René Jacobs és a Kammerorchester Basel online koncertje - Bartók Tavasz

2021. május 8-án, szombaton 19.30-kor folytatódik a Bartók Tavasz sorozat, amelyben René Jacobs és a Kammerorchester Basel ad online koncertet.

TOVÁBBI RÉSZLETEK 

 

„Most egy egészen új olasz operát kell írnom, mivel a nagyherceg és felesége, s talán a császár Őfelsége is lejön hozzánk” – írta Haydn egy 1782-es levelében. Az említett olasz opera az Orlando lovag (Orlando paladino), melyet az orosz nagyherceg, Pál és felesége végül nem tekintett meg, elmulasztva így Eszterháza opera játszásának egyik legnagyobb sikerét.

A budapesti előadás karmestere, René Jacobs immár közel négy évtizede a historikus operajátszás egyik legnagyobb tekintélye, rendszeresen dolgozik a berlini Staatsoper, a Theater an der Wien vagy a brüsszeli Théâtre Royal de la Monnaie társulatával, valamint emlékezetes produkciókat vezényelt a Salzburgi Ünnepi Játékokon és az Aix-en-Provence-i Fesztiválon.
A kiváló énekeseket felvonultató előadásban a Kammerorchester Basel működik közre. A bázeli kamaraegyüttes a barokk zene historikus előadói gyakorlatában éppúgy otthonosan mozog, mint a kortárs zenében. Haydn muzsikája iránti elköteleződésüket jól jelzi, hogy az olasz Il Giardino Armonico zenekarral közösen Haydn összes szimfóniáját műsorra tűzik és lemezre veszik. A nagyszabású projekt a tervek szerint 2032-ben, Haydn születésének 300. évfordulóján ér majd véget.

 

MŰSOR

Haydn: Stabat Mater, Hob. XXa:1

 

KÖZREMŰKÖDŐK

Zürcher Sing-Akademie (karigazgató: Florian Helgath)
SOPHIE KARTHAUSER - ének
SOPHIE HARMSEN - ének
STEVE DAVISLIM - ének
ARTTU KATAJA - ének

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk