Minden hír

szederFESZT

PREMIER: Megérkezett a 2018-as szederFESZT hivatalos dala

Hamarosan kezdetét veszi az idei szederFESZT zenei-kulturális fesztiválra, melyre negyedszer kerül sor Csábon. A szervezők így a finis előtt egy meglepetéssel rukkoltak elő.

Megjelent a fesztivál hivatalos dala. Egy igazi friss track mindazoknak, akik készülnek a fesztiválra, akár közelről, akár távolról, hogy majd egy jót bulizhassanak a koncerteken.

Az újdonság ezúttal is a csábi Zatyko Dávid szerzeménye, aki Zaitex néven ismert a zenei világban. Nyolcévesen kezdett zenélni, majd 12 évesen elragadták az elektronikus zene különböző stílusai. Remixei és saját dalai jelennek meg rendszeresen. A Bad and Boujee remixje már több mint 4 milliós megtekintésnél jár.


Alma Együttes

Megújul az Alma Együttes

A nyári szünet után új felállásban, megújult zenei hangzással folytatja a zenélést az Alma Együttes. A 22 éve sikeres gyerekzenekarba a frontember, alapító Buda Gábor mellé három régi-új zenész érkezik: Berkesi Alex (basszusgitár), Ránki András (billentyűs hangszerek), és Erkel Gyula (ütős hangszerek), akik rengeteg ötlettel inspirálják az Alma produkció zenei megújulását. A tagcserék teljesen új hangszerelést, a vokális hangzáshoz való visszatérést és a régi Alma slágerek ritmusosabb, feszesebb zenei megszólalását hozzák.

FELHÍVÁS: Őszirózsa - magyarnóta-énekesek országos versenye

FELHÍVÁS: XIX. Őszirózsa - magyarnóta-énekesek országos versenye

Tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya által 2018. október 13-án és 14-én az ŐSZIRÓZSA magyarnóta-énekesek országos minősítő versenye.

Idén szeptember 3-ig várják azon nótaénekesek jelentkezését, akik betöltötték már 16. életévüket (felső korhatár nincs). A versenybe 2 magyar nótával – egy hallgató, egy csárdás – lehet jelentkezni a következő elérhetőségeken:

Cím
Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya - Oblastný výbor Csemadoku
991 28 Vinica, Nekyjská 397/27

e-mail:
csemadokntv@gmail.com

A jelentkezésnél szükséges megadni a nevet, elérhetőségeket (pontos lakcím, e-mail, telefonszám) valamint a nóták címét és hangnemét. Az e-mail tárgyában és a borítékon tüntessék fel, hogy „ŐSZIRÓZSA”.

JELENTKEZÉSI LAP

A minősítésekről idén is neves zsűri dönt és a verseny legjobbjai értékes díjakban részesülnek. Kísér Mezei Zsolt és zenekara Dunamocsról.

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a Csemadok NTV telefonszámán +421 907 856296, emailcímén csemadokntv@gmail.com és közösségi oldalán facebook.com/csemadokNTV kaphatnak.

ZE, ATEMPO.sk / Csemadok

Ghymes Fesztivál

A Ghymes Fesztivál új helyszínre költözik – itt a részletes program

Színházi, irodalmi és zenei programokkal várja a közönséget a 12. Ghymes Fesztivál, amely új helyre költözik. Július 6. és 8. között a Szigligeti vár ad otthont a Szarka Gyula és Szarka Tamás által megálmodott összművészeti eseménynek.

A fesztivált 2006-ban rendezték meg először a felvidéki Párkányban, 2009-ben a Káli-medence, Taliándörögd volt a helyszín, 2010-től pedig a Balaton északi partján található Hegymagas adott otthont a rendezvénynek.

A Ghymes Fesztivál alkalmat ad a művészekkel való intimebb találkozásra, miközben a Szigliget és a Balaton látványát és borait is élvezni lehet.

