Kinsey-Borlai-Feraud Trio koncert - Jazzkarácsony Léván 2018-ban is

Kinsey-Borlai-Feraud Trio koncertje - Jazzkarácsony Fesztivál Léván 2018-ban is

2018. november 11-én, vasárnap 20.00 órától a Kinsey-Borlai-Feraud Trio koncertjére kerül sor a lévai Reviczky Klubban. Belépő elővételben 15 euró, a helyszínen 18 euró.

A koncert a 2018-as Jazzkarácsony Fesztivál & Drumers Fest nyitórendezvénye. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Kinsey-Borlai-Feraud Trio

Scott Kinsey /USA/ - billentyűk
Hadrien Feraud /FR/ - basszusgitár
Borlai Gergő /HU/ - dob

 

Borlai Gergő első lemeze '98-ban jelent meg, “17”  címmel, majd 2001-ben megalapította a máig kultikusnak számító Europian Mantra formációt. Játéka számtalan hazai pop és jazz lemezen hallható. Dolgozott Presserrel, Charlie-val és Babos Gyulával is. Pályája meghatározó állomása volt a Kaltenecker trióban való szereplés, és a 2008-ban Tzumo Árpáddal rögzített Electronic Dreams című album, ám az igazi áttörést a 2010-ben megjelent MMM  című lemez hozta, melyen számos hazai billentyűs mellett a már ekkoriban is világsztárnak számító Scott Kinsey játéka hallható.

A trió billentyűse, a világklasszis zenész és komponista, Scott Kinsey játéka tökéletesen illeszkedik Borlai hallásmódjához. Zenei világában könnyen tetten érhető a Zawinul és Pastorius iránti tisztelet, ám legalább ilyen hangsúlyosan az az eredetiség és kreativitás is, ami az utánozhatatlan, de önmagában öncélú technikai tudást igazi művészeti értékké emeli. A Scott Henderson és Gary Willis mellett a Tribal Tech-ben világsztárrá lett billentyűs olyan zenészekkel játszott együtt, mint Bill Evans, Kurt Rosenwinkel vagy a trombitás fenegyerek, Nicholas Payton. Zenei pályafutása mellett producerként is termékeny. Szerzeményei a zenei albumok mellett számtalan filmben, köztük az Ocean's Twelve-ben is visszaköszönnek.

A francia basszusgitáros, Hadrien Feraud 1984-ben Párizsban született. A tehetség Jaco Pastorius hatására gyerekként kezdett el basszusgitározni és a zsenikre jellemzően mindössze néhány év alatt, autodidakta módon fejlesztette tökélyre tudását. Tizenkilenc évesen John McLaughlin-tól kapott meghívást a mester készülő lemezére és zenekarába, de dolgozott Sylvain Luc-kel és Chick Corea-val is. 2007-ben felvett első szólólemezével valósággal sokkolta az akkori basszusgitáros-társadalmat.

ATEMPO.sk