Jazz a parkban - zenés est a Kellene Kis Kerttel és Tóth Viktor legújabb formációjával, a Skylark Metropolitannal Dunaszerdahelyen

2023. július 29-én, szombaton 18.00 órakor kezdődik a Jazz a parkban című zenés est a Kellene Kis Kerttel és Tóth Viktor legújabb formációjával, a Skylark Metropolitannal Dunaszerdahelyen, a három Grácia melletti parkban.

A Kellene Kis Kert zenekar jelen felállással nagyjából 2017 tavasza óta létezik.

Négy tagú a formáció. A zenekar lelke Horváth Dániel Dudu, aki hegedűn játszik és énekel. Az ütős Mészáros Szabolcs kajonnal és egyéb ütős hangszerekkel erősít. A dalok harmónia szövetét és effektes, elszállós hangzását Kulhay András Guli adja elektromos gitáron. A mély szólamokkal a nagybőgő kerekíti ki a zenekar hangzását, és hozza a témák jazz, folk, funky vagy épp latin lüktetését: ezen Nagy Olivér játszik.

Az elmúlt immár öt évben több kisebb-nagyobb szünet is volt a zenekar életében. Családi élet, költözés, egyéb zenei és munkahelyi elfoglaltságok mind sorra kerültek. Még volt egy átmeneti tagcsere is, ami szerencsére nagy visszatéréssel zárult. Szóval zajlott az élet. Ez idő alatt, a próbák és fellépések alkalmával alakult ki az a zene, amit most is játszanak.

Nehéz a stílust szavakkal meghatározni.

Ők maguk Funk Folknak nevezik.

A központja Dudu hegedűjátéka, ami már önmagában ötvözi a népzenét, komolyzenét, jazzt, sőt a ritmikus brácsa játékot is. E köré jön a másik három hangszer és hozzák a funkit, az acid jazzt és még egyéb más stíluselemeket.

A többszörösen az Év altszaxofonosa és zeneszerzője díjjal kitüntetett Tóth Viktor legújabb formációjának koncertje lesz ez.

A szaxofonos eddig megjelent nyolc lemeze közül több az Év jazz lemeze díjat nyerte el, minden lemeze és formációja más-más hangzást képvisel.

Közös bennük az újító szándék, az elsöprő kifejező erő és melodikusság.

A nagyszerű zenészektől egy különleges repülésre számíthatunk ezen a koncerten a swing alapú modern jazz tájai fölött.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

18.00 Kovács Ákos és Vida Igor - különlegességek lemezről
19.30 Kellene Kis Kert
21.30 Tóth Viktor - Skylark Metropolitan

A formáció tagjai

Tóth Viktor - altszaxofon
Cseh Péter - gitár
Fonay Tibor - bőgő
Gyártás Attila - dob

ATEMPO.sk