 

Részletes program

Július 6. (péntek)

18.00 Fesztiválmegnyitó - A fesztivált megnyitja Balassa Balázs (Szigliget város polgármestere) és Szarka Gyula (a Ghymes együttes alapítója)
19.00 Mostan igyunk, lakjunk, vigadjunk, táncoljunk! - a Tabulatúra régizene-együttes és a Mare Temporis Alapítvány közös műsora
Reneszánsz zene és táncbemutató

20.30 Szarka Gyula: Bor és a lányka koncert
22.00 Dolák-Saly Róbert abszurd műsora

23.00 Reneszánsz táncház a Tabulatúra együttes közreműködésével

 

Július 7. (szombat)

10.00 A Szigligeti vár története - Történelmi sétatúra a várban, a túrát vezeti Balassa Balázs várkapitány
11.00 - 15.00 A Balaton legszebb strandja - Szigligeti strandolás (javasolt időtöltés)

16.30 Szerenád a pincében - Gulyás László Vándormuzsikus: Huncut mesék felnőtteknek
Zenével, zsíroskenyérrel és friss olaszrizlinggel
Helyszín: Szarka Gyula Pincéje (Hegymagas, Petőfi Sándor utca 9.)
18.00 Langaléta Garabonciások vásári komédiái
19.00 ToSoDa Projekt koncertje - az egyedülálló handpan hangszerkülönlegesség bemutatása
20.00 Taní-tani - Szarka Tamás költői estje
Helyszín: Várkápolna

22.00 SZARKA TAMÁS & GHYMES 35 nagykoncert

23.30 ToSoDa Projekt - éjszakai buli

 

Július 8. (vasárnap)

09.30 SZENTMISE - Helyszín: Várkápolna

ZE, ATEMPO.sk

OTT VOLTUNK: Szent György Kórus másképpen

OTT VOLTUNK: Szent György Kórus másképpen

Csütörtökön este, minden várakozást felülmúlva, még az állóhelyek is megteltek a dunaszerdahelyi Vermes-villa, újabban Kortárs Magyar Galéria előadótermében. Ugyanis kissé rendhagyó koncertet hirdettek erre a napra, ami, úgy látszik, értő fülekre talált az egyébként más stílushoz szokott közönség körében.

A zömében komolyzenei kórusműveket, illetve vallásos ihletésű zenét előadó társulat ezúttal más klasszikusokhoz, a popzene klasszikusaihoz fordult. Zorán, Illés, Fonográf, és legnagyobbrészt Generál dalokat énekeltek, újra felidézve a hetvenes-nyolcvanas éveket, sokunk gyermek- vagy fiatalkorát. Gyönyörű, élő hangszeres muzsikálásra is sor került, az együttes két remek szólistája hegedűn és fuvolán adta elő Gheorge Zamfir, román pánsípművész által ismertté tett Beautiful dream című számot. A koncert ráadás-számmal, Leonard Cohen Hallelujah című számával ért véget, ami előtt és utána is vastapssal jutalmazta a hallgatóság az úgyszintén meghatódott énekkart.

 

Szent György Kórus

 

A koncert után alkalmam nyílt néhány szót váltani Érsek Rezső karnaggyal és kórusvezetővel.

Amint már az évek során tapasztalhattuk, a Szent György Kórus szinte mindegyik fellépését gazdagította egy-egy, stílusban ugyan eltérő, de a hangszerelés és az előadásmód által kicsit más köntösbe bújtatott, így a műsorba mégis tökéletesen illeszkedő zeneszám a széles értelemben vett pop-rock műfaj színteréről. Mi ösztönzött arra, hogy a jelenlegi koncerteteket csakis és kizárólag ilyen stílusú zenékből állítsd össze? – kérdeztem Érsek Rezsőtől.

“Az egész élet egy kihívás, és én szeretem a kihívásokat. Gondoltam egy merészet, hogy mi lenne, ha valami olyat csinálnánk, amit errefelé énekkar még nem próbált ki. Előadni azokat a dalokat, amelyek a fiatalságomhoz köthetők, és hallgatásuk közben ezernyi szép és vidám emlék tör fel bennem, és – reméltem – a hallgatóságban is. És itt jött a kihívás, mert az egész koncert anyagát meg kellett hangszerelnem olyan énekkariasan, és elkészíteni a zenei alapokat. Az énekkar rögtön vevő lett a projektre, hiszen szívesen tanulták a stílusban és hangzásban egészen más dalokat.”

