TáncszínházON: Újévi FlamenKoktél – a FlamenCorazónArte Táncszínház online előadása

2021. január 5-én, kedden 20.30-tól mutatják be a FlamenCorazónArte Táncszínház az Újévi FlamenKoktél című előadását a Nemzeti Táncszínház online sorozata keretében.

 

A flamenkoktél nem alkoholos italokból, hanem más, bódulatot okozó összetevőkből áll. Az előadás különlegessége, hogy a művészek minden alkalommal ugyanazon hozzávalók felhasználásával, ám az arányok változtatásával, egy-egy újabb ízvilágot kevernek. Ezek a kísérletek sokszor nemvárt izgalmakat is tartogatnak. Júliusi előadásunk egy könnyed, kifejezetten nyárestére komponált, a flamenco autentikus világához jobban ragaszkodó koktél volt. Szilveszteri műsorunkra azonban merészebben shakelünk! 

A keverék hozzávalói: pezsdítőritmusok, mágikus dallamok, éteri hangok, tüzes táncosok és a kirobbanó energia.

A flamenco többágú műfaj, akárcsak a jazz, mely képes befogadni más hangszereket és kapcsolódni más műfajokkal. A résztvevők kommunikációján alapszik, és azért válik oly izgalmassá, minden alkalom egyedivé, mert végig jelen van az improvizációs játék lehetősége. A táncos nemcsak előadója, hanem mozdulataival, lábkopogásával rejtett karmestere és alkotója is a kották nélküli műnek. Az előadás résztvevői jeles képviselői a latin jazz, a világzene, a klasszikus zene és a flamenco műfajának, nemzetközileg elismert művészek.

A flamenco a jelen kor meghatározóművészete, mely most virágkorát éli, s amelyet az UNESCO 2010-ben az Eszmei Kulturális Világörökség részévé választott. A műfajt hazánkban a FlamenCorazónArte Táncszínház táncművészei és koreográfusai, anya és lánya, Lippai Andrea és Pirók Zsófia egyedülálló módon képviselik.

 

Zenekar:

Szirtes Edina Mókus - hegedű, ének
Alex Torres - flamenco gitár
Cserta Balázs - fúvós hangszerek
Révész Richárd - zongora
Tar Gergely - ütőhangszerek

Vendégművész: Tompos Kátya - ének

 

Flamenco tánc, koreográfia:

Lippai Andrea táncművész
Pirók Zsófia táncművész

 

ITT NÉZHETŐ ONLINE

ATEMPO.sk