Fűje sarjad mezőknek - a CSAVAR Színház új előadása Vásárúton

2023. július 19-én, szerdán 19.00 órakor kezdődik a CSAVAR Színház Fűje sarjad mezőknek című előadása a vásárúti kulturális központban.

A füveskönyvek földi paradicsomkertjébe invitálja a darab a nézőket:

a legenda-mesék birodalmába, az átváltozások mozgalmas terepére, a nyelv és a retorika természetes kincsesházába. Megmutatja, mire képes az emberi elme a maga korlátai között, ha ki akarja betűzni az Úristen könyvét, azaz ki szeretné olvasni a földi világot, érteni szeretné a teremtést.

Olyan ábécét, nyelvet ad a kezünkbe, mely természetes hangon képes megszólaltatni a létezés eredendő csodáját és lappangó rettenetét, a történelmi kataklizmák ember- és erkölcspróbáló erejét, lefőzni az ideológiák ködösítő, mérgező párlatait, felmutatni az emlékezés stratégiáit és korlátait, a kikezdhetetlen hit magasztosságát vagy épp önáltató tragikumát.

Belépő 5 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

„Ostobaság minden búbánat, mer minden emúlik evillágba, csak élet nem. Annak még a halál sem szab határt, ami minden másnak. Ezér szeresd az életet, akármilyen is, mer az a legnagyobb kincs! Nyisd ki szíved ládikóját, abbó baj nem lehet.”

 

Játsszák: Kiss Szilvia és Gál Tamás

Író: Száz Pál
Színpadra alkalmazta: Varga Emese, Gál Tamás
Dramaturg: Varga Emese
Díszlet: Gál Tamás
Jelmez: Szélyes Nagy Andrea
Rendező: Gál Tamás
Zenei közreműködés: Varga Gábor

ATEMPO.sk