Így, az előadás sikerén felbuzdulva mik a benyomásaid? Tervezel hasonló folytatást? Ha igen, milyen stílusok után nyúlnál legszívesebben? Soul, funky, blues, hip-hop, rock? Netalántán a hard és a metál szelídebb változatai is szóba jöhetnének?

“Ez a mai koncert, ez a hangulat bizonyította azt, hogy jó volt az ötlet. Az embereknek szükségük van a napi gondok után erre a „könnyedebb” kikapcsolódásra. A nyár folyamán még két fellépésünk lesz, ahol a mai repertoárt énekeljük majd. Valami folytatása lesz a mai iránynak, az már biztos, ötletek már vannak, hogy pontosan mi is lesz, azt meglepetésnek szánjuk.”

 

Szent György Kórus

 

Itt szerettem volna megkérdezni Kollár Katalint, az énekkar másik karmesterét, egyben helyettes vezetőjét az ő érzéseiről az előadott dalokkal és azok fogadtatásával kapcsolatban. Katalin szólista előadóművészi tevékenysége során szinte minden énekelt zenei műfajjal kapcsolatba került, beleértve az „a capella“ éneklést, a magyar nótát, operát és az operettet is, és amint a fellépései során tapasztaltam, magáénak is érzett. Talán a pop-rock vonal volt az, ami eddig kicsit távolabb állt tőle.

Erre a kérdésre azonban már sajnos nem maradt időm, mivel időközben gratulálók népes csoportja szállta meg az énekkar öltözőjéhez vezető keskeny átjárót.

Az érdeklődők magas száma mindenesetre az örömön kívül egyben újabb kihívást is jelent az énekkarnak és a szervezőknek. A közönség egy részével együtt (akik a koncertet türelmesen, állva nézték, hallgatták és élvezték végig) csak remélni tudjuk, hogy, az énekkar következő, hasonlóan rendhagyó koncertje Dunaszerdahelyen már tágasabb helyszínen fog megvalósulni. Ez természetesen semmiben sem csorbítja a rendezvénynek otthont adó Kortárs Magyar Galéria érdemeit, amely a lehetőségeihez képest a maximumot tette hozzá a rendezvény sikeréhez.

 

 

Cséfalvay Ágoston, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Ágoston

Hétfőn kezdődik a 14. Magyar Táncfesztivál Győrben

Hétfőn kezdődik a 14. Magyar Táncfesztivál Győrben

Hétfőtől egy héten át ismét a tánc fővárosa lesz Győr, ahol 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált.

Hat helyszínen közel félszáz produkciót láthat a közönség a klasszikus balett műfajtól a néptáncon át a kortárs táncokig hazai és külföldi professzionális és amatőr társulatok előadásában. Az idei koncepció szerint igyekeznek átfogó képet mutatni a magyar és a közép-európai táncélet elmúlt évéről.

A fesztivál nyitó eseménye hagyományosan a Győri Balett előadása, a Művészetek Palotájában tavasszal bemutatott Pianoplays lesz, egy Wagner és Liszt műveire készített, szerelemről szóló darab Velekei László művészeti vezető koreográfiájával.

Az egy hét alatt a Nagyszínpadon fellép majd a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely a folklór nyelvén állít emléket a 150 évvel ezelőtti kiegyezésnek és annak a magyarságra való hatásának. De látható lesz a Magyar Nemzeti Balett, a Kijevi Modern Balett, a Frenák Pál Társulat, a Szegedi Kortárs Balett, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a St. Pölten-i Europaballett, a Kecskeméti City Balett, az olasz EgriBiancoDanza Compagnia, a Brno Balett és az Experidance előadása is.

A Kisfaludy-teremben a nyitó napon Pirók Zsófia Én, Sally, táncolunk címmel ad kortárs flamencoestet Az ötödik Sally című regény alapján. A többi napon a Budapest Táncszínház, Fehér Ferenc, az Egri GG Tánc, az Udvarhelyi Néptáncműhely, a Góbi Tánctársulat és a Duna Táncműhely előadásait lehet megtekinteni.

A Vaskakas Művészeti Központban a Madách Színház Táncegyüttese Shakespeare műveire írt, a Győri Balett pedig Szophoklész Antigoné című drámáján alapuló darabokat mutat be. Ott rendezik a gyermek táncfesztivált, ahol négy nap alatt négy társulat meséjét tekinthetik meg a legkisebbek. Az RP-Evolution DC Holle Anyó történetét, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Pöttöm Palkó meséjét, a Pécsi Balett a Hófehérke és a hét törpét mutatja be, a Bozsik Yvette Társulat pedig Csizmás kandúr világába repíti a legkisebbeket.

