Polgári Társulás, a SZMAZE és a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ által közösen szervezett Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjét.

A Kárpát-medencei Öröm a zene tehetséggondozó program felvidéki fordulójának célja a helyi magyar könnyűzenei tehetségek bemutatása és felkarolása. Ezúttal a neves zsűri három szólista és öt zenekar produkcióját hallhatta és értékelhette.

A délelőtt folyamán a szólisták,

a helyi Senel Deniz raper-énekes,
a nádszegi Krivák Miriam énekesnő és a szintén
dunaszerdahelyi Ábrahám Dávid gitáros

próbálták össze műsoraikat a kiváló Black & White session zenekarral, melynek vezetője Bertók Tóth Katalin, és a kétszeres Harmónia-díjas Bertók István, akik egyben a szólisták és a zenekarok mentorai voltak.

Az igazi küzdelem délután kezdődött. Elsőként a három szólista lépett színpadra, majd programjuk után az öt zenekar műsora következett. Sorrendben

a deregnyői The Neon Cities,
a százdi Ha Zajt Akartok,
a farnadi Estendøn,
a jókai Totalica és
a somorjai Black Mojo léptek színpadra.

Örvendetes tényként könyvelhettük el, hogy stílusilag mennyire vegyes volt a felhozatal, és a zsűri értékelése alapján is színvonalas produkciókat láthattunk-hallhattunk. Nem igaz tehát az a gyakran ismételt frázis, hogy tájainkon nincsenek tehetségek, hiszen minden alkalommal ér bennünket meglepetés. Sokan talán félnek is a megmérettetéstől, másoknak lehet, hogy csak egy apró szikra hiányzik ahhoz, hogy önbizalmuk legyen a szereplésre.

 

A zsűri

Az ötszemélyes neves zsűri a következő tagokból állt össze:

Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kuratóriumának vezetője
Andrásik Remo, Öröm a Zene-díjas gitáros, zenei újságíró, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, többek között a Music Expo hangszerkiállítás és az Öröm a Zene Kárpát-medencei Tehetséggondozó program és iskola megálmodója, kivitelezője és vezetője
Cserteg István, a tatabányai Peron Music Alapítvány alapítója
Vida Igor művelődésszervező, zenész, a dunaszerdahelyi Jazzklub DS rendezvénysorozat és az Are You Free? fesztivál szervezője
Huszár László, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója

A szemle minden zenekarnak és szólistának 15 perc műsoridőt biztosított maximum 3 dal előadásának lehetőségével. A produkciók után a zsűri röviden, szakmailag értékelte az adott fellépőt, és 18 óra körül, a döntősök műsorának végeztével elvonult döntéshozatalra. Közben pedig a Black & White zenekar színvonalas műsorát hallgathatta a közönség.

 

A szólisták közül Senel Deniznek fél éves kiemelt ATEMPO.sk médiaszereplést ajánlott fel portálunk, Krivák Miriam saját szerzeményét rögzítheti a Decibel stúdióban Dombóvári Balázs jóvoltából, Ábrahám Dávidot pedig Vida Igor hívta meg fellépni a Jazz DS valamelyik koncertjére.

Ami a zenekarokat illeti, a Totalica Dombóvári Balázs díját nyerte, azaz a Decibel stúdióban rögzítheti Fényjáték című szerzeményét. A The Neon Cities portálunk díját, azaz fél éves kiemelt ATEMPO.sk médiaszereplést, Lacza Gergely jóvoltából pedig egy éves kiemelt SZMAZE médiaszereplést nyert, továbbá Huszár László, a SZMMI igazgatója meghívta a zenekart a Csemadok 2018-as bősi kulturális ünnepélyére. A Black Mojo Cserteg István jóvoltából felléphet a most szombaton Tatabányán megrendezésre kerülő Peron Music Tehetségkutatón, ami szintén az Öröm a zene tehetséggondozó program egyik állomása, így a Black Mojónak újabb lehetősége nyílik bejutni a budapesti döntőbe.

