szederFESZT

PREMIER: Megérkezett a szederFESZT hivatalos dala – Úton

Már csak két napot kell várni az idei szederFESZT zenei-kulturális fesztiválra, melyre harmadszor kerül sor Csábon. A szervezők így a finis előtt egy meglepetéssel rukkoltak elő.

Megjelent a fesztivál hivatalos dala, az Úton. Egy igazi utazós track mindazoknak, akik készülnek a fesztiválra, akár közelről, akár távolról, hogy majd egy jót bulizhatnak a koncerteken.

Az újdonság egy helyi 15 éves srác, Zatyko Dávid szerzeménye, aki Zaitex néven ismert a zenei világban. Nyolcévesen kezdett zenélni, majd 12 évesen elragadták az elektronikus zene különböző stílusai. Remixei és saját dalai jelennek meg rendszeresen. A februárban megjelent Bad and Boujee remixje közel 2 milliós megtekintésnél jár.


Royko Passage

KLIPPREMIER: Itt a Royko Passage újdonsága - This Boy is a Statue

A napokban jelent meg a dunaszerdahelyi Royko Passage második albuma. A tíz dalt tartalmazó újdonság mellé egy jó kis klip is napvilágot látott a srácoktól.

A This Boy is a Statue-hez készült videó már a második képi anyag az új lemezhez (az első a Techno Disco volt, mely szintén nálunk debütált). A szöveg és a zene Strieženec Matyi szerzeménye: „A fiam születése után írtam a dalt és természetesen ő ihlette. Ez volt az utolsó szám, amit az új albumra készítettünk. Segítségünkre volt Csiba Csibusz Gábor is, akinek ezt ezúton is köszönjük.

A klip készítésében Halan Viktorral működtek együtt. „Dávid egy dokumentumfilmes szerepe kapcsán ismerkedett meg Viktorral, melyet az STV-nek készítettek. Utána jött az ötlet, hogy készítsünk valamit együtt a zenekarral is. A közös munka még nem ért véget, hamarosan belevágunk egy újabb videó készítésébe is.”

Lássuk tehát az új klipet.

Undermind

PREMIER: Az Undermind készül a nyárra és ezt üzeni - Ne öltözz még fel!

A nagymegyeri Undermind hosszú csend után új, pörgős dallal tér vissza. A Ne öltözz még fel! szövegét és zenéjét Domonkos Gábor, a háromtagú banda basszusgitárosa írta.

Párkapcsolati témát boncolgatnak és az üzenete, hogy „adjuk át magunkat az ösztöneinknek” :-)

A dalhoz egy klipet is készítettek a srácok budapesti helyszíneken. „Az volt a koncepció, hogy egy napot ábrázoljon a klip reggeltől az esti koncertig, ébredéssel, utazással, pakolással, kajával stb. Így a lakásunkból indultunk, a próbatermen át a Showbarlangig.” - tudtuk meg Csintalan Györgytől, a zenekar dobosától.

Nézzétek csak :-)

Random Trip

ÚJDONSÁG: Egy kitűnő dal az első Random Trip lemezről - Palya Bea, Szabó Balázs, Saiid

Valószínűleg egyre kevesebb embernek kell bemutatni a Random Trip-et, ezt a remek dzsesszes-funkos improvizációs klubsorozatot, melynek vezéregyéniségei a Turbo remek dobosa, Delov Jávor, valamint DJ Q-Cee, a Vinyl Warriorz szenzációs lemezlovasa. Körülöttük folyamatosan változó baráti társaság zenélget hétről hétre, teljesen új és folyamatosan vissza-visszatérő vendégekkel mind a budapesti Instant, A38 Hajó, mind akár vidéki fesztiválok, klubok, rendezvények színpadain.

A Random Trip elsődleges célja ellentétben sok más örömzenélésre vállalkozó klubbal szemben, hogy itt tényleg a színpadon szülessenek a számok, 100% improvizálás keretein belül, ezáltal egyszeri és megismételhetetlen élményhez juttatva az éppen aktuális zenekart alkotó zenészeket, és a közönséget egyaránt.

A közös örömzenélésnek köszönhetően május elején jelent meg Zenehid címmel a Random Trip első lemeze. Ehhez készült három klip, a címadó dalhoz, a This Game Will Never End nótához és a Free-hez.

A napokban lett elérhető a legnagyobb videómegosztón a Dobban, melyet ajánlunk mindenkinek.

ÚJDONSÁG: Hallgassátok meg a jubileumi VOLT Fesztivál himnuszát

ÚJDONSÁG: Hallgassátok meg a jubileumi VOLT Fesztivál himnuszát

Punnany Massif, Pásztor Anna, Charlie és Pető Szabolcs működött közre az új Volt himnuszon. Az Ami VOLT az majd lesz! forgatása a soproni Lővérekben zajlott, amely a fesztiválnak is otthont ad. A videóban természetesen archív felvételek is feltűnnek az elmúlt 25 évből.

VIDEÓ: Nézd meg a Habos Napok összefoglalóját

VIDEÓ: Nézd meg a Habos Napok összefoglalóját

Június 8-a és 10-e között rendezték meg az idei Dunaszerdahelyi Habos Napok sörfesztivált, melynek keretében koncertet adott többek közt a Rómeó vérzik, a Palmetta, az Arizóna és a Parasomnia is.

Most visszaidézhetjük a legszebb pillanatokat:

KLIPPREMIER: Itt a Gombaszögi Nyári Tábor himnusza – Ezeríz (+ szöveg)

KLIPPREMIER: Itt a Gombaszögi Nyári Tábor himnusza – Ezeríz (+ szöveg)

Kevesebb mint egy hónap és kezdődik a Gombaszögi Nyári Tábor. Hangolódjunk rá már most az idei himnusszal, melyet a Jóvilágvan jegyez. Az Ezeríz zenéjét Trencsík Pál szerezte, a szövegét pedig Hegyi Krisztina írta.

A dalhoz egy igazán színes, bulis, vizes klip készült a megújuló tábor helyszínen, melyben feltűnik az idei év egyik újdonsága, a medence is :-)

Republic

ÚJ KLIP: Republic – Kimondom a neved

Május elején jelent meg a Republic legújabb lemeze Kimondom a neved címmel. A 14 dalt tartalmazó újdonság címadó dalához a zenekar most klipet is készített.

A szöveget Wéber Ferenc írta, a dal zeneszerzésében minden tag – Boros Csaba, Patai Tamás, Nagy László Attila és Halász Gábor – részt vett.

Phoenix RT

Új Phoenix RT videó és a hamarosan induló nyári turné dátumai

A 2015-ben megjelent Piros Karikás Részletek című lemez egy újabb dalára készített szöveges videót a csallóközcsütörtöki Phoenix RT. A Nem vagyok szent elcsíphető lesz majd a hamarosan induló Laza Nyári Turné állomásain is. A szöveget ezúttal is Puss Tamás írta, a videó pedig Fürjes Balázs munkája.

ÚJDONSÁG: Wellhello dupla klippremier

ÚJDONSÁG: Wellhello dupla klippremier

Két új, friss és ropogós klippel lepte meg a rajongóit Fluor és Diaz. A dalok a Zsáner elnevezésű nagylemezük előfutára, mely várhatólag év végén lát majd napvilágot.

Az Odaút egy szöveges videót kapott és ez hasonlít legjobban a formáció eddigi szerzeményeire.