A Hot Jazz Band ad koncertet Somorján

Hot Jazz Band koncert Somorján

2019. április 20-án, szombaton a Hot Jazz Band ad koncertet a somorjai Moziban. Kezdés 20.00 órakor. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

A Hot Jazz Band annak a csodálatos zenei világnak a képviselője, melyet egyszóval jazz-korszaknak nevezünk. A '20-as, '30-as, '40-es évek, a korai jazz, a szving és a dixieland revival kel életre tolmácsolásukban, repertoárjukon megtalálhatók az ugyanebből az időszakbóll származó magyar szerzemények is.

Ez a zene olyan csillagokat idéz meg, mint Karády Katalin, Kalmár Pál, Kabos Gyula, Louis Armstrong, Benny Goodman, Bing Crosby és olyan komponistákat, mint Seress Rezső, Márkus Alfréd, Fényes Szabolcs, George Gershwin, Duke Ellington, Fats Waller.

Magyarország legsikeresebb jazz-zenekara négy nemzetközi és két hazai verseny győztese, melyek közül a legkiemelkedőbb az 1995-ben, Franciaországban, 54 zenekar részvételével megrendezett New Orleans Nemzetközi Jazzverseny. Hat alkalommal kaptak meghívást a világ legnagyobb szabású tradicionális jazz-fesztiváljára, Sacramento-ba (CA, USA).

A Hot Jazz Band kétszer részesült eMeRTon díjban, megkapta a Líra-díjat, a Louis Armstrong Emlékdíjat, az Ezüst Életfa díjat és 2015-ben a hazai dixieland és jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban. Alapítása óta tizennégy CD-t jelentetett meg.

ATEMPO.sk