Zenei utazás hegedűvel - jazzhegedű-tanfolyam Frankie Látóval Komáromban

2023. szeptember 30-án, szombaton 10.00 órakor kezdődik a világhírű jazzhegedűs, Frankie Látó vezetésével megvalósuló jazzhegedű-kurzus Zenei utazás hegedűvel címmel a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Látó Ferenc - művésznevén Frankie Látó - Szegeden született 1971-ben. Klasszikus zenei tanulmányait 1975-ben kezdte. Első tanára Stanics Béla, a szegedi Liszt Ferenc Zeneiskola egykori igazgatója volt. 1985-ben felvételt nyert a Szegedi Konzervatórium és a Tömörkény István Zeneművészeti Középiskola hegedű szakára. 1989-ben Párizsba költözött és beiratkozott a Boulougne-i Konzervatórium és Főiskolára, amelynek 1992-ig növendéke volt. 1990-1993 között a legnagyobb francia hegedűs, Didier Lockwood tanítványa volt.

Ezen időszakban már veleszületett zeneiségének és virtuozitásának köszönhetően az európai zenei élet nagy reménységei közé sorolták.

Klasszikus zenei tanulmányai mellett a swing, bebop és más zenei stílusok hegedűjáték technikáját is elsajátította. Improvizációi és előadásmódja töretlenül kuriózumként hat a magyar és az európai muzsikusokra, valamint a hallgatókra egyaránt.

Együtt muzsikált olyan világsztárokkal, mint Mike Stern, Steve Smith, Tom Kennedy, Joe Muranyi, vagy Dominique Di Piazza.

És mire számíthatnak a tanfolyam résztvevői?

A jazzhegedű kiválóságával barangolhatnak azokban a zenei stílusokban, amelyekben a központi hangszer a hegedű, valamint felfedezhetik az eltérő műfajok közötti hasonlóságot - a műfajokat összekötő hidak megismerésével gazdagabbá tehetik a tudásukat.

A tanfolyam részvételi ára 40 euró, a jelenlét pedig regisztrációhoz kötött, melyet IDE kattintva tudunk elvégezni online. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk
Fotó: Hamarits Zsolt