A víg özvegy – a Magyar Nemzeti Balett előadása Kassán

A víg özvegy – a Magyar Nemzeti Balett előadása Kassán

2018. február 9-én, pénteken 19.00 órai kezdettel Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjének balettváltozatát mutatja be a Magyar Nemzeti Balett és a Magyar Állami Operaház a kassai Angels Arénában. Belépő 11,50 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK CIKKÜNKBEN

Talán furcsának hathat, hogy Lehár Ferenc A víg özvegy című darabját a Magyar Nemzeti Balett előadásában tekintheti meg a közönség. A népszerű operettből Ronald Hynd brit koreográfus készített fantasztikus balettet 1975-ben az Ausztrál Balett megbízásából. A darab témaválasztása újdonságnak számított, ugyanis korábban senki sem próbált operettet balettszínpadra ültetni. A történet 1905-be, Pontevedro fiktív városába repít minket, ahol a párizsi nagykövetségen áll a bál: a várost fenyegető államcsőd borzolja a diplomaták idegeit. Egyetlen reményük maradt, hogy tőkéhez jussanak: egy dúsgazdag özvegyet összeházasítani korábbi szerelmével.

A nagy tablókból építkező előadás legszebb részei a kettősök és a jellemek bemutatását lehetővé tevő szólók, amelyet hatásos, sokszor komikus pantomim részek egészítenek ki. A koreográfus kiválóan bánik a karaktertáncokkal a II. felvonásban, bár furcsa módon a délszláv karakterű zenék között egy lengyel polonézt is látunk. A víg özvegy szerencsés keveréke mindannak, ami ahhoz szükséges, hogy a közönség kitűnően szórakozzon és élvezze Lehár csodálatos muzsikáját. Minderre bizonyíték a balett több mint 40 éve tartó töretlen sikere. A darab magyarországi bemutatójára 2014-ben került sor az Erkel Színházban. A februári turnén a balettet kettős és szereposztásban láthatja a közönség. A népes szereplőgárda soraiban Kozmér Alexandra, Kim Minjung, Elizaveta Cheprasova és Pokhodnykh Ellina mellett a Magyar Nemzeti Balett Étoile-ja, Oláh Zoltán látható majd. Az előadások karmestere: Kollár Imre.

ATEMPO.sk