35 éves Bárdos (Pecháček) Judit színésznő

Ma ünnepli 35. születésnapját Bárdos (Pecháček) Judit felvidéki magyar színésznő, aki három országban forgat és három nyelven játszik.

Pozsonyban látta meg a napvilágot 1988. május 12-én Bárdos Ágnes műsorvezető, újságíró és Bárdos Gyula politikus, Csemadok elnök lányaként.

Szüleivel és nővérével rendszeresen jártak színházba, koncertekre, kiállításokra. Már iskolásként gyakran állt a színpadon.

De a színésznő szakmai útja eredetileg teljesen más irányt vett volna. Négy évig konzervatóriumban zongorázni tanult, mielőtt úgy döntött, hogy a pozsonyi Színművészeti Egyetemen színészetet tanul.

 

 

Kivételes tehetségét a színpadon (többek közt a Komáromi Jókai Színházban, az Andrej Bagar Színházban, a Szlovák Nemzeti Színházban) és számos ismert filmben is megmutatta már: Fair Play, V tichu (Csendben), Posledné preteky (Utolsó verseny), Súmrak (Alkonyat), Az unoka, Napszállta, valamint szlovák, cseh és magyar tévésorozatokban.

 

 

2022-ben a Piargy című filmben nyűgözte le a nézőket, melyben az egyik főszereplőt alakította.

2011-ben debütált a DOM (Otthon) című filmben, és a tinédzser Éva alakításáért több rangos díjat is elnyert - a 2011-es Art Film Festen a legjobb színésznőnek járó Kék Angyal- díjat, az Igric-díjat és a Slnko v sieti-díjat is. A Fair Play című cseh filmben nyújtott alakításáért a fontos cseh Oroszlán-díjra jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában. 2022-ben Karlovy Varyban a cseh filmekben nyújtott rendkívüli művészi alakításáért Bárdos Judit kapta a Kék Kocka díjat.

 

Bárdos Judit

 

2023-ban átvehette a Kristályszárny-díjat (Krištáľové krídlo) a színház és audiovizuális művészet kategóriában. Szintén ő lett 2023-ban a legjobb női főszereplő a Piargy filmben nyújtott alakításával, amiért megkapta a Nap a hálóban (Slnko v sieti) díjat.

2022-ben lett Miloslav Pecháček cseh operatőr és rendező felesége. Jelenleg Prágában élnek.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Youtube, kristalovekridlo.sk