A II. János Pál Pápa téren a néptánc, a modern táncok és a zene kapja a főszerepet. A szabadtéri előadások sorát a Maros Művészegyüttes néptáncos, népzenés műsora nyitja, este pedig táncházat tartanak. Később fellép még a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, helyi és környékbeli táncstúdiók, de zenés programokat is tartanak.

A táncfesztivál alatt végig megtekinthető lesz a német Pina Bausch táncos-koreográfus munkásságáról szóló kiállítás a Győri Nemzeti Színház Csillárszintjén. A tárlat bemutatja, hogyan hatott a művész Federico Fellinire, Pedro Almodóvarra vagy Esterházy Péterre.

ATEMPO.sk / MTI

Paul McCartney

Új Paul McCartney-lemez a láthatáron?

Paul McCartney a közösségi médián keresztül az elmúlt napokban több üzenetet és képet posztolt, amelyek egy új stúdiólemez megjelenését vetítik előre.

Erzsébet Híd Fesztivál

FELHÍVÁS! Jelentkezz a 2018-as Erzsébet Híd Fesztiválra

A magyar kultúra népszerűsítése, a határon átnyúló kapcsolatok és a „Komárom egy város” érzésének, illetve az egy nemzethez való tartozásnak az erősítése, továbbá a korosztályok és művészeti ágak sokszínűségének bemutatása céljából az Endresz Csoport Egyesület (Dél-Komárom) együttműködve az Egy Jobb Komáromért Polgári Társulással (Komárom)  2018. augusztus 24-én és 25-én Erzsébet Híd Fesztivál címmel ismét megrendezi a két Komárom kulturális seregszemléjét.

Várják művészeti iskolák és hagyományőrző előadók, csoportok, komoly- és könnyűzenei előadók és együttesek, modern-, klasszikus- és néptánc együttesek, előadók, színjátszó körök, színházak, kórusok, énekkarok, énekesek, versmondók, előadóművészek jelentkezését, akik 15-30 perces színvonalas színpadi műsoraikkal színesítenék az egész napos fesztivált.

Jelentkezési határidő 2018. július 1. Jelentkezni az info@endreszcsoport.hu e-mail címen lehet, melyben az alábbi adatokat kérik:

  • név
  • csoportnál, egyesületnél a képviselő neve
  • e-mail cím
  • telefonszám
  • előadás műfaja
  • előadás címe
  • előadás tervezett időtartama (perc)

A fesztiválra kizárólag Észak- és Dél-Komárom előadóit, fellépőit várják! A fellépési sorrend kialakításának jogát a rendezők fenntartják maguknak!

ATEMPO.sk

Zsoldos Dávid

Magyar tagot választottak az Európai Zenei Tanács elnökségébe

Zsoldos Dávid, a Magyar Állami Operaház tanácsadójának személyében 13 év után először választottak magyar tagot az Európai Zenei Tanács vezetésébe.

A Magyar Állami Operaház közleménye szerint az Oslóban tartott közgyűlésen tanácskozási joggal vett részt Gyüdi Melitta, az Opera protokollfőnöke, az Európai Zenei Tanács Fellowship Programjának ösztöndíjasa. Zsoldos Dávidot június 10-én választották be az európai ernyőszervezet elnökségébe.

A tizenhat nominált közül négy korábbi és négy új tagot választottak meg, köztük a Magyar Zenei Tanács képviseletében delegált jelöltet. A testület elnöke továbbra is Ian Smith (Live Music Now Scotland), alelnöke Victoria Liedbergius (Norvégia), tagjai Willem van Moort (Hollandia), Eirik Birkeland (Norvégia), Joanna Grotkowska (Lengyelország), Audrey Guerre (Franciaország), Michalis Karakatsanis (Ciprus), Zsoldos Dávid (Magyarország).

Korábban Schanda Beáta, Bánffy Miklós-díjas menedzser 2001 és 2005 között volt az Európai Zenei Tanács elnöke.

