Ráadás - Bródy János koncertje Dunaszerdahelyen

Ráadás -  Bródy János koncertje Dunaszerdahelyen

2018. november 13-án, kedden 19.00 órakor lemezbemutató koncertre érkezik Bródy János Dunaszerdahelyre, akit különleges összeállítású zenekar kísér. A Kirschner Péter gitáros által vezetett csapat tagjai:

Roszik Hella hegedű
Szabó Ádám harmonika
Bakos Zita zongora
Winterverber Csaba basszusgitár
Prommer Patrik dobok
Baka Rebeka vokál.

A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban legutolsó lemezét mutatja be, mely a Ráadás címet kapta. De felcsendülnek a zenész legismertebb dala is.

Belépő 22 és 19 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

 

Amikor a Kossuth-díjas Bródy János és Szörényi Levente 2010-ben megkapta a Fonogram Életműdíjat, néhány percig úgy tűnt, hogy mindketten a visszavonulás gondolatával foglalkoznak. Ekkor jelentette be Bródy János, hogy egy pályafutását összegező albumot tervez, ami 2011-ben „Az Illés szekerén” címmel jelent meg, és annak ellenére, hogy a hivatalos média támogatását mellőznie kellett, hamarosan dupla platina példányszámot ért el és 2012-ben az Év Lemeze elismerést is kivívta. A követők és rajongók népes tábora kitörő örömmel vette tudomásul, hogy a Mester újra lendületbe jött, és a koncertek hangulata felforrósodott. Közeledett a 70. évforduló és ebből az alkalomból barátai és tisztelői rábeszélték egy nagyszabású jubileumi koncertre, és egy reprezentatív 5 lemezes bakelit (vinyl) összeállítást terveztek a legjobb Bródy dalokból. Ennek 5. lemeze vadonatúj és néhány újraértelmezett dallal a „Ráadás” címet kapta. A Ráadás album 2016 elején CD formában is forgalomba került, és néhány hét alatt aranylemez lett.

Bródy János a mai napig hűséges maradt önmagához, 8 önálló nagylemez és aktualitásukat ma sem vesztő örökzöld dalok bizonyítják, hogy szerzői és előadói tehetségével hitelesen és mindenki által érthetően fogalmazza meg nemzedékének álmait és csalódásait. A könnyűzene gyorsan forgó színpadán Bródy János megmaradt örök Tininek, aki hetvenévesen is hetvenkedés nélkül áll ki a színpadra, és miközben dalokba fordult költészetével elvarázsolja, a rá jellemző iróniával kijózanítja a szebb és igazságosabb világról álmodókat.

ATEMPO.sk