45 éves Balázs Andrea színésznő

Balázs Andrea népszerű színésznő Endrődön született 45 éve, 1978. augusztus 28-án.

 

Hárman voltak testvérek, fiatalabb nővérét egy részeg sofőr gázolta halálra hétévesen.

2002-ben végzett a Shakespeare Színművészeti Akadémián, ahol tanárai voltak Kishonti Ildikó, Hűvösvölgyi Ildikó, Esztergályos Károly, Nagy Viktor, Szakály György, Bakó Gábor, Tímár Éva.

 

 

Még abban az évben tagja lett a Pesti Művészszínháznak, 2003-tól rendszeresen játszik a Karinthy Színházban, melynek 2023-tól lett hivatalosan is tagja. 2005-től tagja az Ivancsis Ilona és Színésztársainak, 2018-tól pedig a Veres 1 Színházban is játszik.

Országos ismertségre a CBA (Príma) üzletlánc reklámarcaként tett szert 2017-ben mint „Kasszás Erzsi”. Azóta számos műsorban láthattuk.

 

 

Volt a FEM3 reggeli műsora, a FEM3 Café egyik vendég műsorvezetője, a LiChi Tv-n "Az ország tortája" című műsor műsorvezetője, a Csak show és más semmi!, valamint a Duna Csináljuk a fesztivált! című műsorának zsűritagja.

2018-ban A nagy duett című műsor 6. évadának győztese lett Horváth Tamással.

A színpadon kívül szerepelt sorozatokban és filmekben is. Láthattuk a Csak színház és más semmi, Apatigris, Drága örökösök, Cella tévéfilmekben, valamint a Kaméleon, Argo 2, Liza, a rókatündér, Seveled mozifilmekben.

 

 

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Wikipedia