A szemle abszolút győztese a Saróka Liliána vezette farnadi Estendøn, akik ezzel egyenes ágon bekerültek az október 6. és 8. között megrendezésre kerülő Öröm a zene tehetséggondozó program fináléjába, amelynek Kelet-Közép-Európa legnagyobb hangszerkiállítása, a Budapest Music Expo ad otthont a Hungexpo területén. Az Estendøn e mellett még Fülöp István és a Steve Media ajándékát is megnyerte, ami egy videoklip elkészítése, továbbá Zaťko Ervin és Lacza Gergely jóvoltából egy éves kiemelt ATEMPO.sk illetve SZMAZE médiaszerepést is nyert a csapat.

Estendøn

A Pátria rádió számára minden résztvevővel beszélgetés készült, így a szemlén szereplő összes szólista és zenekar bemutatkozhat Szlovákia jelenleg egyetlen országos, magyar nyelvű rádióadójában is.

A díjak kiosztása után Bajnai Zsolt arra biztatta a résztvevőket, hogy bátran jelentkezzenek a Cseh Tamás program különböző pályázataira, hiszen ilyen színvonalas produkcióknak biztosan van helyük a díjazottak között, ráadásul a hallottak és a látottak alapján nem kevés műsor nemcsak színvonalas, hanem piacképes is.

Andrásik Remo a szakmai tapasztalatszerzés fontosságát és a kitartó munkát hangsúlyozta, illetve azt, hogy minden előadónak meg kell találnia a saját arculatát, egyéni hangját, mert a szorgalmas munka mellett csak így érhet el átütő sikereket. Az itt fellépett zenekarok és szólisták zöménél pedig megvan ez a potenciál, fejtette ki.

Huszár László a szemle mozgalom jellegét hangsúlyozta, hiszen a Csemadok a hetvenes-nyolcvanak években Melódia néven már rendezett évente jelentkező országos könnyűzenei fesztivált, azonban ez a nyolcvanak évek közepére kifulladt. Most újra lehetőség van hasonlóra, ráadásul a SZMMI honlapján néhány hónapja már egy folyamatosan bővülő és frissülő könnyűzenei adatbázis is megkezdte működését, ami kapocs a múlt a és a jelen között, sőt, Huszár László azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a szemle jövőre már két helyszínen valósuljon meg.

A szemle támogatója a Szlovák Köztársaság Kormányhivatalának Nemzeti Kisebbségek Kultúrája 2017 programja és az NKA Cseh Tamás Program, partnerszervezete pedig a Peron Music Alapítvány volt.

 

Lacza Gergely, ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Ervin, Cserteg István

Langer Ágnes

Harmadik lett Langer Ágnes a Bartók-világversenyen

A francia-holland hegedűművész, Cosima Soulez-Lariviere nyerte az első alkalommal megrendezett Bartók Világverseny és Fesztivált, amelyen a magyar Langer Ágnes a harmadik helyen végzett; az eredményt vasárnap este gálaműsor keretében hirdették ki a Zeneakadémián.

A verseny szombati nagyzenekari döntőjében három hegedűművész - Cosima Soulez-Lariviere és Langer Ágnes mellett a japán Takagi Ririko - küzdött a végső győzelemért. A zsűri döntése értelmében a 22 ezer euróval járó első díjat Cosima Soulez-Lariviere nyerte, a 14 ezer euróval járó másodikat Takagi Ririko, a 8 ezer euróval járó harmadik helyet pedig Langer Ágnes kapta.

Bartók Világverseny és Fesztivál

A Salvatore Accardo világhírű hegedűművész vezette nemzetközi zsűrinek tagja volt Szabadi Vilmos és Kelemen Barnabás magyar, Csian Csou kínai, Takasi Simizu japán, Joel Smirnoff amerikai, Krzysztof Wegrzyn német és Ivan Zenaty amerikai hegedűművész, valamint Tallián Tibor magyar zenetudós, Bartók-kutató.

Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora beszédében felidézte, hogy 110 éve Bartók Béla először lépett fel az épületavató koncerten. Mint fogalmazott, Bartók Béla nevéhez és szellemiségéhez méltó versenyt sikerült létrehozniuk, amely méltó arra, hogy hagyománnyá váljon. Hozzátette, hogy minden zenei verseny a felfedezésről szól és a verseny egy hete alatt "azt tapasztaltuk, hogy tehetségekben nincs hiány" és őket ma is megszólítja Bartók Béla zenéje. "Bízom benne, hogy egy hosszú történet kezdetén állunk és két év múlva a legifjabb zongoraművész-nemzedék képviselőit köszönthetjük a Zeneakadémián" - mondta a rektor.

Salvatore Accardo világhírű hegedűművész, a zsűri elnöke köszönetet mondott a szervezőknek és a közreműködő zenészeknek, zenekaroknak a magas színvonalon megrendezett versenyért.

A Zeneakadémia által első alkalommal, hegedűművészek számára megrendezett Bartók-világversenyen 44-en indultak. Közülük heten - Langer Ágnes mellett Homoki Gábor - jutottak a kamarazenekari döntőbe, ahonnan három versenyző mehetett tovább a szombati nagyzenekari döntőbe. A versenyzőket a kamarazenekari döntőben a Liszt Ferenc Kamarazenekar kísérte Ménesi Gergely vezényletével, a nagyzenekari döntőbe jutott három művészt pedig a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kísérte Kovács János vezényletével.

Bartók Világverseny és Fesztivál

A Zeneakadémia összegzése szerint a szombati nagyzenekari döntőt Langer Ágnes kezdte Bartók 2. hegedűversenyével. Cosima Soulez-Lariviere másodikként lépett színpadra Beethoven versenyművével, a szünet után pedig Takagi Ririko játszott, Csajkovszkij művét szólaltatta meg. A zsűri éjszaka hozta meg a döntést.

A versenyzők számos különdíjat is nyertek: Cosima Soulez-Lariviere meghívást kapott a 2018-as Budapesti Tavaszi Fesztiválra, a Cziffra Fesztiválra, a Szingapúri Hegedűfesztiválra, valamint a Kelemen Barnabás-Kokas Katalin által alapított Budapesti Fesztiválakadémiára, további fellépésekre kérték fel a Győri Filharmonikus Zenekarral és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral. Takagi Ririkónak koncertlehetőséget ajánlott fel a Müpa, az Anima Musicae Kamarazenekar és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar.

Langer Ágnes a jövő évi veszprémi Auer Fesztiválon, valamint a Bartók Rádió Márványtermében adhat koncertet, szólistaként játszhat együtt a MÁV Szimfonikus Zenekarral, a Magyar Rádió Zenei Együtteseivel és a Zuglói Filharmóniával, továbbá nagy értékű promóciós csomagot vett át a Papageno Consulting jóvoltából. Különdíjat a korábbi fordulókban kiesett versenyzők közül is többen kaptak.

A Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából útjára indított, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósuló Bartók Világverseny és Fesztivál fővédnöke Áder János köztársasági elnök és Lady Valerie Solti volt, utóbbi részt vett a vasárnapi díjkiosztó gálán.

A díjátadó gálát a Bartók Rádió és a Zeneakadémia élőben és online közvetítette.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Szigetváry Zsolt

Pál-Baláž Kármen, Ricco & Claudia

Pál-Baláž Karmen és a Ricco & Claudia duó Felvidékről az X-Faktor újabb továbbjutói

A harmadik válogatóval folytatódott szombaton az RTL Klub tehetségkutató show-műsora, az X-Faktor. Ezúttal ketten is bemutatkoztak Felvidékről.

Elsőként Pál-Baláž Kármen-t hallhattuk, aki Lady Gaga Million Reasons című dalát adta elő. A 19 éves zenész családból származó rozsnyói lány zongorán kísérte magát és teljesítményével lenyűgözte a zsűrit. Négy igennel jutott a verseny következő fordulójába.

