Három nap minőségi élmény Esztergomban – startol az IKH!

Három nap minőségi élmény Esztergomban – startol az IKH!

Ütős programok, kiváló hangulat, koncertek, gasztronómiai különlegességek, történelem… Nem kell a látogatók félhavi fizetését belépőre költeni ahhoz, hogy egy szórakoztató és színvonalas fesztiválon vegyenek részt! Szeptember 8-ától 10-ig az Ízek-Korok-Hangulatok háromnapos, ingyenes fesztivál vár mindenkit Esztergomban!

A mára már országos népszerűségnek örvendő rendezvény ebben az évben is számos programmal és meglepetéssel készül a látogatók számára. A fesztivál minden évben egy történelmi korszakot mutat be, idén az Árpád-kor kerül a középpontba. Hagyományőrzők letáboroznak az Erzsébet parkban, ahol a kíváncsiskodók megnézhetik, hogyan éltek, ettek és aludtak akkor az emberek. Korhű ruhákban felvonulnak majd a városban és a fesztivál egész területén, valamint lovas bemutatóval is készülnek.

Szombaton a gasztronómiáé lesz a főszerep, ugyanis idén már ötödik alkalommal szállnak versenybe a csapatok az Esztergom Étele cím elnyeréséért. Idén is Buday Pétert kell lekenyerezni az ízekkel. Amelyik csapatnak sikerül, százezer forint és további meglepetések ütik majd a markát. A verseny magas színvonalára felfigyelt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Konyha is, akik támogatásukkal is megtisztelik a rendezvényt már évek óta.

A fesztivál egyik szerves részét képezik a koncertek, a hazai könnyűzene nagyjai lépnek mindennap a színpadra. Pénteken a Soulwave és a Hooligans, szombaton Geszti Péter, vasárnap pedig a Csík Zenekar szórakoztatja a közönséget. Napközben sem lesz üres a színpad, kora délutántól ugyanis tehetséges zenekarok mutatkoznak be az ország minden pontjáról. Itt lesz például a StarBugs, a Köpönyegforgatók, a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar, a Rekaimé és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar is.

Szombaton vadászok is érkeznek a fesztiválra, családi napjukon tematikus programokkal és finom vad-ételekkel várják az érdeklődőket az Erzsébet parkban. A bátrak még szelídített rókát is simogathatnak.

Ezenkívül Kertmoziban lazíthatnak majd, akik elfáradtak, itt a fesztivál tematikájához kapcsolódva a Honfoglalás című filmet vetítik. Idén újdonságként lesz Rovás-sátor is, ahol meg lehet majd tanulni róni a számokat és a betűket, készíthetnek a fesztiválozók saját névjegyet, könyvjelzőt és tartalmas előadásokat is meghallgathatnak.

A gyermekeket sem érdemes otthon hagyni, hiszen nekik többek között koncertekkel, bábjátékokkal és foglalkozásokkal készülnek a szervezők.

A vásártéren idén is sok különleges termék várja a látogatókat, nemcsak kézművesek lesznek, de igazi gasztronómiai különlegességeket is meg lehet majd kóstolni.

Lesz tehát tényleg minden, ami az egész család számára egy felejthetetlen hétvégéhez szükséges!

 

Részletes program

Szeptember 8. (péntek)

15.00 Rekamié
16.30 Köpönyegforgatók
18.30 Soulwave
21.00 Hooligans

 

Szeptember 9. (szombat)

13.00 Hagyományőrző egyesületek felvonulása
14.00 Bóbita Zenekar
14.50 Esztergom Étele 2017 - Megnyitó
16.00 Marching Jazz Band
17.30 StarBugs
19.00 Esztergom Étele 2017 - Eredményhirdetés
21.00 Geszti Péter

 

Szeptember 10. (vasárnap)

13.00 Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar
14.00 Gulyás László - Vándormuzsikus
15.00 Sic Transit Folk Műhely
16.00 Gulyás László - Egérparádé
17.00 Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar
20.00 Csík Zenekar

ATEMPO.sk