A Triád feat. ifj.Tóth István online koncertje

2021. február 12-én, pénteken 17.00 órától a Triád feat. ifj.Tóth István online koncertjére kerül sor a Budapest Jazz Clubból.

 

A kiváló szaxofonos BACSÓ KRISTÓF a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszaka, a Conservatoire de Paris és a bostoni Berklee College of Music egykori tanítványa, aki (Zana Zoltánnal együtt) első helyen végzett 1999-ben a Bartók Rádió 2. jazz tehetségkutató versenyén. Játszott Európában, Amerikában, Japánban, valamint többek között Eddie Hendersonnal, Patituccival és Jeff Densonnal. Az elmúlt években szenzációs kortárs zenét produkált saját együttesével, a nagysikerű brazíliai turnét is maga mögött tudó Triáddal. Kristóf az idén kapott ideiglenes kinevezést alma matere, az LFZE jazz tanszékének élére.

A trió zongoristája, TÁLAS ÁRON, kétségkívül az új generáció legtehetségesebb billentyűse, Junior Prima díjas, a Montreux Jazz Fesztivál szóló zongora versenyének döntőse, aki emellett kiváló dobos és számos más hangszeren is játszik. Második albuma nagy kritikai sikert aratott és a legendás londoni 606 Clubban is lehengerelte a közönséget. A jelenleg külföldön tanuló zongoristát a MagyarJazz hírportál olvasói első helyre szavazták Az Év Fiatal Jazz Előadója kategóriában.

A doboknál a kíváló CSÍZI LÁSZLÓ jeleskedik.

A vendégművész a Pátkai Rozina bossa nova együtteséből és az afro-karibi zenét produkáló brit magyar formációból is ismert gitáros, ifj. TÓTH ISTVÁN lesz.

Bacsó Kristóf - szaxofon
Tálas Áron - zongora
Csízi László - dob
Vendég: ifj. Tóth István - gitár

 

ITT NÉZD A KONCERTET

ATEMPO.sk