Jászberényi Sándor – Kortársak zenei kísérettel online (VIDEÓ)

2021. május 25-én, kedden 20.00 órától folytatódik a Kortársak zenei kísérettel, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 Hajó sorozata. Jászberényi Sándorral búcsúzik a tavasztól a kortárs-széria: az író-újságírót haditudósítói tapasztalatairól és novellásköteteiről Horváth László Imre kérdezi.

 

Jászberényi Sándor újságíró, költő, novellista. Rendszeresen készít szociológiai témájú nagy riportokat, 2007-től érdeklődése a Közel-Kelet és Afrika, illetve a politikai iszlám felé fordult: tudósított a líbiai polgárháborúból, Szíriából, Irakból és az egyiptomi forradalmat is lekövette. Cikkeiért 2005-ben Szabad Sajtó-díjban, 2007-ben Minőségi Újságírásért Díjban, 2009-ben Junior Prima díjban részesült.

Már első novelláskötete, Az ördög egy fekete kutya komoly nemzetközi karriert futott be, megjelent az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Indiában, Franciaországban, Szerbiában. Második, A lélek legszebb éjszakája című könyvével elnyerte a Libri Irodalmi Díjat, a kötet szintén megjelent az Egyesült Államokban és Indiában, jelenleg készül a francia, urdu és német fordítása.

Az estet Dj Lee n'gum színesíti vizuállal, a zenei aláfestésről a crossover sorozat rezidens zenekara, az ATMO gondoskodik.

A zenekar tagjai:

Usztics Péter - gitár
Antal Gábor - billentyű
Gyarmati Gábor - basszusgitár
Baki József - dobok

 

https://www.youtube.com/watch?v=6hVByS10yok

 

ATEMPO.sk