"Ha az én lányom menne az X-Faktorba és így énekelne, akkor nagyon sajnálnám, hogy nem lehet ott, mert te fantasztikus vagy"- jegyezte meg Gáspár Laci.

"Fantasztikus vagy és bitang jó hangod van"- tette hozzá Puskás Peti.

 

 

A műsor utolsó szereplői a cseh-szlovák X-faktor miatt összeálló Ricco & Claudia duó volt, akik Sam Smith Writings On The Wall-ját adták elő úgy, hogy a végén a zsűri és a közönség is állva tapsoltak nekik. Szintén négy igent zsebeltek be a harmadik válogatón.

“Ez volt a legbitangabb éneklés, amit eddig hallottam” - mondta ByeAlex.

 

 

Jövőhéten szombaton újabb tehetségeket ismerhetünk meg az X-Faktor következő adásában.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk

Langer Ágnes

Nagyzenekari döntős Langer Ágnes a Bartók-világversenyen

A legjobb három között jutott az ifjú hegedűművészeknek meghirdetett Bartók Világverseny és Fesztivál nagyzenekari döntőjébe Langer Ágnes.

A zsűri döntése alapján heten mérték össze tudásukat a verseny csütörtöki kamarazenekari döntőjében, a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében, Ménesi Gergely vezényletével. Közülük került ki a három finalista, Cosima Soulez-Lariviere és Takagi Ririko, valamint egyedüli magyar versenyzőként a 25 éves Langer Ágnes.

A végleges helyezések a szombati nagyzenekari döntőben alakulnak ki, amelyen Bartók, Beethoven, Brahms vagy Csajkovszkij versenyművét szólaltatja meg a három legjobb versenyző a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével, Kovács János vezényletével. A verseny nyertesét szeptember 17-én a gálakoncerten hirdetik ki.

A verseny magyar versenyzője, Langer Ágnes 1992-ben született Budapesten, hatévesen kezdett hegedülni. 2003-ban a Zathureczky Ede Versenyen, a Balys Dvarionas Nemzetközi Versenyen és a Bartók Duó Versenyen szerepelt sikerrel, majd harmadik díjat nyert a 2009-es Janklevics Nemzetközi Versenyen Szibériában, 2016-ban pedig második díjas lett a Szpivakov Nemzetközi Versenyen. 2005 óta a Hochschule für Musik Mainz hallgatója, Anne Shih osztályában tanul.

Cosima Soulez-Lariviere 1996-ban született, hároméves korától hegedül. Nyolcévesen került be a Yehudi Menuhin Iskolába, Natasha Boyarsky osztályába. Jelenleg a Hannoveri Zeneművészeti Főiskola növendéke Krzysztof Wegrzynnél. 2010-ben a Nemzetközi Ludwig Spohr Hegedűverseny döntőse volt, 2015-ben pedig a Postacchini Verseny harmadik helyezettje. Részt vett Zakhar Bron, Dora Schwarzberg, Lewis Kaplan, Zvi Zeitlin és Dmitri Berlinsky mesterkurzusain, 2016-ban pedig elnyerte a Deutschlandstipendiumot.

Takagi Ririko első sikereit 2004-ben érte el: mind a japán Players Versenyen, mind a Senzoku-Gakuen Junior Versenyen első helyezést szerzett. 2010-ben debütált Yokohama város zenei alapítványának jóvoltából, abban az évben elnyerte a IV. Yokohama Nemzetközi Zenei Verseny első díját, majd megkapta a Yamaha ösztöndíjat is. A 2011-es japán fellépések után 2012-ben és 2013-ban is szerepelt az Ost-West Fesztiválon Ausztriában. Az Euroasia Nemzetközi Versenyen 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is első helyezést ért el. Jelenleg a Tokiói Művészeti Egyetem mesterképzését végzi Takashi Simizu osztályában.

NÉZD ÉLŐBEN A DÖNTŐT ITT

A Bartók Világverseny és Fesztivált a világhírű zeneszerző születésének 135. évfordulója alkalmából első alkalommal rendezi meg a Zeneakadémia az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A 44 ezer euró összdíjazású verseny fővédnöke Áder János köztársasági elnök és Lady Valerie Solti, a zsűri elnöke Salvatore Accardo hegedűművész. A versenyhez tudományos szimpózium is kapcsolódik.

ATEMPO.sk / MTI

Prima Primissima

Világpremier Stanley Jordan koncertjén a Fertőrákosi Barlangszínházban

Stanley Jordan, a nemzetközi jazzélet sztárgitárosa, zeneszerzője koncertezik szeptember 30-án, 20.00 órától a Fertőrákosi Barlangszínházban. Világpremierként játszik együtt a műfaj egyik legnagyobb basszusgitáros csillagával, a virtuóz Christian Galvezzel és két magyar zenészlegendával, Horváth Kornél ütőssel, valamint Dörnyei Gábor dobossal.

A négy remek zenész először muzsikál együtt ilyen formációban, ezért világpremiernek számít a közös fellépésük. Az amerikai, a brazil, az afro és az európai zenekultúrából merítve hoznak létre izgalmas zenét a műfaj kedvelőinek legnagyobb örömére. Különleges produkciókkal is készülnek, többek között Bartók Béla- és Jimi Hendrix-művet is játszanak egyedi feldolgozásban.

 

Stanley Jordan

Stanley Jordan szerepe elvitathatatlan a szólógitározás történetében, amelyet új szintre emelt az általa kifejlesztett „tapping” technikával: zongorajátékot idéző módon egyszerre két kézzel játszik a gitár nyaki részén. Lenyűgöző technikai tudása ugyanolyan szintű művészi kvalitással és kreativitással párosul, zenéjéből melegség és érzékenység árad, mely a világ bármely pontján magával ragadja a közönséget.

Stanley Jordan kimondottan a barlangszínház egyedülálló atmoszférája miatt vállalta, hogy eljön Magyarországra.

 

Christian Galvez

A fertőrákosi koncerten itt lesz vele a színpadon a világ egyik legnagyobb basszusgitáros virtuóza, zeneszerzője, sztárja, a chilei származású Christian Galvez. Technikai tudása, egyedi, zseniális játéka miatt a mainstream és fúziós jazz nagy alakjához, Pat Martinóhoz hasonlítják. Eddig 13 lemeze jelent meg, a kritikusok a „basszusgitáros géniuszként” is jellemzik. Játszott több formációban, a nemzetközi jazzélet nagy egyéniségeivel, turnézott a világ szinte minden táján.

 

Horváth Kornél

A Kossuth-díjas Horváth Kornél jellegzetes alakja a magyar zenei életnek, 2016-ban a világ legjobb ütőhangszeresének választotta a rangos brit Rhythm zenei magazin internetes oldala, a Musicradar.com. Legalább ötszáz lemezen szerepelt eddig, a kortárs szerzeményektől, a népzenén, a rockon, a könnyű- és komolyzenén át egészen a jazzig terjed az albumok műfaja, amelyeken lehet hallani jellegzetes játékát. Ötvenféle ütőhangszeren játszik egyedi, általa kifejlesztett stílusban.

 

Dörnyei Gábor

A fertőrákosi zenei négyes negyedik tagja a ma már Londonban élő Dörnyei Gábor, a hazai könnyűzenei és ütősélet egyik meghatározó személyisége. Itthon közreműködött arany- és platinalemezeken, a Walt Disney Co. stúdiófelvételein, Londonban játszott a West End 10 éve telt házzal futó Queen - We will rock you darabjában, és tagja volt a Michael Jackson életéről szóló, világszerte turnézó Thriller Live musical csapatának. Jelenleg London egyik legkeresettebb stúdiózenésze, tanít a londoni Kortárs Zeneművészeti Akadémián és Európa legnagyobb zenei iskoláiban tart dobos mesterkurzusokat.

ATEMPO.sk

Langer Ágnes és Homoki Gábor

NÉZD ÉLŐBEN! A döntőben zenél Langer Ágnes és Homoki Gábor a Bartók-világversenyen

A legjobb hét között jutott az ifjú hegedűművészeknek meghirdetett Bartók Világverseny és Fesztivál döntőjébe Langer Ágnes és Homoki Gábor.

A zsűri döntése alapján tizenketten mérték össze tudásukat a verseny keddi középdöntőjében, ahol nyolc ország képviselőjét hallhatta a közönség. Közülük a két magyar versenyző mellett a dél-koreai Kim Yoerae, a francia Cosima Soulez Lariviere, a horvát Una Stanic, valamint Ririko Takagi és Csisza Kitagava japán versenyzők léphet ismét színpadra a szerdai pihenőnap utáni döntőkben.

A csütörtöki kamarazenekari döntőben a versenyzők Mozart harmadik, negyedik, valamint ötödik hegedűversenye közül játszhatnak majd a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében, Ménesi Gergely vezényletével. Az esti forduló, az eddigiekhez hasonlóan, online is követhető lesz.

NÉZD ÉLŐBEN ITT

A végleges helyezések a szombati nagyzenekari döntőben alakulnak ki, amelyen Bartók, Beethoven, Brahms vagy Csajkovszkij versenyművét szólaltatja meg a három legjobbnak ítélt versenyző a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével, Kovács János vezényletével. A verseny nyertesét szeptember 17-én a gálakoncerten hirdetik ki.

A Bartók Világverseny és Fesztivált a világhírű zeneszerző születésének 135. évfordulója alkalmából első alkalommal rendezi meg a Zeneakadémia az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A 44 ezer euró összdíjazású verseny fővédnöke Áder János köztársasági elnök és Lady Valerie Solti, a zsűri elnöke Salvatore Accardo hegedűművész. A versenyhez tudományos szimpózium is kapcsolódik.

ATEMPO.sk / MTI

Itt a Cseh Tamás Program új pályázati felhívása

Itt a Cseh Tamás Program új pályázati felhívása

Megjelent a Cseh Tamás Program (CSTP) negyedik évadának legújabb pályázati felhívása. Az előzenekari alprogram keretében olyan együttesek pályázhatnak, akik koncertjeiken könnyűzenei és dzsessz műfajba besorolható, élőzenét szolgáltató előzenekarokat léptetnek fel.

Az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) honlapján a CSTP Ideiglenes Kollégiuma által közzétett pályázat azoknak a tehetséges, de még a karrierjük elején álló zenészeknek szól, akik a támogatásnak köszönhetően már befutott zenekarok nagyobb közönsége előtt léphetnek fel.

A pályázatot az úgynevezett főzenekaroknak kell benyújtaniuk: a kiíró azoknak a könnyűzenei műfajba besorolható együtteseknek, koncertszervezőknek a jelentkezését várja, akik az elmúlt két évben legalább ötven koncertet lebonyolítottak, ezeknek legalább a fele belépőjegyes volt, és ezeken a nézőszáma elérte, vagy meghaladta a 150 főt. A zenekarok koncertenként legfeljebb 400 ezer forintra pályázhatnak, az összeg legalább 70 százalékának az előzenekar költségeit kell fedeznie.

A program negyedik évadának első kiírásai a vidéki, a fővárosi és határon túli koncerthelyszíneknek, illetve induló előadóknak szóltak, a pályázatokat augusztus 4-ig lehetett benyújtani.

A RÉSZLETES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Az előzenekari pályázatok benyújtási határideje 2017. október 13. A 2018. január 1-jétől megvalósuló koncertek és turnék támogatásáról várhatóan novemberben dönt az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma.

ATEMPO.sk / MTI

Prima Primissima

Kihirdették a Prima Primissima idei jelöltjeit

Közzétették a 2017. évi Prima Primissima díj tíz kategóriájának három-három jelöltjét. A Prima Primissima díj 15 éve változatlan formában, sikeresen működik és a magyar társadalomban, a kulturális, tudományos életben jelentős presztízst vívott ki - közölte a jelöltek kihirdetése előtt a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke. Csányi Sándor hozzátette, a díj struktúrája nem változott: minden kategóriában három jelölt (Prima) közül kerül ki a Prima Primissima díj nyertese.

A Junior Prima díjak a fiataloknak jelentenek biztatást és anyagi segítséget, míg a megyei Prima díjak a helyi kiválóságokat ismeri el. A Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé, a Junior Prima díj 2 millió, a megyei Prima díj pedig 1 millió forint jutalommal jár. Eddig összesen 1900 ember vehette át ezeket a díjakat csaknem 4 milliárd forint értékben - összegzett az alapítvány elnöke.

Csányi Sándor megemlékezett az idén elhunyt Jókai Annáról is: személyében a magyar irodalmi élet nagy alakját veszítette el; az írónő 2003 óta az alapítvány munkájában is kuratóriumi tagként vett részt - közölte.

Beszámolója szerint a támogatói körben az FHB-t a Takarékbank váltotta, az OTP továbbra is maradt főtámogató.

Idén 750 főt - köztük először határon kívülieket is - jelöltek a korábbi díjazottak, az alapítók, a szakmai szervezetek. Politikai újságírók eddig nem lehettek jelöltek, mostantól azonban, ha munkásságuk erre alkalmassá teszi őket, ők is kaphatnak jelölést - jegyezte meg.

 

A jelöltek

Magyar zeneművészet
Antal Mátyás fuvolaművész, karmester
Eötvös Péter zeneszerző, karmester
Várdai István csellóművész

Magyar népművészet és közművelődés
Dr. Bálint György kertészmérnök
Erdélyi Tibor táncművész, koreográfus, népi szobrász
folkMAGazin népművészeti folyóirat

Magyar irodalom
Kányádi Sándor költő, író, műfordító
Kiss Benedek költő, műfordító
Szilágyi István író

Magyar színház- és filmművészet
Blaskó Péter színművész
Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró
Hegedűs D. Géza színművész, rendező, egyetemi tanár

Magyar képzőművészet
Birkás Ákos festőművész
Haris László fotóművész
Horkay István képzőművész

Magyar tudomány
Dr. Blaskó Gábor gyógyszerkutató vegyész, MTA rendes tagja
Dr. Pintz János matematikus, akadémikus, kutatóprofesszor
Vicsek Tamás fizikus, akadémikus

Magyar oktatás és köznevelés
Hámori Veronika nyugalmazott iskolaigazgató
Dr. Lukács István irodalomtörténész, intézetigazgató
Prof. Dr. Sótonyi Péter Tamás rektor, állatorvos-anatómus

Magyar építészet és építőművészet
Csomay Zsófia építész, belsőépítész
Dr. Farkas Gábor DLA építész
Pazár Béla építészmérnök

Magyar sajtó
Baló György szerkesztő, műsorvezető
Hazajáró – turisztikai magazinműsor
Kopeczky Lajos újságíró, riporter

Magyar sport
Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző
Kocsis Ferenc olimpiai bajnok birkózó, mesteredző
Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus

 

Az ünnepélyes díjátadót december 1-jén tartják, a közönség pedig hamarosan  kiválaszthatja saját díjazottját a harminc jelölt közül a www.primaprimissima.hu honlapon.

ATEMPO.sk / MTI

Hétvégén jön a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléje

Hétvégén jön a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléje

Hétvégén tehetséges zenészek, előadók találkoznak Dunaszerdahelyen, ahol a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjét rendezik.

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Tumultus Polgári Társulás, a SZMAZE és a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK könnyűzenei tehetségeket bemutató és felkaroló rendezvényére, a Kárpát-medencei Öröm a zene tehetséggondozó program felvidéki fordulójára szeptember 16-án, szombaton 14.00 órától kerül sor a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

A döntőbe összesen tizenkét előadó jutottak be:

szólisták:
Ábrahám Dávid
Krivák Miriam
Pastorek Cynthia Éva
Senel Deniz

zenekarok:
Aranymetszés
Black Mojo
Estendøn
Ha Zajt Akartok
Hant
Kerecsen
The Neon Cities
Totalica

Újdonság, hogy a szólistákat session zenekar kíséri és Bertók Tóth Katalin mentorálja, a zenekarok mentora pedig Bertók István lesz.

BESZÁMOLÓ AZ ELŐZŐ ÉVADRÓL

A Szlovákiai Magyar Zenekarok Szemléje lehetőséget biztosít magyar nyelvű zenekarok és szólisták szakmai megmérettetésére. Minden előadónak 15 perc műsoridőt biztosít maximum 3 dal előadásának lehetőségével, majd a produkciók után a zsűri röviden, szakmailag értékeli az adott fellépőt.

A neves zsűri tagjai:

Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kuratóriumának vezetője
Andrásik Remo, Öröm a Zene-díjas gitáros, zenei újságíró, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, többek között a Music Expo hangszerkiállítás és az Öröm a Zene Kárpát-medencei Tehetséggondozó program és iskola megálmodója, kivitelezője és vezetője
Cserteg István, a tatabányai Peron Music Alapítvány igazgatója
Dandó Zoltán, gitáros, session muzsikus
Bertók Tóth Katalin énekesnő, a szólisták mentora
Bertók István, Harmónia-díjas billentyűs, a zenekarok mentora
Vida Igor művelődésszervező, zenész, a dunaszerdahelyi Jazzklub DS rendezvénysorozat és az Are You Free? fesztivál szervezője

A számos értékes nyereményen túl a legjobb csapatot a zsűri delegálja a 2017. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe Budapestre, melyre októberben 6-8-a között kerül sor a Budapest Music Expo keretében. Idén portálunk is különdíjat ajánlott fel a legjobban teljesítő fellépőknek.

A rendezvényt a Szlovák Köztársaság Kormányhivatalának Nemzeti Kisebbségek Kultúrája 2017 programja és a magyarországi Cseh Tamás Program támogatja, Kiemelt partnere és lebonyolítója a tatabányai Peron Music Alapítvány.

ATEMPO.sk / Csemadok

FELHÍVÁS! Jelentkezz a XIX. Országos Citeratalálkozóra

FELHÍVÁS! Jelentkezz a XIX. Országos Citeratalálkozóra

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Hodos község önkormányzata és a Csemadok alapszervezete 2017. október 14-én, szombaton megrendezi a XIX. Országos Citeratalálkozót Nemeshodosban, amelynek részeként felavatják Patócs Lajos mellszobrát is.

A jelentkezés határideje 2017. szeptember 25.

Jelentkezni elektronikus űrlap kitöltésével lehet, ahol a zenekar, szólista rövid jellemzése rovatot a lehető legaprólékosabban töltsék ki.

JELENTKEZÉS

Az idei évben lesz lehetőség a távolabbról és közelebbről érkezőknek is szállás biztosítani. Az elektronikus jelentkezésnél ezt a tényt is vegyék figyelembe és jelezze a megadott határidőig.

Bővebb információt Balogh Lászlónál a 0908 701 347 mobilszámon, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphatnak.

ATEMPO.sk / Csemadok

Elhunyt Andy Fujas, a Kor-Zár basszusgitárosa

FRISSÍTVE! Elhunyt Andrej Fujas, a Kor-Zár basszusgitárosa

48 éves korában elhunyt Andrej Fujas, érsekújvári zenész, tanár, aki 1994 óta volt a Kor-Zár basszusgitárosa. A verséneklő együttes albumain kívül szerepel Zsapka Attila Madárjós és Töredék című lemezein, valamint Gál Tamás Rege a tűzről és jácintról című CD-jén is.