Három korszak slágereit énekli királyhelmeci koncertjén Urbán Csongor

A nagykaposi Urbán Csongorral mindig történik valami. Az idén 21. születésnapját ünneplő fiatalember nyerte 2021-ben a budapesti Nemzeti Színház Rómeó és Júlia spotversenyét. Aktívan közreműködött a Magyar Interaktív Televízió munkájában. Azóta a színészetet és a kamerát is otthagyta, az idén végez hangmérnökként Békéscsabán. Az ének maradt.

Nagykaposi fiatal nyerte a budapesti Nemzeti Színház Rómeó és Júlia spotversenyét

„Nem adtam fel az álmom, hogy énekes legyek. Arra gondoltam, egy énekes annál többet tud nyújtani a közönségnek, amennyiben hangmérnökként pontosan tudja, hogyan működik a technika, amivel énekel.

Békéscsabán a színházban énekórákra is bejárhatunk. Sokat gyakorlok, tanulok új dalokat. Azzal, hogy a hangmérnöki pályát választottam, még könnyebb ezt csinálni. Jövőre a budapesti Set Schoolban nemzetközi hangmérnök végzettséget szeretnék szerezni” – sorolta portálunknak a Nagykaposról indult fiatal tehetség.

 

Urbán Csongor

 

Egy hang, három korszak címmel tart előadóestet február 2-án, pénteken 18 órai kezdettel Királyhelmecen, a Bodrogközi Magyar Közösség Házában. „Ez lesz az első nagykoncertem. Három zenei korszakomat idézem fel a műsorban, amelyben elhangzanak majd dalok a hatvanas évektől kezdve, a kilencvenes éveken keresztül, napjainkig. Éneklem majd Máté Péter, Fenyő Miklós, a Chicago zenekar, Roy Orbison, Elvis, Frank Sinatra, Albert Hammond, Whitney Houston, a Neoton Família, Krisz Rudi, a Republic dalait.

Vendégeim Juhász János és Juhász Mária „Göndör” ismert helyi zenészek lesznek, akik több mint negyven éve énekelnek különböző zenekarokban. János az éneklés mellett hangosít és basszusgitáron is játszik. Mária gyermekkora óta énekel. Mindketten zenész vénával rendelkeznek.

Hooligans-, Cserháti-, Demjén-slágerekkel készülnek. Olyan dalokkal, amiket nem énekeltem. Látványos koncert lesz, háromszor öltözöm majd át ” – tudatta az énekes.

 

Urbán Csongor

 

A Bodrogközi Magyar Közösség Háza homlokzatán már hatalmas ledfal hirdeti a koncertet, Urbán Csongor száznál is több nézőt vár. „A környékbeli falvakban élők szóltak, hogy, hosszabban is szeretnének hallani, nem elég nekik a négy-öt szám, amit egy-egy fellépés alkalmával énekeltem náluk. Ez nagy megtiszteltetés, igyekszem rászolgálni a bizalmukra” – jelezte az előadó, aki végül elárulta, élő zenés koncertet is tervez a közeljövőben.

„Békéscsabán keresem a kísérő zenészeket, hiszen jobbára ott élek. Hamarosan kezdődnek a Szerelem című darab próbái, jómagam hangosítom majd az előadást. Azután lehet, hogy itthon találok majd tehetséges muzsikusokat. Legyen ez akár egy felhívás!” – tett pontos beszélgetésünk végére Urbán Csongor énekes.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző és Urbán Csongor archívuma