MOST ÉRKEZETT: Két énekessel és egy új dallal lép fel a Rockmisszió zenekar a Bátorkeszi Borfesztiválon

Hetedik éve működik a bátorkeszi Rockmisszió zenekar, az idéntől hét zenésszel. Fazekas Tibor, a közel 30 éve megszűnt Money Factor dobosa alapította. Rajta kívül, Domonkos Péter basszusgitáros, Jobbágy Miklós billentyűs, Matusek Roland ritmusgitáros, Matusek Máté szólógitáros, Sas Tibor és Udvardy Pál énekesek a tagjai. Ritkaság tájainkon a két énekessel felálló rockbanda. Először erről faggattuk Fazekas Tibort.

„Megalakulásunk után két évig Drevenka Árpád énekesünk magyarul, szlovákul és angolul is énekelt. Egy country zenekarba ment 2019-ben. Attól kezdve Sas Tibor magyarul nyomta a rockot.

Mivel a rock anyanyelve az angol, továbbra is kerestünk angolul tudó énekest. Tavaly év végén jelentkezett a kassai származású, Búcson élő, Németországban dolgozó Udvardy Pál, egy kassai metál banda volt énekese. Most már ismét három nyelven szólal meg a Rockmisszó. Tibi énekli a magyar, Pali pedig az angol és szlovák számokat”

 – tudatta a dobos, hozzátéve, márciustól csaknem két órás lett a repertoárjuk. Ráadásul a covid idején írt Vírus című daluk mellé nemrég megszületett a Tiszta szó című dal, amelynek premierje május 10-én, pénteken lesz a Bátorkeszi Borfesztiválon, ahol 19 órai kezdettel áll színpadra a Rockmisszió.

 

 

„Máté, a fiatal gitárosunk hozta a dal fő motívumait, aminek nagyon örülünk, mert kreatív a srác. A riffekre jómagam költöttem a dallamot, amely többször változott, és a dob téma is folyamatosan alakult ki. A zene végső formáját Rolanddal és Mátéval hoztuk össze. Bátorkeszin élő jó barátunk, Pallag György írta a dalszöveget, aki gyakran jár a próbatermünkbe. Gyuri barátunk az elmúlt évben több Money Factor zenére írt magyar szövegeket. A ››Tiszta szó‹‹ a mai és a régi idők közötti egyensúly elveszítéséről szól.

Több saját dalon is dolgozunk. Sajnos, még nem játszottuk fel az új dalt, élőben lesz a premierje a Bátorkeszi Borfesztivál nyitónapján” – avatott be a zenész.

 

Rockmisszió

 

A Rockmisszió küldetésének tarja a minőségi rockzenét. „Hetente egyszer próbálunk Rolival és Mátéval. A koncertek előtt hetente találkozik az egész zenekar. Nemsokára Győr mellett dübörgünk, nyáron Párkányba készülünk koncertezni. A borfesztiválon debütál majd a második énekesünk, a második saját dalunk, és ha sikerül addigra összehozni, a Rockmisszió-póló is” – zárta beszélgetésünket Fazekas Tibor dobos, az 1987 és 1995 között működött legendás bátorkeszi Money Factor zenésze.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Rockmisszió