A felvidéki Ketten, valamint Ilyés Krisztinka és Kovács Újszászy Péter lesz a Deck vendége – nézd ONLINE (VIDEÓ)

2021. november 23-án, kedden 19.00 órától folytatódik a Deck-széria, ahol egy felvidéki apa-lánya duó és két fiatal irodalmár érkezik az OrrStúdióba, a budapesti A38 Hajón.

A lévai Ketten, azaz Göbő Anna és édesapja, Göbő Sándor mellé Ilyés Krisztinka, valamint Kovács Újszászy Péter csatlakoznak.

Belépő 500 forint, az eseményt ONLINE is közvetítik. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nhySKI2KkIY

 

A KETTEN zenekar tagjai: Göbő Anna és édesapja, Göbő Sándor. Egy apa - aki már gimnazistaként pop zenekarban játszott, később verseket zenésített meg, egyetemi évei alatt népi zenekarban muzsikált - és lánya - aki kisgyermekkorától fogva szeret énekelni, általános iskolás korában hegedülni tanult, ám nemsokára mégis az énekkel kezdett komolyabban foglalkozni. A sok közös vonás közül talán a legfontosabb, hogy mindketten az igényes, élőzene hívei. Műsoraikban sokféle műfajt igyekeznek megszólítani - a klasszikus énektől a népdalon át egészen a musical-ig.

Ilyés Krisztinka Erdélyben nőtt fel, idén végzett a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem bölcsészkarán, tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar mesterszakán folytatja. Papírcsillag című első verseskötete télre várható.

Kovács Újszászy Péter 2019-ben diplomázott a Babeș–Bolyai Tudományegyetem bölcsészettudományi karának magyar-angol szakán. Kutatási területe a XX. század első felének magyar irodalma, Török Sophie költészete. Versei a Váradban, a Magyar Naplóban, a SzIF Online-on, a KULTER.hu-n, a Kortársban, az erdélyi Előretolt Helyőrségben és a Helikonban jelentek meg. Kritikáit, esszéit, tárcáit az Irodalmi Jelenben, a Helikonban, a Bárkában, az erdélyi Előretolt Helyőrségben publikálta.

 

A program szervező-szerkesztői a SoundCam Productions és Szente Anita, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa. Közreműködik Dj Lee n’Gum, aki látványos vizuállal színesíti az estét. 

ATEMPO.sk