Zsoldos Dávid, a Papageno ügyvezető igazgatója a Zeneakadémián végzett zongoraművész, később zenetörténész szakon. 2002-ben alapította a Fideliót, majd a PORT.hu és Fidelio egyesüléséből alakult Libri Média ügyvezetője volt 2015-ig. Capriccio című zenei műsora 7 évig volt hallható a RadioCafé 98.6-on, illetve a Klasszik Rádió 92.1-en - ez utóbbi csatorna zenei arculatát indulásakor programigazgatóként jegyezte. Tizenkét éve a Müpa, 2011 óta a Magyar Állami Operaház tanácsadója, a Magyar Zenei Tanács mellett a legjelentősebb nemzetközi ifjúsági zenei szervezet, a Jeunesses Musicales Hungary elnökségi tagja.

Az Európai Zenei Tanács (Europaen Music Council - EMC) 1972-ben alakult az IMC/UNESCO európai regionális csoportjaként és 1992 óta viseli az EMC nevet. A tanács olyan európai ernyőszervezet, mely az IMC európai tagjait, 31 ország összesen 75 zenei szervezetét (nemzeti zenei tanácsok, nemzetközi és európai szervezetek, valamint nemzeti és szakosodott zenei szervezetek) fogja össze. Célja mindenfajta zenei irányzat népszerűsítése és fejlesztése. Bátorítja a multilaterális párbeszédet és kezdeményezéseket, a zenészek, művészek mobilitását, valamint lehetővé teszi a tagok hatékonyabb együttműködését és a rendszeres eszmecserét. Helyi, nemzeti és európai szinten is elősegíti az egyenlő zenei jogokat és lehetőségeket biztosító keretrendszer létrejöttét.

ATEMPO.sk / MTI

szederFESZT

Jubileumi koncert, új arcok és hazai bandák – 2018-ban is szederFESZT Csábon

A régió legnagyobb zenei fesztiválja, a szederFESZT negyedik alkalommal várja az érdeklődőket június 23-án és 24-én Csábon. A kétnapos ingyenes rendezvényen jubileumi koncertet ad a 20 éves Unique Völgyesi Gabival az élen, felcsendülnek a The Beatles és az Edda slágerei, valamint az Arizóna és az Estendøn is bemutatkozik.

JELENTKEZZ! Jön a Q-Faktor negyedik évadaFELHÍVÁS! Jelentkezz a Nyári Egyetem zenei-karvezetés szakára

FELHÍVÁS! Jelentkezz a Jókai Mór Nyári Egyetem karvezetés szakára

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2018. július 9 – 13. között szervezi meg a XXVII. Jókai Mór Nyári Egyetemét Komáromban. A meghirdetett 8 szakcsoportok egyike immár 12. alkalommal a zenei, azaz a karvezetés szakcsoport.

 

Az idén a Karének és karvezetés az iskolai és iskolán kívüli nevelésben címmel meghirdetett 30 órás képzés szakami vezetői:

Józsa Mónika, karnagy, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának ének-zene szakos tanára, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának Vass művészeti vezetője, a galántai Kodály Zoltán Daloskör karnagya

Kocsis-Holper Zoltán, karnagy, szólóénekes és zenetanár, a Nemzeti Énekkar vezetőkarnagy-helyettese, a Kórus Spontánusz és a Vass Lajos Kamarakórus művészeti vezetője.

A gyakorlókórust a kurzus résztvevői alkotják, akiknek a nyári egyetem zárókoncertjén lesz lehetőségük a nyilvános bemutatkozásra.

 

Jelentkezési határidő 2018. június 15.

További részletek a szövetség honlapján olvashatók.

 

Nézd meg beszámolóinkat az előző évadokról:

OTT VOLTUNK: Így zárták a zenészek a Komáromi Nyári Egyetemet

Naplófeljegyzések a karnagyi sorsról és a dalospacsirtákról - Komáromi Nyári Egyetem

Fotóbeszámoló: Ismét egy színvonalas karnagyképzés a nyári egyetemen

ZE, ATEMPO.sk

Június végén rendezik a 39. Kaláka Fesztivált EgerbenElhunyt Ittzés Mihály zenepedagógus

Elhunyt Ittzés Mihály zenepedagógus

Életének 80. évében elhunyt Ittzés Mihály zenepedagógus, karvezető, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja. Ittzés Mihályt keddre virradóra érte a halál. A Magyar Művészeti Akadémia Ittzés Mihályt saját halottjának tekinti.

Június végén rendezik a 39. Kaláka Fesztivált Egerben

Június végén rendezik a 39. Kaláka Fesztivált Egerben

Részben új helyszíneken, ám a megszokott összművészeti programokkal és a folkzenei műfaj legnépszerűbb hazai képviselőinek koncertjeivel, kiállításokkal és családi programokkal várják idén is a látogatókat június 28. és július 1. között Egerben, a 39. Kaláka Fesztiválon.

Az egri vár rekonstrukciós munkáinak előkészületei miatt az eseménynek ezúttal Eger történelmi belvárosa ad majd otthont, ahol a Kaláka együttes mellett fellép többek között Sebestyén Márta és Andrejszki Judit, a Hungarian FolkEmbassy, a Besh o droM, a Budapest Klezmer Band, a Sebő együttes, a Cimbaliband, a Kerekes Band, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Barrio Latino, a Simply English, a Romungro, a Misztrál együttesPetruska, a Zurgó együttesA Nyughatatlan, a Montanaro-duó, valamint Szirtes Edina Mókus és kvintettje.

A megnyitó június 29-én lesz az Eszterházy téren, míg a fesztivál hagyományos nyitóelőadását, a Verskoncertet - melynek műsorán Rátóti Zoltán és a Kaláka együttes Kortársak című Szabó Lőrinc-estje szerepel - idén Egerszalókon, a barlanglakások mellett kialakított színpadon tartják egy nappal korábban: június 28-án este.

Ugyancsak a fesztivál felvezetőjeként nyílik Dsida Jenő költő életét és munkásságát bemutató kiállítás a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban június 29-én délelőtt.

Az esti koncerteket péntektől vasárnapig két színpadon, felváltva rendezik az Eszterházy téren és a Líceum díszudvarán 17 és 23 óra között.

A fesztivál hétvégéjén napközben ugyancsak az Eszterházy téren családi programok, többek között báb- és gyerekszínházi előadások, táncprodukciók, kézműves vásár, mesterségbemutatók és foglalkoztatók várják az érdeklődőket.

A rendezvény kiemelkedő mozzanatának ígérkezik június 30-án, szombaton délelőtt a Templom Galériában Nagy Niké Franciaországban élő festőművész tárlatának megnyitója. Ugyanezen a napon délután a Ciszterci templomban Dalok Pál levei szerint címmel Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán dalciklusát hallgathatják meg az érdeklődők Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, valamint Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák előadásában.

RÉSZLETES PROGRAM

ATEMPO.sk / MTI

Pál-Baláž Karmen

Szép volt Karmen - a legjobb szlovákiai énekesként zárta a rozsnyói lány a SuperStar-t

Vasárnap este eldőlt, ki lett az idei cseh-szlovák SuperStar legjobbja. Az egész verseny alatt a legnagyobb esélyesnek a győztes Tereza Mašková mellett a rozsnyói Pál-Baláž Karmen-t tartották, így egyértelmű volt, hogy a fináléban mindketten helyet kaptak.

Karmen a Queen Show Must Go On dalával indította a műsort, amivel újra bebizonyította tehetségét. Még egyszer hallhattuk őt énekelni, amikor is az Evanescence My Immortal című balladáját adta elő.

Nagy meglepetésre ezek után a nézők döntése alapján harmadikként, a legjobb szlovákiai énekesként zárta a tehetségkutatót. De ezzel is messze túlszárnyalta elvárásait.

„Amikor bejelentkeztem a SuperStar-ba nem hittem, hogy ilyen messzire jutok. Csak gondoltam ezt is megpróbálom, nagy elvárásaim nem voltak, mivel nem szerettem volna csalódni. De ez egy álom, ami most velem történik ... HIHETETLEN!!! :-)” - nyilatkozta portálunknak nemrég Karmen.

Még egyszer GRATULÁLUNK Karmennek és nagyon sok sikert, jó dalokat és még jobb koncerteket kívánunk :-)

 

Mutatjuk Karmen legjobb pillanatait: